Hat óra - félezer kilométer
     Január utolsó vasárnapján került sor a Yours Truly rendezvényre. Egyesületünk több, mint egy évtizede segíti a Becsület-futás résztvevőit frissítővel, biztatással. Idén a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság (Szamler László) segítségével valósult meg a program.
     Az időjárás szinte ideális volt egy téli futáshoz: kissé hideg, de szél- és csapadékmentes. Az útvonal jelentős része a nemrég átadott Károly Róbert körút mentén haladt.
     A futás korai rajtja ellenére sokan gyűltek össze a Szentgyörgyi Albert Technikum előtti területen. A Lánchíd utcai iskolából szervezetten érkeztek a diákok. A közös kocogást dr. Salacz László képviselő úr indította útjára, a mezőnyben ott láthattuk képviselőtársát, dr. Szeberényi Gyula Tamást is.
     A kezdeti lelkesedés sok fiatalnál is több körön át kitartott. Öröm volt látni a diákokat, ahogy mosolyogva haladtak át a célkapun. Az idősebbek regisztráció mellett gyűjtötték a kilométereket. Volt, aki edzésként fogta fel, mások "csupán" önfeledten egyénileg, vagy nagyobb társaságban rótták a köröket.
     Összesen 132 fő futott a megadott időszakban, s mindösszesen 572 km-t teljesítettek. A nőknél Vámosi Viviennek több, mint 30 km jött össze (menet közben "megjött a kedve"), míg a férfiaknál Farkas Zsolt futott a legtöbbet (az egyesület által szervezett keretek között, 36,4 km).
     Minden teljesítő pótolhatta a felhasznált kalóriát. Nemcsak a futás, de a hideg idő is jelentős energiát igényelt a kocogóktól, futóktól. Sok energiát adott a Félegyházi Pékség zsíros kenyere, egy kis lilahagymával, pirospaprikával kinek-kinek igénye szerint. A Félegyházi Pékség az édesszájúakra is gondolt: szilvalekváros croissannal lepte meg őket. Köszönjük a támogatásukat!
     A felmelegedéshez mi biztosítottuk a forró teát.
     Terveik szerint február 25-én várjuk ismét a futás szerelmeseit.

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Fuss egy napot!- süss fel nap...
     Február utolsó szombatján rendeztük meg az év első hatórás futóversenyét: a napfelkeltével kezdetét vette az idei sorozat. Az előrejelzések nem voltak biztatóak az időjárást illetően...
     Február utolsó szombatján rendeztük meg az év első hatórás futóversenyét: a napfelkeltével kezdetét vette az idei sorozat. Az előrejelzések nem voltak biztatóak az időjárást illetően...
     Szombat reggel komor felhők gyülekeztek az égen, melyek nem akartak oszlani. Így a hatórás futók nagyon borult időben indultak neki a versenynek. Az időjárás nem akart javulni, sőt az eső is rákezdett.
     Talán az eső, talán a hirtelen jött hideg riasztotta le a Domb-futás résztvevőit, így csak a legelszántabbak vágtak neki a távnak.
     Az ultrafutókra azért a végén kisütött a nap!
     A változatos versenyt a nőknél Kádár Kitti nyerte (68.490 m), míg a férfiaknál Szabó Csaba lett az első 73.465 m).
     A közösségi futás résztvevőjeként a Lánchíd utcai iskola csapata 3 óra alatt 30.215 m-t teljesített! Büszkék lehetnek teljesítményükre.
     A célba érkezést követően immár hagyományosan a Félegyházi Pékség süteményével lehetett pótolni a felhasznált kalóriákat. Köszönet érte!
     A nap legközelebb delelőre hág... azaz a következő negyed-nap teljesítésére május 13-án kerül sor.
     Addig is sérülésmentes km-gyűjtést!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Újabb negyed nap eltelt...
     A "Fuss egy napot!" 6 órás ultrafutás második részére május 13-án került sor. Bár a fagyos szentek nem sok jót ígértek, az időjárás csodás volt: előző napi szakadó eső a verseny napjára először felhős, majd napsütéses égboltot varázsolt a futók feje fölé.
     Nem sokan vállalkoztak a 6 óra teljesítésére, de annál többen a rövidebb távokra. A Lánchíd utcai iskola sok diákja és családtagja vett részt az eseményen, akik mosolyogva, önfeledten teljesítették a vállalt távot. Mert nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos!
     S ez igaz volt a csapatban indulókra is: A Csodabogarak tényleg különlegesek voltak...
     A célban pedig mindenkit egy kis frissítő várt - kiegészítve egy finom, s egyben egészséges kakaós csigával! Köszönet érte a Félegyházi Pékségnek!
     Legközelebb (június 10.) valóban a Dombot kell "megmászni": sétálva, kocogva, futva-kinek-kinek kedve szerint!
     Augusztusban folytatódik a nap útja az égbolton: 19-én lesz a "Fuss egy napot!" verseny harmadik szakasza.
     Mindenkit várunk!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Laura a legkeményebb Hegy-mászó!
     A múlt évhez hasonlóan, június második szombatján rendeztük meg a Domb-futást. Nem a sorozatot, hanem az IGAZI-t!
     Talán az időjárás, talán az elébük magasodó Hegy/Domb nagysága riasztotta el a futókat; a korábbi versenyeknél nagyobb volt az érdeklődés mint most. A feladat nehezebb: A domb körüli futást követően 50 méter /!/ szintemelkedést kellett legyőzni. Lefelé sem volt könnyű futni: egy rossz mozdulat és ... Szerencsére mindenki fokozott óvatossággal futott, senkit sem ért sérülés.
     Az időjárás igazán trópusi volt: a korábbi napok nagy esőzéseinek nyomai nem tüntek el, a levegő párával volt telítve. Igaz, az eső elkerülte a rendezvényt, s a résztvevők ennek is nagyon örültek.
     Lehetőség volt arra is, hogy valaki kedvtelésből fusson. Ezt használta ki Stix Laura Barbara, aki HATSZOR felfutott a Domb, de inkább a HEGY tetejére! Még a versenyzőknél is többet teljesített!!! Teljesen megérdemelte a csillogó érmet...
     Az 5 körös Hegy-futást Kazai István nyerte Szomjú Zsolt előtt. A nők versenyében dr. Tamás-Deák Brigitta érkezett elsőként a célba; őt követte Rajnai Bernadett.
     A futást követően Félegyházi Pékség szilvalekváros párnája segítette a felhasznált kalóriák pótlását. Köszönet érte!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Trópusi futam...
     Szent István napja előtt rendeztük meg az ultrafutás ezévi 3. eseményét. Bár az időjósok kánikulát prognosztizáltak, ez be is jött... csak kaptunk hozzá egy kiadós esőt is!
     Szombat reggel a versenyre készülődve az ég először csak dörögve ijesztgetett. Ez azonban nem vette a szervezők kedvét a munkától. Ezt látva, az ég -leszakadt! Mintha monszun lenne... Igaz nem 6 hónapig esett, "csak" bő 60 percig. Ez alatt többen elbizonytalanodtak: lesz-e verseny? A szervezők lelkesedésével, megfeszített munkájával a kiírás szerinti időben megkezdődött a verseny.
     A futók közül azonban néhányan inkább más programot válaszottak...
     Először a néhány 6 órás ultrafutó vágott neki az 1 km-s körnek. A monotonitást a Domb-futók törték meg: ovisok, iskolások, s lelkes amatőrök együtt futottak az ultrákkal. Később az 1-2 és 3 órát vállalók segítették Kazai Pistáékat.
     Az eső végül csak ijesztő volt, de ezt sikerrel tette. A rajtok kezdésére a csapadék megszűnt, idővel a felhők is ritkultak. Sőt! Délutánra már kisütött a nap, trópusi hangulat uralkodott a Domb körül: nagy meleg, magas páratartalom - ami nagyon megnehezítette a futók dolgát.
     Ma a lányok voltak aktívabbak, többen is igen jó teljesítményt nyújtottak: 1 óra alatt Surman Csepke 12.080 m-t, 2 óra alatt Botka Annamária 21.255 m-t, míg 3 óra alatt Kádár Kitti 36.200 m- t /!!!/ futott!
     A fiúknál Vegán Viktor 14.395 m-t (1 óra), Horváth Vilmos 22.795 m-t (2 óra) Tonté Tamás 30.725 m-t (3 óra) teljesített. Tamás teljesítményének értékét tovább növeli, hogy a reggeli előkészületekben (sőt a verseny végén is) is aktívan részt vett. Köszönet érte Tamás!
     A 6 órás versenyt Kazai István nyerte 64.345 m teljesítésével, míg a nőknél Serfőző Andrea 58.490 m-rel lett első.
     Köszönet a segítőknek, hogy lelkesedésük lehetővé tette a verseny megrendezését, a futóknak, hogy hittek bennünk, s a Félegyházi Pékségnek; aki ismét a futás mellé állt, s a finom kakaós csiga jól pótolta a felhasznált kalóriákat.
     A Fuss egy napot! ultraverseny lassan nyugovóra tér: november 4-én az utolsó futammal zárul a 24 óra.
     Előtte még a szeptember 24-i Hírös Félmaratonon és maratonon számos távon (300 m-től 42 km-ig) kipróbálhatja magát bárki: milyen is a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban egy jót futni...

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Minden, mi lábnak, karnak ingere
Tizenhét év félmaraton versenyei után idén először lehetett maratont futni a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Lázasan készültünk az eseményre, még az iskolások számára külön toborzó kampányt hirdettünk a Patai család jóvoltából. Gyűltek is szépen a nevezések.
     A regisztráció mellett a felhők is gyülekeztek; olyannyira hogy a szombati előkészületek során több alkalommal is félbe kellett szakítani a munkálatokat. Az égi áldás szünetében gyorsan kiépült a versenyközpont. 15 órától már át lehetett venni a rajtszámokat, ezzel idén jóval többen éltek is. Sőt voltak olyanok, akik ekkor döntötték el, hogy részt vesznek a futáson.
     A szombat éjszakai locsolás már nem hiányzott... Reggel még az is felmerült, hogy lehet-e/szabad-e ilyen időben versenyt rendezni.
     Az érkező futók sokasága megadta a választ: Igen! A mostoha körülmények ellenére több volt a helyszíni nevező, mint az előző 5 évben!
     Először a maratonisták indultak vágtak neki a távnak. Mintegy vezényszóra eleredt az eső! A futókat ez nem befolyásolta, szorgalmasan rótták a köröket. A helyszín üde zöld, néhány felhővel meghintve /amiből gyakran hullott csapadék/
     Amikor már a féltávot elhagyták a maratonisták, hangulatot segítette a többiek indulása. Legtöbben az 1 km-s távot választották, több mint kétszázan (ők olyan sokan voltak, hogy külön volt női- és férfi futam). A hosszabb távon indulók között a 7 km-s táv volt a kedvelt, ebben a számban több, mint 150 fő indult.
     A kezdeti rossz idő sem riasztotta el a futókat, napközben pedig bár borús volt az ég, további csapadék nem érkezett.
     A maraton résztvevői keretbe foglalták a futás napját Kecskeméten.
     A férfiaknál Szelei Gyula fantasztikus idővel (3:08:59 mp) nyerte az első maratont! Őt követte Nagy Csaba Levente (3:20:48 mp) és Kazai István (3:27:03 mp).
     A nőknél első helyezett Szúróczki Krisztina (4:29:44mp) lett. Második helyen Nagyné Farkas Katalin érkezett a célba, s a bronzérmet Mucza Antónia nyakába akasztották.
     A díjak átadásában Czene Attila A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Szamler László önkormányzati képviselő, Jánosi István sportügyekért felelős tanácsnok és Kispál Balázs a Hirös Sport ügyvezetője közreműködött.
     A célba érkezők bőséges csomaggal gazdagodtak (benne a Félegyházi Pékség kalóriapótló kenyérlángosával és a Juicy Soda szomjoltóval), a szerencsések még egy Univer ajándékcsomagot is nyerhettek. Köszönet a támogatásért!
     A rendezvény megvalósításához segítséget nyújtott a Wax Szerviz és Transport Kft, Tiszta Formák Alapítvány, Univer, Félegyházi Pékség, Márka Üdítőgyártó Kft. és a Rotary Club Kecskemét.
     A következő verseny 2023. november 4-én, amikor a Fuss egy napot! verseny utolsó fordulójára kerül sor.

Képek a Képtárban »

Az eredmények: ITT »


Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011