Hat óra - félezer kilométer
     Január utolsó vasárnapján került sor a Yours Truly rendezvényre. Egyesületünk több, mint egy évtizede segíti a Becsület-futás résztvevőit frissítővel, biztatással. Idén a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság (Szamler László) segítségével valósult meg a program.
     Az időjárás szinte ideális volt egy téli futáshoz: kissé hideg, de szél- és csapadékmentes. Az útvonal jelentős része a nemrég átadott Károly Róbert körút mentén haladt.
     A futás korai rajtja ellenére sokan gyűltek össze a Szentgyörgyi Albert Technikum előtti területen. A Lánchíd utcai iskolából szervezetten érkeztek a diákok. A közös kocogást dr. Salacz László képviselő úr indította útjára, a mezőnyben ott láthattuk képviselőtársát, dr. Szeberényi Gyula Tamást is.
     A kezdeti lelkesedés sok fiatalnál is több körön át kitartott. Öröm volt látni a diákokat, ahogy mosolyogva haladtak át a célkapun. Az idősebbek regisztráció mellett gyűjtötték a kilométereket. Volt, aki edzésként fogta fel, mások "csupán" önfeledten egyénileg, vagy nagyobb társaságban rótták a köröket.
     Összesen 132 fő futott a megadott időszakban, s mindösszesen 572 km-t teljesítettek. A nőknél Vámosi Viviennek több, mint 30 km jött össze (menet közben "megjött a kedve"), míg a férfiaknál Farkas Zsolt futott a legtöbbet (az egyesület által szervezett keretek között, 36,4 km).
     Minden teljesítő pótolhatta a felhasznált kalóriát. Nemcsak a futás, de a hideg idő is jelentős energiát igényelt a kocogóktól, futóktól. Sok energiát adott a Félegyházi Pékség zsíros kenyere, egy kis lilahagymával, pirospaprikával kinek-kinek igénye szerint. A Félegyházi Pékség az édesszájúakra is gondolt: szilvalekváros croissannal lepte meg őket. Köszönjük a támogatásukat!
     A felmelegedéshez mi biztosítottuk a forró teát.
     Terveik szerint február 25-én várjuk ismét a futás szerelmeseit.

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Fuss egy napot!- süss fel nap...
     Február utolsó szombatján rendeztük meg az év első hatórás futóversenyét: a napfelkeltével kezdetét vette az idei sorozat. Az előrejelzések nem voltak biztatóak az időjárást illetően...
     Február utolsó szombatján rendeztük meg az év első hatórás futóversenyét: a napfelkeltével kezdetét vette az idei sorozat. Az előrejelzések nem voltak biztatóak az időjárást illetően...
     Szombat reggel komor felhők gyülekeztek az égen, melyek nem akartak oszlani. Így a hatórás futók nagyon borult időben indultak neki a versenynek. Az időjárás nem akart javulni, sőt az eső is rákezdett.
     Talán az eső, talán a hirtelen jött hideg riasztotta le a Domb-futás résztvevőit, így csak a legelszántabbak vágtak neki a távnak.
     Az ultrafutókra azért a végén kisütött a nap!
     A változatos versenyt a nőknél Kádár Kitti nyerte (68.490 m), míg a férfiaknál Szabó Csaba lett az első 73.465 m).
     A közösségi futás résztvevőjeként a Lánchíd utcai iskola csapata 3 óra alatt 30.215 m-t teljesített! Büszkék lehetnek teljesítményükre.
     A célba érkezést követően immár hagyományosan a Félegyházi Pékség süteményével lehetett pótolni a felhasznált kalóriákat. Köszönet érte!
     A nap legközelebb delelőre hág... azaz a következő negyed-nap teljesítésére május 13-án kerül sor.
     Addig is sérülésmentes km-gyűjtést!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Újabb negyed nap eltelt...
     A "Fuss egy napot!" 6 órás ultrafutás második részére május 13-án került sor. Bár a fagyos szentek nem sok jót ígértek, az időjárás csodás volt: előző napi szakadó eső a verseny napjára először felhős, majd napsütéses égboltot varázsolt a futók feje fölé.
     Nem sokan vállalkoztak a 6 óra teljesítésére, de annál többen a rövidebb távokra. A Lánchíd utcai iskola sok diákja és családtagja vett részt az eseményen, akik mosolyogva, önfeledten teljesítették a vállalt távot. Mert nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos!
     S ez igaz volt a csapatban indulókra is: A Csodabogarak tényleg különlegesek voltak...
     A célban pedig mindenkit egy kis frissítő várt - kiegészítve egy finom, s egyben egészséges kakaós csigával! Köszönet érte a Félegyházi Pékségnek!
     Legközelebb (június 10.) valóban a Dombot kell "megmászni": sétálva, kocogva, futva-kinek-kinek kedve szerint!
     Augusztusban folytatódik a nap útja az égbolton: 19-én lesz a "Fuss egy napot!" verseny harmadik szakasza.
     Mindenkit várunk!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011