Hat óra - félezer kilométer
     Január utolsó vasárnapján került sor a Yours Truly rendezvényre. Egyesületünk több, mint egy évtizede segíti a Becsület-futás résztvevőit frissítővel, biztatással. Idén a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság (Szamler László) segítségével valósult meg a program.
     Az időjárás szinte ideális volt egy téli futáshoz: kissé hideg, de szél- és csapadékmentes. Az útvonal jelentős része a nemrég átadott Károly Róbert körút mentén haladt.
     A futás korai rajtja ellenére sokan gyűltek össze a Szentgyörgyi Albert Technikum előtti területen. A Lánchíd utcai iskolából szervezetten érkeztek a diákok. A közös kocogást dr. Salacz László képviselő úr indította útjára, a mezőnyben ott láthattuk képviselőtársát, dr. Szeberényi Gyula Tamást is.
     A kezdeti lelkesedés sok fiatalnál is több körön át kitartott. Öröm volt látni a diákokat, ahogy mosolyogva haladtak át a célkapun. Az idősebbek regisztráció mellett gyűjtötték a kilométereket. Volt, aki edzésként fogta fel, mások "csupán" önfeledten egyénileg, vagy nagyobb társaságban rótták a köröket.
     Összesen 132 fő futott a megadott időszakban, s mindösszesen 572 km-t teljesítettek. A nőknél Vámosi Viviennek több, mint 30 km jött össze (menet közben "megjött a kedve"), míg a férfiaknál Farkas Zsolt futott a legtöbbet (az egyesület által szervezett keretek között, 36,4 km).
     Minden teljesítő pótolhatta a felhasznált kalóriát. Nemcsak a futás, de a hideg idő is jelentős energiát igényelt a kocogóktól, futóktól. Sok energiát adott a Félegyházi Pékség zsíros kenyere, egy kis lilahagymával, pirospaprikával kinek-kinek igénye szerint. A Félegyházi Pékség az édesszájúakra is gondolt: szilvalekváros croissannal lepte meg őket. Köszönjük a támogatásukat!
     A felmelegedéshez mi biztosítottuk a forró teát.
     Terveik szerint február 25-én várjuk ismét a futás szerelmeseit.

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011