Sikeres télűzés
     Ha az év páros hónap első szombatja, akkor DOMB-FUTÁS!
     Nem volt ez másképp ma sem...
     Február 1-n rendeztük meg a Tél-űző domb-futást. Az időjárás csodálatos volt, napsütésben, szélcsendben indult neki a távoknak a közel 100 futó...
     A mai napon híre sem volt a télnek, de azt nem tudjuk, hogy a maci majd hogyan viszonyul az árnyékához. Ha a "szokásoknak megfelelően", akkor bizony még visszatér a hideg.
     De a versenyen mindenki jókedvűen, mosolyogva vett részt. Talán ez a tavaszias idő tette, de többen nem a korosztályuknak meghirdetett távon indultak...
     Az iskolások egy körös versenyét Hague Róbert és Szűcs Véda Sára nyerte. A Domb-futás hivatalos /pontgyűjtő/ távja a 7.1 km, melyen ma Baranyi Zoltán és Bálintné Nagy Melinda volt a leggyorsabb. A kitartók számára volt lehetőség egy ráadás kör teljesítésére is, itt Zsombok Gyula ért elsőként a célba.
     Az eredményhirdetésre a versenyközpontként szolgáló Egészségügyi Szakközépiskolában került sor.Itt kapták meg a versenyzők a kalóriapóló csomagot, s fogyaszthatták el a Fornetti sajtos pogácsáját.
     Köszönet a Modern Home Stúdió támogatásáért!


     Legközelebb a húsvéti nyuszi érkezése előtt találkozhatunk a Domb-futáson; április 4-én jön a Szeszélyes domb-futás!(csak nehogy az időjárás tréfáljon meg bennünket...)
     De előtte még a négyévente előforduló, különleges napon, február 29-én indul a "Fuss egy napot!" sorozat.
     Mindenkit szeretettel várunk!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:       3,55 km »       7,1 km »       10,65 km  »

Az összesített pontverseny állása: ITT »

Kezdőoldal »


A Szeszélyes domb-futás a Covid-19 vírushelyzet miatt elmaradt, de a futók a hét folyamán egyénileg teljesítették a különböző távikat és erről elküldték a bizonyítékaikat.

Mindenkinek gratulálunk!

Készüljetek továbbra is egyénileg és ha a szigorítások enyhülnek ismét várunk mindenkit
a domb-futásokra.

A nagyobb kép megtekintéséért katt IDE »Kezdőoldal »


Erdőkerülőből lett a Domb-kerülő

A zártkörűnek induló futás feltételei annyira enyhültek, hogy a távolságtartás szabályainak betartásával a Vízműdombot lehetett kerülgetni.

Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:

5 km »

10 km »

20 km  »

30 km  »


Kezdőoldal »

Nagyon perzselt

Ha augusztus első szombatja,akkor "Perzselő" Domb-futás Kecskeméten.
A járvány kissé felborította az idei versenysorozatot de a helyzet enyhülésével ismét volt lehetőség a közös futásra.
Augusztus 1-én a Domb lábánál gyűltek össze a futók. Bár nagyon meleg volt (a hőmérő szála 30 fok fölé kúszott) és sokan szabadságukat töltik; így is közel 100-an vágtak neki valamelyik távnak.
A felnőttek 7,2 km-s versenyében Molnár Gabriella és Domján Ferenc végzett az élen. A dobogó 2. fokára Szegő Zsuzsanna és Görbe József állhatott. 3. helyen pedig Csorba mária és Knoll Kristóf végzett.
A 10. 6 km-s távot Papp Mercedesz és Jéga-Szabó Zsolt tette meg.
Legközelebb -ha csak nem szól bele a járvány helyzet- szeptember végén, a Hírös-félmaratonon találkozunk!
Érdemes mielőbb regisztrálni, mivel a létszámkorlát miatt valószínűleg helyszíni nevezés már nem lesz....
Kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!
Képek a Képtárban »
Az eredmények:    3,5 km 11-12 »    3,5 km 13-14 »
                              830 m  »    10,6 km »    7,1 km »

Kezdőoldal »

A medve látta a futókat, de a futók nem a medvét!
     Február másodikán nemcsak a medve csapott fel időjósnak, de a futók is kivették a részüket a feladatból. Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban nem láttunk medvét, így a futók űzték el a telet a Domb-körül.
     Bár az időjárás kegyes volt hozzánk; sokan el sem hitték, hogy milyen kellemesen lehet futni az alig ébredező természetben. A több, mint 70 induló havat már nem láthatott az útvonalon, azért az esős idő hagyott nyomot maga után.
     A verseny a szokásoknak megfelelően az ovisokkal indult. Őket követték az alsó tagozatosok, majd 10 órakor a IUSITITA-kör (3,5km) résztvevői. Felkészültségtől függően lehetett 1-2-3 kört futni.
     A Domb-futás hivatalos távja 7 km; melyet a mai napon Baranyi Zoltán tett meg a leggyorsabban ( 29:02). Őt követte Káldi Csaba (30:07) és Görbe József (31:54). A nőknél T. Nagy Magdolna érkezett elsőként (39:22), megelőzve Barnáné Bozorádi Petát (39:43) és Minda Andreát (40:16).
     Akiknek nem volt elég a két kör, azok futottak még egy bónusz-kört. Közülük az aranyérmet Vajda Zoltán (42:41) kapta; míg az ezüstérem Zsombok Gyula(44:42); a bronzérem Baukó Ferenc (45:03) nyakába akasztották.
     A pályán erős szél fújt, de a megfázást megelőzésére finom, forró tea várta a célba érkezetteket. No meg az elmaradhatatlan kalóriapótló csomag: gyümölccsel, csokoládéval, ásványvízzel.
     Köszönet a támogatásért: Modern Home Stúdió, Nemzeti Együttműködés Alap, Kecskeméti Városi Szabadidősport Szövetség, Bácsvíz Zrt. Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont.
     Bár a verseny végén a 7 és 10,6 km-s versenyzők külön kerültek értékelésre; az év végi összesítéskor mindkét csoport résztvevő eredményei összevetésre (10,6 km-s futóknál a 2. kör eredménye beépítésre kerül a 7 km-sek közé), így alakítva ki a végső sorrendet.
     Még 5 alkalommal lehet gyűjteni a pontokat!
     Találkozzunk április első szombatján!
     Aki pedig nem akar addig várni: február 23-án indul a "Fuss egy napot!" sorozat!!!
     Mindenkit várunk szeretettel!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:       3,5 km ITT »       7 km ITT »      10 km ITT »

Kezdőoldal »

Chippes és szeszélyes
     Míg pénteken kellemes hőmérséklet csábította az embereket sétára, addig az éjjel jelentős csapadék hullott a Hírös Városban. VReggelre jelentősen csökkent a hőmérséklet, ráadásul olyannyira lógott az eső lába, hogy a verseny alatt háromszor el kezdett esni.
     A verseny újdonsága az volt, hogy mindenkit chippel mértünk! Nem is volt vele gond!
     A reggeli készülődésnél még csak az előző napi esőcsöppeket lehetett számolni de mire eljött a Rajt időpontja már szemerkélt a eső. Később is felváltva, hol szitált, hol szünetelt a csapadék,; szóval szeszélyes futó-nap volt.
     Ez a váltakozó időjárás természetesen nem zavarta futókat. Mosolyogva,vidáman vágtak neki a választott távnak, s így is érkeztek a célba.
     A hivatalos, 7 kms- versenyt V. Nagy Ákos nyerte Baranyi Zoltán és Görbe József előtt. A nőknél Bezzeg Esztert Kovács Sándorné és Kákai Barbara követte.
     S voltak, akiknek ez a táv kevésnek bizonyult, és futottak még eg kört. A 10,6 km-s verseny győztese Szabó Milán Zsolt volt. 2. helyen Zsombok Gyula ért célba, 3 Balogh János lett.
     A nők versenyét Menczer Mónika nyerte Radics Anna és Czakó Erika előtt.
     A célba érkezést követően jöhetett kalóriapótló csomag gyümölccsel, csokival, müzli szeletével.

     Az időjárás szeszélyes maradt: mire minden véget ért, kisütött a nap...
     Köszönet a támogatóknak, akik nélkül nem lenne a Domb-futás:
     Kecskemét MJV, NEA, Modern Home Stúdió, Bácsvíz Zrt.
     A versenysorozat folytatódik!
     Találkozzunk június 1-én a "Verőfényes" Malom-futáson!
     Dr. Varga Tibor


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:       ovis ITT »       830 m ITT »       3,5 km ITT »       7 km ITT »      10 km ITT »

Kezdőoldal »Képek a Képtárban »

Eredmények:

           3,8 km »

           7,6 km »

           11,4 km »


Kezdőoldal »

Majdnem brutál-futás
     Folyamatosan figyelemmel kísértük az időjárás alakulását, javasasszonyt, időjós békát is bevetettünk: de mindhiába… Pénteki előkészületek még felhős, de meleg párás időben kezdődtek. Ahogy haladt az idő a felhők eltűntek, az égbolton csak a nap ontotta sugarait. Mire befejeződött a felkészülés a másnapi versenyre, itt-ott már szakadó eső volt…
     Június 22-én is hasonló volt az időjárás. A csodálatos Gavallér Tanyán (amely a bugacpusztai Karikás Csárda mellett található) szépen sütött a nap, kellemes idő ígérkezett. Látva az égboltot és a hőmérséklet emelkedését további frissítőpontokat iktattunk be. A verseny az ovisok futamával indult, majd őket az iskolások követték. Lelkesedésükre jellemző, hogy többen is előfutamot rendeztek maguknak.
     A felnőttek 8,5 15 és 21 km-s távja 11 órakor rajtolt. Ekkor már látszott, hogy jól döntöttünk: a hőmérő higanyszála közelített a 30 C-fokhoz… Persze volt akit ez egyáltalán nem zavart: Ghiselli Júlia 36:30-s idővel nyerte a 8,5 km-s versenyt! Szalai Ottó pedig 1:06:39-s idővel lett első a 15 km-s távon. A pálya pedig bemutatta mit is tud a bugaci puszta…volt tűző nap, szél, kisebb eső. A korábbi napok esőzése folytán még dagonya is akadt /ami ezen a tájon igen ritka jelenség!/. No meg ne feledkezzünk meg a folyamatos kísérőkről: a szürkemarha, tücsök és madarak a kellemesek közé tartoztak. Míg a szúnyogok kevésbé…
     Ennyi „gyötrelem” ellenére Veres Szilárd 1:37:13-s idővel megnyerte a félmaratont. Őt követte Baranyi Zoltán (1:38:46) és Kiss Ottó (1:39:21). A nők versenyében Radics Anna (2:05:11) lett az első, aki után T. Nagy Magdolna (2:08:44) és Hódi Zsuzsanna (2:17:15) ért célba. Minden befutó pedig egy gyönyörű, egyedi éremmel gazdagodott. S azzal a boldog tudattal mehetett haza, hogy lélekben és olyan élményekben gazdagodott, amit csak a bugaci puszta tud nyújtani…
     A verseny megvalósulásához nagy segítséget nyújtott a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság; a Bácsvíz Zrt., Félegyházi Pékség Kft.; Modern Home Stúdió; Karikás Csárda Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő, Fornetti Kft.
     Köszönet a támogatásukért!
     Jövőre ismét bemutatjuk a puszta képét: hogy milyen lesz, senki nem tudja…. el kell jönni és megnézni…
     Dr. Varga Tibor


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:       8,5 km ITT »       15 km ITT »      21 km ITT »      ovisok ITT »      iskolások ITT »

Kezdőoldal »Képek a Képtárban »

Eredmények:

           ovisok »

           iskolások »

           7 km »

           10,6 km »


Kezdőoldal »
Rövid videó megnézhető ITT »
Képek a Képtárban »

Az eredmények megnézhetőek ITT »


Kezdőoldal »Délutáni évzáró futás
     December első szombatján került sor a 2019. évi Domb-futás versenysorozat utolsó állomására, a Hógolyó domb-futásra. Ez volt a végső lehetőség pontokat gyűjteni az év végi díjazáshoz.
     Mivel a napot mindenki munkával kezdte, ezért a versenyt délután rendeztük. Ennyi volt a változtatás, a továbbiakban maradt a hagyomány.
     A hógolyóhoz szükséges hideg megvolt, hisz s hőmérő alig emelkedett nulla fok fölé. A hét eleji csapadékkal már meg is lett volna...
     Hűvös, borongós időben csak a legelszántabbak vállalták a megmérettetést. Meleg teával pogácsával vártuk a versenyzőket, akik a kellemetlen idő ellenére is egyre többen gyülekeztek a pálya szélén.
     Öröm volt látni a Domb-futás közösségét, versenyzőket és szurkolókat ahogy egymásra mosolyogtak, biztatták egymást. Még az időjárás sem tudta elrontani a kedvüket. S mint mindig, most is akadt kedves, családi pillanat, ami mindenkinek mosolyt csalt az arcára.
     Az évzáró versenyt Csorba Bence Máté (27:41) nyerte, akit Baranyi Zoltán és Görbe József követett.
     A nők versenyében Háryné Staskó Anita végzett az első helyen, Gulyás Bíborka és Bálintné Nagy Melinda előtt.
     A leggyorsabbak még egy kört teljesítettek (10,6km) melyen Zsombok Gyula (42:43) ért elsőként célba. Molnár Attila és Béres Imre között mindössze 5 mp döntött az előbbi javára. A nőknél Kormos Edina (51:14), Kovács Marianna, Kákai Barbara volt a sorrend.
     A befutást követően is jól esett a meleg tea, pogácsa, lekváros párna és a többi finomság.
     Az egész év megkoronázásaként 2020. január elején kerül sor a díjkiosztó estre, melyre mindenkit szeretettel várunk.
     Véget ért a sorozat, mely nem valósulhatott volna meg a Nemzeti Együttműködési Alap, Modern Home Stúdió,Félegyházi Pékség, Bácsvíz, Zrt, Kecskemét Megyei Jogú Város és a Fornetti Kft segítsége nélkül.
     Köszönjük a támogatásukat!


Képek a Képtárban »

Eredmények:    7 km »            10,6 km »            300 m és 830 m »

Kezdőoldal »

Tél-hozó domb-futás!
     A hét elején még nem sokan gondolták, hogy ekkorát változik az időjárás. A január végi kora tavaszias időjárás február első napjaira teljesen megváltozott. A szombati domb-futáson teljesen felfordult a világ.
     A verseny évtizedes történetében mindig a telet űztük; de legalábbis nem hoztuk. Már a reggeli felhők sem sok jóval biztattak. A versenyközpont a szokásoknak megfelelően az Egészségügyi Középiskolában volt.
     A futók létszámában is érződött a zord időjárás; alig hetvenen vágtak neki valamelyik távnak. Pedig újdonsággal is készültünk; kísérleti jelleggel chipes időmérést terveztünk.
     Az időjárás azonban alaposan felborította a hagyományos menetrendet: bár az ovisok futamánál még bíztunk abban, hogy eláll a hóesés, a felnőttek rajtjára mintha az égi paplan is kiszakadt volna.
     Galamb Csabit a mostoha körülmények sem zavarták: 37:02 idővel nyerte a 10,6 km-es versenyt! Utána Szabó Milán és V. Nagy Ákos ért célba.
     A hölgyeknél a leggyorsabb Menczel Mónika Szabinát Fekete-Péntek Szilvia és Kovács Réka követte.
     Az eredménylista megszületését több akadály is megnehezítette; sem a számítógépek, sem az önkéntesek ujjai nem voltak felkészülve ilyen hideg hózáporra.
     A domb-futás kemény magja most is jelesre vizsgázott sportszerűségből: mindent megtettünk a mielőbbi eredménylistáért, de az nehezen akart megszületni.
     A futók egészségének megóvása és a meleg ebéd elfogyasztása érdekében a hivatalos eredményhirdetés a "Szeszélyes" Domb-futásra maradt.
     Köszönjük a futók megértését!Köszönjük a Bácsvíz Zrt, Modern Home Stúdió, Sviag Kft., Kecskemét Megyei Jogú Város és a Fornetti Kft. támogatását!
     Találkozzunk áprilisban!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:       3,5 km ITT »       7 km ITT »       és      ITT »      10 km ITT »
Képek a HIROS.HU-n »
Kezdőoldal »

Nagyon szeszélyes
     Az idei versenysorozat második állomására április első szombat délelőttjén került sor. Bár a meteorológia szép időt (kellemes hőmérséklet, napsütés, esőmentesség) ígért, a verseny rácáfolt a várakozásokra.
     A csütörtöki előkészület idején még lehetett bízni a jó időben; a pénteket már beárnyékolta éhány felhő...
     De a java szombat délelőttre jutott! A reggeli ébredés után mindenki zuhogó esővel szembesülhetett! A rossz időjárást látva többen is érdeklődtek: ugye meg lesz tartva a verseny?
     Ilyen aktív futók körében ez nem is lehet kérdés!
     Szerencsére a rajtok idejére az égiek megkegyelmeztek és az eső elállt. Az ovisok futama alatt még néhány csepp hullott, de az alsósok versenyére elvonultak az esőfelhők.
     Korábban már kipróbáltuk, de teljes körűen most debütált a boka-chipes időmérés, mely a Bácsvíz. Zrt, Sviag Kft. Stenge Autóalkatrész segítségének köszönhető!
     A hivatalos, 7 km-s verseny igazi jó futó-időben rajtolt.
     Bár a talaj a korábbi csapadék miatt sikamlós volt, Galamb Csaba (az utóbbi időkben: hagyományos versenyünk hagyományos nyertese) 25:51p-es idővel nyerte. Utána Szabó Milán és Licsák Zoltán érkezett célba. A nőknél Menczel Mónikát Radics Anna és Fucin Szilvia követte.
     A gyorsabbak még egy kört futhattak, így külön díjazásban is részesülhettek.
     A verseny végén minden futó örömmel fogadta a kalóriapótló csomagot. Újdonság volt a kecskeméti Nyúlcipőbolt felajánlása: 4 szerencsés ember jelentős kedvezménnyel vásárolhat az üzletben!
     Köszönet a támogatóknak: Kecskemét MJV Önkormányzata, NEA, Modern Home Stúdió, Bácsvíz Zrt. Fornetti Kft.
     Találkozzunk a következő fordulóban is!
     Figyelem!
     A "Verőfényes"-futás a Malom Bevásárlóközpont sportnapján (június 2. szombat) a városközpontban kerül megrendezésre!
     Előtte a hosszabb távot kedvelők a május 5-i "Fuss egy napot" ultrafutáson gyűjthetik a km-ket.
     Mindenkit várunk!


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:       3,5 km ITT »
                                                   7 km ITT »       és ITT »
                                                  10 km ITT »

Kezdőoldal »

A Verőfényes nem volt fényes
     A 2018. évi domb-futás eseményeit az időjárás nem vette pártfogásba.... Az év elejétől kezdve az esővel sokan birkóztak- több-kevesebb sikerrel. A júniusi futás rendhagyó módon a belvárosban került megrendezésre; mivel részese lett a a Malom bevásárlóközpont "Mozdulj ki Kecskemét!" családi sportnapnak.
     Örvendetes, hogy milyen nagy számban érezték fontosnak a polgárok, hogy a mentősökön segítsünk. Sajnos ez az aktivitás nem várt problémákhoz vezetett; melyeket közösen sem tudtunk teljesen megoldani. Jó volt látni azt a sok-sok mosolygós arcot, akik valóban egy jó ügyért futottak. Akik viszont versenyezni akartak, nem lehetnek maradéktalanul boldogok: a magas létszám miatt chipeket nem tudtunk mindenkinek adni /más oldalról pedig sokan nem is vették fel!/, a felvett chipeket is meglepően sokan helytelenül viselték, kézi rögzítésünk nem tudott lépést tartani a beérkező futókkal. S a baj nem jár egyedül: a gépi mérést nehezítette az áramkimaradás is.
     A felmerülő problémák azonban nem zavarták Galamb Csabát és Bor Katalint sem abban, hogy megnyerjék a versenyt. Őket követte Szabó Milán és Jéga-Szabó Zsolt, illetve Menczer Mónika és Háriné Staskó Anita.
     A célba érkezést követően mindenki örömmel fogadta a Malom-zsákot, mely több frissítőt is magába rejtett. Termo-bögre és befutó érem tette emlékezetessé a futást.
     
     Minden erőfeszítésünk ellenére az összefésült számítógépes és kézi időmérés az eltelt idő ellenére továbbra is számos hiányossággal küszködött; hangsúlyozottan tájékoztató jelleggel tesszük közzé.
     A véleményeiteket, megjegyzéseiteket a ius.nevezes@gmail.com címre legyetek szívesek megküldeni!
     Tudjuk, hogy a problémákat nekünk kell megoldani és ehhez kéjük a TI segítségeteket vélemény formájában!
     Bízva a közös megoldásban és a sikeresebb Perzselő-futásban (augusztus 4.)
     Sportbaráti üdvözlettel:
     Szervezők és Lebonyolítók


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:ITT »

Kezdőoldal »


Futott is meg nem is ...
     A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal közös szervezésében rendeztük meg a VII. Futó-homok félmaratont a bugaci pusztában.
     Az előző napok időjárása nem sok jóval kecsegtetett: a sok-sok eső miatt a hőmérséklet lecsökkent (elveszni látszott a "tikkasztó hőség"- hangulat), másrészt a a talaj is megkeményedett (na jó, betonkemény nem lett, de a homok nem futott a lábunk alatt). De a verseny napjára megváltoztak a viszonyok!
     A hőmérő higanyszála még a hűvös Gavallér tanyán is a 30 fok közelébe emelkedett. A nap százágra szórta sugarait, szóval kezdett hasonlítani a forró homoktengerhez. Megérkezett a szél is, ami segített a homokot futóvá (azaz, porhanyóssá, lazává) tenni. Így a rajt időpontjára minden a helyére került.
     A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a versenynek. Volt köztük olyan lelkes kislegény, aki pályabejárás előtt kétszer is lefutotta a távot a hivatalos verseny előtt. Ilyen tapasztalat birtokában meg is nyerte a versenyt! Utánuk az iskolások futama következett, aki a gyönyörűen felújított Gavallér tanyát futották körbe.
     11 órakor pedig Varga Mihály mesemondó karikás ostorának hangjára vágtak neki a felnőttek a távoknak, hogy megbirkózzanak a futóhomokkal.

     Leggyorsabban Szabó Milánnak és Pál Petrának sikerült teljesíteni a 21 km-s távot, aki ezzel a teljesítménnyel elnyerték a KNPI által felajánlott meglepetés ajándék csomagot, amely sok-sok finomságot rejtett. Az abszolút versenyben őket követte Szalóki Róbert és Kiss Ottó, illetve Geráné Tapasztó Ágnes és T. Nagy Magolna. De a többi dobogós sem maradt díj nélkül; a legjobbak védett állat logójával díszített pólót, illetve bögrét is kaptak.
     Minden induló örömmel és jóízűen fogyasztotta a szürkemarha húsából készült gulyáslevest. A versenyközpont helyszínét a Karikás Csárda biztosította, aki egy szerencsés nyertesnek egy Puszta-programot ajánlott fel lovas kocsikázással finom ebéddel... Mások a KNPI programjaira nyertek belépőt, amellyel szakvezető ismertetése mellett ismerkedhetnek a Kiskunság tájaival.
     Köszönet a támogatóknak: Modern Home Stúdió, Nemzeti Együttműködési Alap, Bácsvíz Zrt, Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont, Karikás Csárda (Bugac Puszta Kft.), Fornetti Kft.
     A jó hangulatú verseny után is szeretettel várnak mindenkit az augusztus 4-i Perzselő Domb-futáson.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:
OVIS »     SULIS »     8,5 km »     15 km »     21 km  »

Kezdőoldal »

Most igazán perzselt!

     A Domb-futás 4. állomására augusztus első hétvégéjén került sor. A nevéhez méltóan Perzselő volt; amit az egész hétre kiadott hőségriadó is "előkészített".
     A meleg rányomta bélyegét a versenyre; az utóbbi időben ilyen sokan nem álltak meg a Célkapu előtt... S többen voltak, akiket a meleg már eleve elriasztott a részvételtől. Így is jöttek a környező településekről (Ballószög, Nagykőrös, sőt Szeged, Vecsés) közel százan...
     A legifjabb (Sóber Adél Eszter) és a legidősebb (Varga Albert) induló között 67 év korkülönbség volt.
     A verseny a hagyományoknak megfelelően az ovisok futamával kezdődött, amelyt kisiskolások versenye követett. 10 órakor indult mindenki más: a felsősök, a kocogók, a 7 k-s versenytávosak, a 10,6 km sprinterek,
     A hivatalos versenytáv abszolút győztesei:

1. Menczel Mónika 30:26 Galamb Csaba 24:36
2. Csorba Mária 36:46 Palkovits István és Szabó Milán Zsolt 26:38
3. Minda Andrea 41:05 Baranyi Zoltán 29:00

     De természetesen mindenki győztesnek érezhette magát, aki ebben rekkenő hőségben lefutotta a választott távot.
     A folyadékpótlásról a szervezők hideg limonádéval ásványvízzel, gyümölccsel gondoskodtak, míg a kalóriát a Fornetti sütemény és gabona szelet pótolta.
     Köszönet a támogatóknak, akik ebben a forróságban is kitartottak mellettünk: Kecskemét MJV. Modern Home Stúdió, Mátrix Oktatás- és Vizsgaközpont, Bácsvíz Zrt., Nemzeti Együttműködési Alap.
     Találkozzuk szeptember 23án a Hírös félmaratonon!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:ITT »

Kezdőoldal »

Hírösebbek lettünk!
     Az idei évben a verseny egyben az Európai sporthét egyik nyitó rendezvénye volt, melyet nemcsak megtisztelt jelenlétével Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, hanem aktív részese is volt: az ő jelzésére indult a valamennyi táv futója, illetve a kisebbek személyesen tőle vehették át a kupákat, érmeket.

     A rendezvény napjára az időjárás megszelídült, kifejezetten kellemes futóidő volt, hol borús, hol fátyolfelhős égbolttal. Az eső elmaradt, a szél másfelé fújdogált...
     A szokásoknak megfelelően az ovisok 300m-s futása nyitotta a versenyt. Előtte Vágó Petra irányításával melegíthették be izmaikat az indulók.
     11 órakor rajtolt a félmaraton mezőnye.
     Az útvonal a korábbiakhoz hasonló volt, de a menetirány megfordult! A versenyzők többsége kedvezően fogadta az új irányt, s nem is tévedt el senki a tó partján, a Domb lábánál...
     A hosszú távokat a suli futam résztvevői zárták.
     Az indulók létszáma meghaladta az 500 főt, s szerencsére szinte mindenki célba ért. Jó volt látni, hogy egyre többen örömmel, élvezettel futnak; nekik valóban a részvétel fontos, az egészség megőrzése számít.
     Az egészség megőrzésében segített az Európai Sporthét keretében jelenlévő szűrőbusz is, melyen többféle vizsgálat is kérhető volt.      A gyermekek egészségmegőrzését, de leginkább sportolását jól szolgálta légvár, mely egy percig sem maradt üresen. S aki külső változást szeretett volna, az is megkapta: arcfestéssel, "Erős Pista"-"BEACTIVE"-tetoválással gazdagodhatott.     A félmaratoni versenyt Patocskai Tamás nyerte Baranyi Zoltán és Káldi Csaba előtt.
     A nőknél Pászti Edit lett az első, megelőzve Hatvani Nórát és Radics Annát.
     A győztesek a siker mellett a Nyúlcipőbolt felajánlásával, a Watchman sportszer utalványaival és a Stenge autóalkatrész utalványaival térhettek haza. A 7 kilóméteres táv győztesei pedig egy-egy üveg borral segíthették a folyadékszint helyreállítását a Szeleshát Pincészetnek köszönhetően. Az Univer Zrt. jóvoltából pedig minden távon minden korcsoportból egy-egy személy egy "Édes Anna" vagy "Erős Pista" alapú ajándékcsomag boldog tulajdonosa lehetett.
     A futónap végén pedig megkapták a Bács-KisRun sorozat legaktívabb résztvevői az egyedi érmüket, mely igazolja, hogy 4 félmaratont teljesítettek.
     A rendezvényt támogatta még: Bácsvíz Zrt. Modern Home Stúdió, Európai Sporthét, Sviag Kft., Mátrix Oktatás és Vizsgaközpont, OTP Bank.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:    7 km »     14 km »     21 km »     Váltó »

Kezdőoldal »

Eldobtuk a "Hógolyót"!
     December első szombatján került megrendezésre a Domb-futás versenysorozat idei utolsó állomása. Figyelemmel a dolgozókra, ezért -kivételesen- délután volt a verseny rajtja.
     A hőmérséklet kedvező volt a Hógolyó-gyúráshoz (a Rajt időpontjában mínusz 2-3 fok volt), csak a csapadék hiányzott.... Így viszont száraz pályán indultak a futók.
     Ilyen hidegben csak a legelszántabbak állnak rajthoz, s valóban kicsit több mint hetvenen vágtak neki a távoknak. Az elszántság nem kor kérdése azt a futók bizonyították: volt 3 éves és volt 70 éves futó is!
     A verseny hivatalos, 7km-s távján ismét Galamb Csaba győzött; őt követte V. Nagy Ákos és Baukó Ferenc.
     A hölgyek versenyét Háriné Staskó Anita nyerte, Berényi Emília és Szigeti Katalin előtt.
     Köszönet a támogatóknak: Nemzeti Együttműködési Alap, Kmét MJV, Modern Home Stúdió, Mátrix oktatás, Fornetti, Bácsvíz Zrt.
     Ezzel lezárult a Domb-futás versenye, s eldőlt, hogy ki milyen sikeresen teljesítette az évet.
     A sorozat végeredménye alapján pedig egy vacsorás est keretében adjuk át a kupákat a dobogósoknak, melyre 2018. december 15-én /szombat/ 17 órakor kerül sor a Zrínyi Ilona Általános Iskola tornatermében.
     A Díjátadás mellett itt hangzik el a jövő évi sorozat tervei, újdonságai, s lehetőség lesz -kedvezményesen!- megvásárolni az éves nevezést is! A vacsorát követően pedig élménybeszámolót hallhatunk a nagy ultraversenyeket teljesítőktől, illetve néhány jó tanácsot a sérülések elkerüléséről.
     jelentkezési határidő: december 10.
     Mindenkit (tehát nemcsak a díjazottakat!) várunk szeretettel!


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:    300 m »     830 m »     3,5 km »     7 km »     10,5 km »

Kezdőoldal »


Sikeres télűzés!

Ha egy pár napra is, de február első szombatján elűztük a telet, hiszen a hőmérő higanyszála plusz 10-12 fokot mutatott.
     Hirtelen jött a jó idő, részben elolvadt a hó és a futóútvonal kezdett hasonlítani a „brutál-futás”-hoz. Nem csak a vízzel és sárral kellett megküzdeni, hanem egy-két árnyasabb részen megmaradt hóval és jéggel is. Azonban ez sem tántorította el a futókat, hiszen a rajthoz a különböző távokon több, mint százan álltak.
     A leggyorsabb futó 28 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 7 kilométeres távot.
     A legfiatalabb futó Kosztelny Blanka Sára, a legtapasztaltabb Tabajdi Józsi bácsi volt.


A leggyorsabbak:
7 km:

1. Radics Anna 34:07 Galamb Csaba 28:43
2. Juhász Orsolya 37:47 Szabó Milán Zsolt 28:44
3. Marosvári Márta 38:28 Turkevi-Nagy Dávid 29:20

10,5 km:
1. Radics Anna 50:58 Fekete Zoltán 44:47
2. Marosvári Márta 57:30 Jéga-Szabó Zsolt 45:17
3. Ábri Éva Györgyi 58:08 Hegedűs János 47:40

      A befutást követően az Egészségügyi Szakközépiskola aulájában berendezett versenyközpontban lehetett a kalóriákat pótolni.
     Köszönet a támogatóknak és a segítőknek akik lehetővé tették a színvonalas megrendezést.


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »


     A verseny neve méltó volt az időjáráshoz: a tavasz 32. napján már-már nyári meleg hívogatta a futókat, kocogókat. A feltámadó szellő kifejezetten kellemes volt. A tavaszi napsütés meglátszott a résztvevőkön is: olyan sok óvodás érkezett, hogy külön futamban indultak a lányok és a fiúk. A futást nem lehet elég korán kezdeni: Szilvási-Hazag Mikes alig 28 hónaposan volt a mai nap legfiatalabb futója. Ő is, a többiek is vidáman szedték a lábukat, még csak nem is pillantottak a mellettük lévő játszótérre /persze a verseny után többen is arrafelé vették az irányt/.A célba érkező gyerekek mosolya mindennél beszédesebb volt…
     Az iskolások között felbukkant az első fecske, azaz az első kocsisbaba versenyző! Ballai Rebeka édesapja kíséretében teljesítette a 830m-s kört.
     Ezzel a Domb-futás történetében új fejezet kezdődik.
     10 órakor már a nagy mezőny indult: a felső tagozatosok, a hivatalos versenytáv indulói (7,1km), a gyorslábúak mezőnye (10,6km).
     A verseny híre már messzire eljutott: volt pécsi és jászszentlászlói indulónk is. Nagykőrösről érkezett a legidősebb futónk, Varga Albert (69év) személyében.
A leggyorsabbak:
7 km:

1. Baukó Gréta 33:44 Galamb Csaba 22:07
2. Újszászi Zita 35:18 Szabó Milán Zsolt 25:52
3. Koleszárikné Németh Beáta 35:50 Jéga-Szabó Zsolt 28:30

10,5 km:
1. Baukó Gréta 50:49 Jéga-Szabó Zsolt 43:20
2. Tóth Sándorné 56:55 Seres János 48:50
3. Fekete-Péntek Szilvia 58:47 Olajos István 49:07

     Galamb Csabi tervei között egy „jó futás” szerepelt… Bár a mezőny nem tudta megszorítani ennek ellenére új pályacsúccsal nyerte a verseny! Gratulálunk neki!
     A beérkező futók kalóriapótlásáról ismét a Fornetti pogácsái és a Buszesz Zrt. frissítői (Aquarius-Aqva ásványvíz, Watt isotonás ital) gondoskodtak.
     Köszönjük a Modern Home Stúdiónak, a NEA-nak, Kecskemét MJV-nak, Bácsvíz Zrt.nek a rendezvényhez nyújtott támogatását!
     A domb-futás következő állomása: június 03 - Verőfényes” futás!
     Előtte azonban az érdeklődők az ultrafutás világába is bekapcsolódhatnak, május 6-án kerül sor a „Fuss egy napot” 6 órás verseny második részére, melynek betétszámaként lehet 1,2 és 4 órát futni.


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Galamb Csaba nem pünkösdi király!
     Pünkösd szombatjára esett a Domb-futás versenysorozat következő állomása. A „Verőfényes”-futás –a többi Domb-futáshoz hasonlóan- igazolta a nevét: szikrázó napsütésben indultak a versenyzők.
     A szokásoknak megfelelően először az ovisok álltak rajthoz. A meleg ellenére szép számmal sorakoztak a rajtvonalnál. A verseny igen kiélezett volt; sajnos a végig vezető kisleány a cél előtt –a szó szoros értelmében- elbukott. Pár lépésre a győzelemtől…
     Az alsósok versenyében is nagy küzdelem folyt a helyezésekért, amelyben a mai napon Mezei Liliána és Hague Róbert volt a legjobb.
     10 órakor indult a legnépesebb mezőny: együtt futott az egészségéért kocogó az OB-ra készülődő versenyzővel. A nap ereje meglátszott az időeredményeken, ennek ellenére csak mosolygós arcokkal találkozhattunk a célban. Hiszen a Domb-futásnak ez a hitvallása: örömmel, jókedvűen kocogjunk, fussunk! Elsősorban önmagunkkal versenyzünk: mindenki győztesnek érezhette magát, aki otthon felállt a karosszékből és rajthoz állt a dombnál!
     Voltak akik „nem bírták a meleget”, ezért gyorsabban szedték a lábukat. Ez legjobban Galamb Csabának sikerült, aki nem először nyeri meg a versenyt. Jó kis edzés a nagyobb megmérettetések előtt… Őt követte Túrkevi–Nagy Dávid és Jéga-Szabó Zsolt.
     A lányoknál Bor Katalin Diána fejezte be leggyorsabban a versenyt, utána Hegyi Brigitta és Lendvai Nikoletta futott be.
     S akinek ez nem volt elég, ráadásként futhatott még ez kört.

A leggyorsabbak: 10,5 km:

1. Bor Katalin Diána 44:02 Galamb Csaba 35:35
2. Réthey Erzsébet 58:02 Jéga-Szabó Zsolt 43:08
3. Dr. Szabó Erzsébet Krisztina 1:03:34 Seres János 48:04

     A célban Aquaris-Aqua ásványvíz és WATT izotoniás ital segített a folyadékveszteség pótlásában. No meg jónéhány pohár limonádé… (csak a jégkocka hiányzott belőle). A kalóriák hiányát a befutó csomagban lévő csoki, müzli gyümölcs enyhítette. S nem maradt el a az ízletes Fornetti-süti sem: lehetett válogatni az édes, sós, kakaós, fahéjas, sajtos töpörtyűs között.
     Köszönet a segítőknek és a támogatóknak: NEA, EMMI Kecskemét Megyei Jogú Város, MODERN HOME STÚDIÓ, Buszsesz Zrt. Fornetti Kft..
     Találkozzunk augusztus 5-én a Perzselőn!
     Előtte még két embert próbáló rendezvény:
          - június 17. Kunszentmiklós, Bábony-futás
          - július 1. Bugac, Futó-homok félmaraton
     Mindkét rendezvényen –előregisztráció esetén!- meghívunk egy kiadós ebédre!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »


Perzselt is meg nem is.

     Augusztus első szombat délelőttjén került sor a Domb-futás 4. állomására. Péntek estig úgy nézett ki, hogy a nevének teljes mértékben megfelelő idő lesz a "Perzselő"-futáson.
     A hőmérséklet az eltelt héten folyamatosan rekordokat döntött. Ehhez képest szombat reggel kisebb felhők takarták az égboltot, s a hőmérséklet alig /!?!?!/ 30 fok volt. A korábbi napokhoz képest már szinte "hűvös érzet" fogta el a résztvevőket.
     Ez alkalommal kevesebben álltak rajthoz, talán őket a hőség riasztotta el, vagy épp jól megérdemelt szabadságukat töltötték. A megjelent közel 100 fő büszkén mondhatta el magáról, hogy: megcsináltam!
     Legjobban- mint már annyiszor- Galamb Csabának sikerült; ebben a nagy melegben is közel 20mp-t javított a Domb-futás általa tartott rekordján! A 7,2 kilométeres távot 21 perc és 46 másodperc alatt tette meg.
     Bár a befutó csomagnak /amiben Aquarius ásványvíz, WATT isotoniás ital, müzli szelet volt/ és a Fornetti sütiknek is örültek a futók, de legjobban a hideg limonádé fogyott!

A leggyorsabbak: 7 km:

1. Mencel Mónika Szabina 29:58 Galamb Csaba 21:46
2. Réthey Erzsébet 36:28 Turkevi-Nagy Dávid 28:16
3. Andrássy Zita 36:46 Baranyi Zoltán 28:32

A leggyorsabbak: 10,5 km:
1. Mencel Mónika Szabina 46:09 Jéga-Szabó Zsolt 44:45
2. Tóth-Varga Vera 56:42 Seres János 53:22
3. V. Nagy Ákos 55:28

     A "Perzselő" végén pedig ismét felhangzott a "Rajt!"- felkiáltás, de az már a JAZZfőváros-futás indulóinak szólt... A Domb-futás folytatódik szeptember végén, a Hírös-félmaraton keretében! Köszönet a támogatóknak: NEA, Kecskemét MJV, Modern Home Stúdió; Fornetti Kft.


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »


Új helyszínen is a régi minőségben!

     Ebben az évben is szeptember utolsó vasárnapján rendeztük a Hírös félmaratont. Bár az előjelek nem voltak kedvezőek (helyszín változtatás, időjárás), mégis bizakodva vártuk a hétvégét.
     Az új helyszín a hetényegyházi sport- és fogathajtó pálya volt, ami szép környezetet biztosított a rendezvénynek. A tágas területen több száz méteren lehetett látni a futók sorát....
     A heti esőzés ezen a területen ma munkanapokra jutott, így szombaton már száradt az útvonal. Az útvonal, ami csodálatos volt: a földút fölé védően hajlottak a hatalmas tölgy- és nyárfák.
     A szombati Pálya-befutáson egyöntetű volt a vélemény: hangulatos a pálya, a természet szépségeivel és nehézségeivel.
     A változás ellenére továbbra is 1-2-3 körös volt verseny és féltávnál a frissítő.
     Talán a fenti körülmények, talán más okok miatt a jubileumi versenynél kevesebb induló volt, de létszámuk így is közel 500 fő volt!
     A versenyre való bemelegítést "Erős Pista" jelenléte tuningolta és Vágó Petra vezényelte. 11 órakor Péter Attila szavára vágott neki a távnak a félmaratonisták mezőnye. Előtte az ovisok mutatták meg az útirányt, s végén az iskolások versenye zárta a rajtot. Mire az utolsó iskolás is célba ért, szinte érkezett a leggyorsabb félmaratonista az első körét teljesítve.

A félmaraton eredménye (abszolut):

1. Patocskai Tamás 01:26:35 Bor Katalin Diána 01:31:59
2. Molnár Mihály 01:28:49 Radics Anna 01:44:44
3. Puskás Zoltán 01:30:41 Geráné Tapasztó Ágnes 01:46:08     A verseny végén mindenki jólesően fogyasztotta a befutó csomag tartalmát és a "Terülj-terülj asztalka" tartalmát. A végén pedig a tésztaparti zárta a kalóriapótlást.
     A támogatók jóvoltából nemcsak a dobogósok, de a szerencsések is gazdagodhattak: Univer-csomaggal (külön Erős Pista, külön Édes Anna!) Stenge-autóalkatrész utalvánnyal és a Szeleshát Szőlőbirtok borával.
     Köszönet a további támogatóinknak is:
     Modern Home Studió,
     NEA,
     Kecskemét Megyei Jogú Város,
     Sviag Kft.,
     Tormási Autóház,
     Bácsvíz Zt.


Képek a Képtárban »
Az eredmények megnézhetőek ITT »
A nem csippes eredmények letölthetőek ITT »Kezdőoldal »


Volt is, nem is...
     Az előrelátók már a hét elejétől tippelhettek: milyen lesz december első szombatja? Lesz hógolyó /azaz esik a hó/ vagy száraz idő lesz? Csak egy dolog volt biztos: lesz "Hógolyó" Domb-futás!
     Az időjárás az arany középutat választotta: volt csapadék a héten, de eső formájában. Azután hétvégére megjöttek a mínuszok is...
     December 2-án kellemes napsütésre ébredt, aki korán kelt. Sokan kihasználták ezt a szép időt, s délelőtti programnak egy kis futást választottak. Az indulók között minden korosztály (2-76 éves!!), s minden képességű (a kezdő kocogótól a a profi versenyzőig) futó rajthoz állt. Az érdeklődők nemcsak térségünkből, de Budapestről, Székesfehérvárról és Csongrádról is érkeztek!
     A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a távnak. Mindenki becsülettel teljesítette a szakaszt, önállóan, futva érkeztek a célba szülői segítség nélkül! Még a legfiatalabb induló (Szabó Rita 2015. május) is "csak" szülői biztatásban részesült, s a verseny-társak tapsa közepette lépte át a képzeletbeli célvonalat. Az alsósok Domb-köre jó kis versenyt hozott, bár volt akit a vékony jég, síkos pálya megtréfált...
     10 óra után indult a legnépesebb mezőny; köztük a 3,5 és 7 km-s táv versenyzőivel
     A hagyományoknak megfelelően most is Galamb Csabi érkezett elsőként a célba 27:19-s idővel. S ha már kijött futott még egy kört, s megnyerte a 10.6 km-s távot is melyet, 40:40 perc alatt teljesített.

A leggyorsabbak 7 km-en:

1. Radics Anna 33:42 Galamb Csaba 27:19
2. Koleszárikné Németh Beáta 35:37 Turkevi-Nagy Dávid 27:20
3. Fekete-Péntek Szilvia 36:10 Szabó Milán Zsolt 27:32

     "Mindenki Józsi Bácsija" (Tabajdi József) 76 évesen is lefutotta a 7 km-s távot; s végén csak annyit kérdezett: nem tudjátok Bp-en mikor lesz a Mikulás futás? Csak így tovább Józsi Bá'!
     A versenyt követően mindenki jóízűen fogyasztotta nemcsak a kalóriapótló szeleteket, de a meleg tea is kellemes volt ebben az időben.
     A Hógolyó-futással véget ért a 2017. évi Domb-futás versenysorozat. A kialakult végeredmény alapján kerül sor a díjkiosztó estre, ahol minden korcsoport dobogósai serleg-díjazásban részesülnek. A rendezvényre /tervek szerint december 19-én/, melyre minden érintettet szeretettel várnak a Szervezők.
     Köszönet a támogatóknak, aki lehetővé tették a verseny megrendezését: Modern Home Studió, NEA, Kecskemét MJV
     Köszönet a támogatóinknak:
     Modern Home Studió,
     NEA,
     Kecskemét Megyei Jogú Város.
     Két hónap múlva már indul is az újabb Domb-futááááás!
     Már válható a 2018. Domb-futásra éves nevezés, mellyel sok sorbanállás, no meg több, mint 1000.-Ft takarítható meg!
     Addig is mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Új Évet Kívánnak a Szervezők


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

     Február első szombatján került megrendezésre az idei Domb-futás versenysorozat első állomása, s ezzel elkezdődött a 2016. évi pontvadászat.
     A telet sikerült elűzni, hiszen közel 100 futó vágott neki a verseny valamely távjának szombat délelőtt. A versenyre Győrből, Jászberényből, Majosházáról, Tiszakürtről, Budapestről is érkeztek futók. A leggyorsabb futó a 7 km-s távot 25 percen belül teljesítette.
     A versenyzőket az Egészségügyi Szakközépiskolában berendezett versenyközpontban meleg tea, péksütemény, alma, csoki és müzli várta.
     Találkozunk április 2-án a "Szeszélyes"-en! Mindenkinek jó pihenést, kellemes feltöltődést kívánnak a Szervezők
Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Már szinte valamennyi amatőr futó nagyon jól tudja: minden második hónap első hétvégéjén, szombaton 10 órakor Domb-futás!
     A verseny ismét méltó volt a nevére: a nevezés indulásakor még felhős, hűvös, szeles idő volt, de mire az eredményhirdetésre került sor a nap is kisütött!
     Bár a városban ezen a napon másik két/!/ futóverseny is volt, ez a legkisebbek létszámán meg se látszott! Öröm volt látni, milyen nagy kedvvel vágtak neki a maguk távjának. Persze legtöbben a végére „nagyon” elfáradtak, de a befutás után gyorsan kipihenték magukat.
     Az iskolások most kisebb létszámban vettek részt, valószínűsíthetően a további versenyekre tekintettel.
     A felnőttek mezőnyében is voltak hiányzók, de a szervezők várakozását felülmúló létszám vett részt a Szeszélyes-futáson.
     Az „egyet fizet, kettőt kap” keretében pedig egyre többen választják, hogy a 7 km-s hivatalos versenytáv mellett bónuszként a 10,6 kms- távon is megmérettetik magukat.
     A hosszabb távokon már jól jött a frissítő (közben a nap is előbújt), a bőséges asztalon megtalálható volt a szokásos banán, szőlőcukor mellett a mazsola, mogyoró.

      Sőt szomjoltónak ott volt a VERITAS GOLD ásványvíz, valamint a futók nagy örömmel fogadták a WATT isotonikus italt! Fogyott is rendesen a finom italokból. (a palackon lévő tájékoztató szerint még a felhasznált kalcium- és magnézium pótlását is megoldottuk!)
     A mai versenyt Szabó Milán nyerte 25:42-s idővel, megelőzve Görbe Józsefet (28:28) és Seres Jánost (28:42).
     A lányok között Bácsmegi Boglárka (31:43) volt a leggyorsabb /sőt a rövidebb távon még a testvére is dobogóra állhatott/, őt követte Marosvári Márta (33:37) és Csikosné Méhesfalvi Éva (34:48). VIsmét készült videó a versenyzők célba érkezéséről, valamint igyekeztünk mindenki befutását is megörökíteni!
     Köszönet a támogatóknak, akik lehetővé tették a színvonalas megrendezést: BUSZESZ Zrt. Fornetti Kft. Cseh Pékség Kft. K.O. Autósiskola, NEA.

     
     Akik kijöttek a Dombhoz, egy kellemes délelőttöt tölthettek el a sporttársaik körében! Ráadásul több ponttal is gyarapíthatták az eredményüket, melyek az év végi elszámolásnál még jól jöhetnek… A pontgyűjtés azonban folytatódik, várunk mindenkit a Verőfényes domb-futáson, június első szombatján!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Domb-kímélő futás
     Miért is? Mert a Domb-futások alkalmával a dombot kerülgetjük, de nem "másszuk meg" a csúcsot... Kecskemét alföldi város, szeretjük a sík terepet.
     Újabb két hónap telt el, bár az időjósok a versenyhez méltatlan /esős/ időt jövendöltek,szikrázó napsütésben sem volt részünk: az igazság a kettő között volt. A verseny reggelén sorban érkeztek a résztvevők, sokan már ismerősökként köszöntötték egymást. Ez is a verseny célja: családias hangulatban, jókedvűen,vidáman fussunk a verseny izgalmával "ízesítve". S most is voltak olyanok akik nem kértek az izgalomból: ők egy "Óriáslépést" tettek az egészségükért. Volt akinek ez az első lépése volt, másnak a sokadik: nem számít, csak az aktivitás.
     A Domb-futást a hagyományok határozzák meg, melyet már szinte minden résztvevő jól ismer. Először az ovisok vágtak neki a maguk 300m-s távjának. A kezdeti nagy lendület később alábbhagyott, de a cél előtt mindenki "felfrissült": nem tudni, hogy az a szülői szemnek, vagy a hangos biztatásnak volt köszönhető. A végső sprint Bimbó Bálintnak sikerült a legjobban.
     Az ovisok után az alsósok már körbeszaladták a Dombot, akik közül leggyorsabb a Dunaharasztiból érkező Hague Róbert volt.
     A szokásoknak megfelelően 10 órakor indult a 3,5 km-s kör: felsősök, Óriáslépők 7 és 10,6 km-s távot teljesítők. A tarka mezőny gyorsan szétoszlott, de nem az iram volt a legfontosabb! Jó volt látni, hogy az első ugyanolyan örömmel ért célba mint a 10. vagy 50. netán 100. induló. A leggyorsabbat azért feljegyeztük: Galamb Csaba új pályacsúccsal nyerte a 7 km-s versenyt /22;43 mp/! A 10,6 km-s távon pedig Hegedűs László ért elsőként a célba /40;02 mp/. 2.: Fekete Zoltán; 3.: Jéga-Szabó Zsolt
     A lányoknál Radics Anna után Koleszárikné Németh Beáta futott be. Utolsó célba érkező: olyan nem volt....
     A kalóriapótlásban is egyenlően részesült mindenki: a WATT isotoniás ital mellett jutott gyümölcs, csokoládé müzli és Veritas ásványvíz is. Utána pedig a Cseh Pékség lekváros buktái /!/ a Fornetti pogácsái is gyorsan fogytak. A gyerekek pedig örömmel bontogatták a saját "energia italukat":a Qeen üdítővel gyorsan barátságot kötöttek.
     A következő alkalom a nyári szabadságok idejére esik: augusztus 6-án lesz a "Perzselő"-Domb-futás! S itt további lehetőség is lesz a futásra: ekkor lesz az ELSŐ JAZZFŐVÁROS-futás! S aki még előtte szeretne velünk futni: várjuk június 25-én a -remélhetőleg- extrém körülményeket nyújtó V. Futóhomok-félmaratonon, Bugacpusztaházán!
     Várunk mindenkit szerettel!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »


Elmaradt a perzselés, de nem a futóverseny!

     A héten még több nap is kánikulai melegben részesültek a város lakói, de a meteorológusok már jelezték, hogy hétvégére hűvösebbre fordul az idő. Nekik lett igazuk: a verseny reggelén borongós idő fogadott, s a verseny alatt egy-két csepp eső is tiszteletét tette. Szerencsére ennyivel meg is úsztuk.
     A helyszín a város legmagasabb "dombjának" tövében volt (bár van több "hegyünk" is, náluk még a ez is magasabb!). Érdekességként a mai napon két verseny is megrendezésre került egymás után. Így már a Domb-futáson is sokan a JAZZFŐVÁROS logójával ellátott pólóban teljesítették a távot. Ez már a legkisebbekre is igaz volt, hiszen a legfiatalabb külön díjazásban részesült.
     Öröm volt látni, hogy az iskolai szünidőben nem váltak tétlenné a fiatalok. Az éves sorozatban most indultak a legtöbben az óvodások és iskolások között. Reméljük ezt a jó szokásukat őszre is átmentik. A Legfiatalabb induló a mindössze 3 éves Vörös László volt, aki ráadásul minden szülői segítség nélkül teljesítette a távot!
     Az alsósok között Trencsényi Noémi és Koleszárik Bence végzett az első helyen. A felsősök versenyét Őze Virág, illetve Kiszel Gergő nyerte.
     A Perzselő Napsütés ugyan elmaradt, de ezt a hosszabb táv indulói közül senki sem bánta. Több, mint 100-n vágtak neki valamely távnak: volt aki "csak" egy Óriáslépést tett az egészségéért, s volt aki háromszor szaladta körbe a Dombot-tavat.
     A hivatalos verseny (7 km) leggyorsabbja (mint már oly sokszor) Galamb Csaba lett 25:54-s idővel; Őt követte Fekete Zoltán (27:08) és Szabó Milán (27:10). A lányok közül Tonté Szabina ért elsőként a célba (31:42), majd Koleszárikné Németh Beáta (33:34) és Háryné Staskó Anita (34:11) futott át a célvonalon.
     A befutás után szintén a hagyományoknak megfelelően A Fornetti süteményeivel és egy kis müzlivel, lehetett a kalóriákat pótolni. No meg a WATT isotoniás ital és a Veritas GOLD ásványvíz is sokat segített az egyensúly helyreállításában. De a gyerekek sem maradtak ki: az ásványvíz mellé Qeen üdítő kaptak, s volt aki repetázott is...
     Köszönet a segítőknek és a támogatóknak: BUSZESZ Zrt.; Fornetti, Nemzeti Együttműködési Alap, Tiszta Formák Alapítvány, Bácsvíz Zrt.
     A Perzselés helyett pedig következett a JAZZFŐVÁROS-futás...
     A következő domb-futásra pedig még 2 hónapot sem kell várni: már lehet nevezni a szeptember 25-i Hírös-félmaratonra, mely az idén ünnepli jubileumát: 10. alkalommal kerül megrendezésre. Ennek tiszteletére futópólót (is) kapnak a résztvevők.

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »


Fergeteges hangulat a tizediken!
     Tíz éve élesztettük újra az őszi félmaratoni versenyt. A kezdeti bizonytalanságokat (távok, útvonal) követően hamar kialakult a helyszín: a Szabadidőközpont árnyékot adó fái és a tó megfelelő környezetet biztosít egy jó hangulatú versenyhez. S ezt a futók visszajelzése is igazolja, mely legjobban a létszám változásából mérhető. Kezdetben a szervezőkön kívül alig 100 futó hitt a rendezvény létjogosultságában. A mai napon /pedig az ország számos pontján kipróbálhatták magukat/ közel 600 fő választotta a kecskeméti "Hírös" versenyt.
     Az időjárás is a kegyeibe fogadta a versenyt: a hét elején még fellocsolták a pályát (jó kis eső zúdult a területre), hogy ne porozzon az útvonal. A hét második felében már a ráhangolódás következett: ez annyira jól sikerült, hogy vasárnap már ideális futóidőben rajtoltak a futók. A rendezvény jubileumi hangja Péter Attila volt. Az ő szavára indultak meg először az ovisok, végül az iskolások. Közöttük indult a felnőttek mezőnye, amely hosszan kígyózott a park területén. Mivel a a távok rajtjai 5-5 perces időközönként történt a 7,03 km hosszú kör szinte minden pontján voltak futók.
     A rajt előtt a gyerekek már sorokban álltak, hogy "tetkósan" lépjék át a rajtvonalat. Mások elkészíttették Bagolyfalva futóit. S volt aki bemelegítésként az ugrálóvárat vette igénybe. Nagy népszerűséget vívtak ki az Argos Állatvédelmi Egyesület terápiás kutyái, illetve Nick Árpád bemutatója.
     Meglepetésként nemcsak a gyerekek kaptak tetkót: aki felkereste az UNIVER-sátrát, "Erős Pista"-tetoválás került a karjára. A célba érkezettek pedig érdeklődéssel keresték fel a Fali Éremtartók standját: hova is akasszák a kapott érmet?
     Az eredményhirdetésben Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Bazsó Rita az UNIVER Zrt. marketing vezetője és Dr. Kis Attila Bácsvíz Zrt. ügyfélszolgalati osztályvezetője segített. A férfi díjátadóknak már "levezető" volt ez a feladat, miután teljesítették a 7 km-s versenytávot!
     A Fali Éremtartók támogatásával a mai versenyen minden táv 10. célbaérezője (a verseny jubileumára figyelemmel) egy éremtartóval gazdagodott. S ha ez nem lett volna elég: MINDEN (felnőtt) táv MINDEN korcsoportjának legkitartóbb indulója ey UNIVER- csomagban részesült. Egy ideig a fűszerezés náluk meg van oldva...
     De a kalóriapótlás sem maradt el: a hosszú táv indulói a szervezők vendégei voltak egy tál tésztára. Lehetett még válogatni is: sajtos-tejfölös, mákos díós közül. Sokan örülhettek a technikai pólónak, befutóéremnek. Mivel az időben előnevezettek kaphattak ilyet többen -tudomásul véve a versenykiírás erre vonatkozó szabályát- már most fogadkoztak: jövőre hamarabb neveznek! Úgy legyen!
     Mi mindent megteszünk azért, hogy a következő években is legyen Kecskeméten Hírös-félmaraton.
     Addig is találkozzunk december első szombatján a Hógolyó Domb-futáson!
     Kellemes pihenést kívánnak a Szervezők
     Dr. Varga Tibor

Képek a Képtárban »Az eredmények böngészhetőek ITT »

A nem chippes eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »
ÓRIÁSLÉPÉS a nyerő!
     A 2016. évi Domb- futás versenysorozat utolsó állomása volt a Hógolyó-futás december első szombat délelőttjén. Bár az időjárás csípős volt (a hőmérő még a rajt idején sem akart elmozdulni a 0-fokról), de a kellemes napsütés és szélcsend jobb hangulatot teremtett a résztvevők körében. Sajnos hiába volt meg a szükséges hőmérséklet, de csapadék hiányában Hógolyó nélkül maradtak az indulók.
     Ez azonban nem zavarta az Univer dolgozóit! Sőt! Egy sportszerű fogadás eredményeként több, mint húszan tették meg az első óriáslépést az egészségük érdekében (a Domb-futás keretei között). Olyan sokan voltak, hogy alig fértek el egy képen!
     Először a az ovisok vágtak neki a 300m-s távnak. Meglepő volt, hogy most először a legkisebbek voltak a legtöbben! S mindannyian önállóan, szülői segítség nélkül teljesítették a versenyt. Büszkék vagyunk rájuk!
     Az iskolások egyszer kerülték meg a Dombot, bár volt olyan, akinek ez könnyűnek tűnt: ő már a rajt után a Dombra FELfelé vette az irányt!
     10 órakor indult a 3,5 km-s IUSTITIA-kör. Egy méret, többféle verseny: egy kört tettek meg a felső tagozatosok és a futással most ismerkedő (köztük sok-sok univeres dolgozóval!) Óriáslépést teljesítővel. Két kört futottak, akik a verseny hivatalos (az éves pontversenybe beszámító) távján indultak. S végül, a leggyorsabbak 3 kört is választhattak; ennek abszolút díjazása külön zajlik a sorozattól.

     Abszolút eredmények:
     7 km:
     1; Hegyi Brigitta     29:13        Galamb Csaba     26:22
     2; Radics Anna       34:11        Palkovics István   26:30
     3; Juhász Orsolya   35:13        Domján Ferenc     27:43
     10 km:
     1; Radics Anna                            51:29        Palkovics István      39:08
     2; Koleszárikné Németh Beáta     56:53        Jéga-Szabó Zsolt     42:12
     3; Kothenczné Kemény Éva         56:54         Fekete Zoltán          43:36

     A célba érkezést követően mindenki örömmel fogyasztotta a a felhasznált kalóriák pótlására kapott csokit, WATT isotoniás italt, müzli szeletet Fornetti-süteményt. Az elpárolgott víz a VERITAS GOLD által volt gyorsan pótolható. A hideg ellen pedig a szervezők készítette meleg tea nyújtott védelmet.
     A karácsonyi hangulatról az UNIVER mákos és diós bejglije gondoskodott. Ha már Univer és az egészségért/jó hangulatért kocogók: a szervezők bárhogy figyelték az indulókat; nem találtak köztük olyan személyt aki csak a rajt előtt mosolygott! Ráadásul több "lépegető" gyorsabb volt mint néhány futó! Kezdetnek ez nem rossz...
     A hőmérséklet a számítógépre is hatással volt /noha ő csak a versenyközpontban (eü. szakközépiskola aulája- köszönet érte az iskolának!) ténykedett/: lefagyott! Így az eredményhirdetésre kicsit később került sor; de a futók sportszerűen türelemmel vártak.
     Az eredmények ismeretében kialakult a 2016. évi Domb-futás versenysorozat végső eredménye, mely külön linken lesz elérhető. Ez lesz az alapja a 2017. januárban tartandó díjkiosztó estnek.
     A bőséges enni- és innivalóról a Buszesz Zrt.; Fornetti Kft.; Univer Zrt. gondoskodott. A lebonyolításhoz nyújtott segítséget a Nemzeti Együttműködési Alap, Kecskemét MJV Önkormányzata, Tiszta Formák Alapítvány, Sviag Kft., és a Modern Home Studió.
     Köszönet a támogatásért!
     Kellemes Karácsonyi Ünnepeket
és sikeres regenerálódást a 2017. évi futásokra!

Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

     A pénteki zord időjárás után izgalommal vártuk a verseny napját. Szombat délelőtt megenyhült az idő (bár a hőmérőnk csak 2 C-fokot mutatott!), a felhők eltűntek és napsütésben lehetett teljesíteni a kitűzött távokat. (Az más kérdés, hogy a medve meglátta az árnyékát és gyorsan visszaosont a barlangjába...)
     A versenyközpont most az egészségügyi szakközépiskola aulája volt, mely kellemes ráhangolódást biztosított a versenyre. A nevezés 9 órakor kezdődött és az első negyedóra igen csendes volt.
     Már-már aggódva gondoltunk arra, hogy valami megijesztette a futókat:
          -időjárás?       igaz, hogy előző nap kemény volt az idő, de szombatra teljesen barátságossá vált. Ez nem lehetett ok.
          -a táv?       a verseny hagyományos elemei közül ez az egy változott. a 2015. évben 10,6 km lett a verseny hivatalos távja. Ez annyit jelent, hogy 3 IUSTITIA kört kell teljesíteni a domb és a tó körül. Ez inkább kihívás, nem lehet probléma a rendszeres domb-futás résztvevőknek.


          -éves nevezők?      ez új szolgáltatás, mely még kevéssé ismert a futók között: saját szám, saját név, rajtszám- megőrzés, ingyenes indulás...
     Fél tíz magasságában mintegy gongütésre elindultak az emberek. A szokásos törzsközönség mellett számos lelkes új futó is megjelent. Egyre nőtt a létszám.
     Legjobban azok jártak, akik ÉVES NEVEZÉST váltottak. Ők sorban állás nélkül, gyorsan megkapták a rajtszámukat. Ilyen nevezés a továbbiakban is váltható és aki időben leadja az a következő alkalommal már a saját maga által választott szám alatt, választott névvel ellátott rajtszámot viselheti.
     Valószínűleg a hideg tette, hogy csak egy óvodás volt aki dacolt a hideggel: Sinkó Norbinak azonban nem kellett egyedül teljesíteni a távot, mert az alsó tagozatos indulók sportszerűségből jelesre vizsgáztak: Norbival, bemelegítésként lefutották a távot (de nem előzték meg!).
     Az alsósok domb-köre után indult a felsősök köre, illetve a verseny. No meg továbbra is volt lehetőség ÓRIÁS LÉPÉS-re. A múlt évi győztes Varga Andrea nemcsak résztvevőként, de toborzóként is debütált: hozta a családját is!
     A hideg idő egy csepp gondot sem jelentett Szabó Milán Zsoltnak: a verseny 10,6 km-s távját 38;01p-s idővel, toronymagasan nyerte!

Abszolut eredmények:


1.   Molnár Éva                50:49         Szabó Milán Zsolt        38:01
2.   Pászti Edit                 51:03         Szalóki Róbert             40:44
3.   Marosvári Márta         53:00         Galamb Csaba             41:09.

     A díjak átadásában közreműködött Szalai Éva marketing-igazgató, a Hírös Sport Kft. részéről.
     A hideg megtette "jótékony" hatását: elfogyott több, mint 30 liter tea és több kiló pogácsa. Természetesen nem maradt el a szokásos csokoládé, és müzli szelet sem.
     A verseny távjáról megoszlanak az első vélemények: van akinek tetszik, de van aki a rövidebb /7km-s/ távot hiányolja. A szervezők igyekeznek a futók érdekeit messzemenőkig figyelmbe venni: ebben az évben a pontverseny hivatalos távja ugyan a 10,6 km;

de aki ezt soknak találja indulhat 7 km-n is. A következő évet pedig meglátjuk...
     Köszönjük a támogatók hozzájárulását, akik segítettek a színvonalas lebonyolításban: Fornetti Kft., Cseh Pékség Kft. MOB, EMMI.
     Köszönjük Sári Tibornak a felajánlását, aki támogatásra méltónak találta versenyünket!
     Addig is készülünk a következő Domb-futásra, addig pedig a következő eseményeken találkozhatsz velünk: február 22 Yours Trulli, március 7: "Facipő"-futás.
     Mindenkinek jó pihenést, kellemes feltöltődést kívánok!
     Dr. Varga Tibor

Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »

     Az ezévi domb-futás második állomása igazolta a nevét. Míg pénteken viharos szél fújt a Hírös városban, addig szombat reggelre sokat változott az időjárás: a szél elcsendesedett, a nap pedig mosolyogva nézett le a futókra. Már a készülődés is bizakodásra adott okot: a napfényes reggelre ébredhettünk, s a hőmérséklet a kora tavaszt idézte. A helyszíni hőmérő 10 C-fokot mutatott.
     Gyorsan felépítettük a versenyközpontot, a gyerek-kuckót, öltözőt, frissítőpontot. Mire elkészültünk a munkálatokkal az első fecskék, azaz a legfrissebb futók már ott vártak a regisztrációra. Szépen gyarapodott mind az indulók, mind az érdeklődők száma. Látszott, hogy a szép idő meghozta sokak kedvét a futáshoz, a friss levegőn való tartózkodáshoz. Öröm volt látni, hogy egyre több ismerős arcot lehetett felfedezni, de külön öröm volt új futók/kocogók megjelenése.
     Először az ovisok vágtak neki a 300 méteres távnak. Volt aki még a nagyit is magával hozta! Meg is volt az eredménye: dupla csokit kapott a frissítőnél!

Utánuk az alsó tagozatosok domb-köre következett. Itt már "taktikázta" (persze szülői utasításra) a futópalánták,de abba mindenki egységes volt: a célegyenesben (azaz "célkanyarban") mindenki igyekezett gyorsítani.
     10 órakor pedig indult a legnépesebb mezőny. A 3,5 km-s Iustitia-körön több távon, több lehetőség szerint lehetett futni. Volt aki megtett egy ÓRIÁSLÉPÉS-t az egészségéért, volt aki 3 kört teljesítve a domb-futás keretében a pontjait gyűjtötte szorgosan. Azonban közös volt valamennyi indulóban: mosolyogva, örömmel teljesítette az általa vállalt távot- mindenki megtalálta a számára megfelelő kilométer-mennyiséget.

Abszolut eredmények:

1.   Bácsmegi Boglárka                      46:20               Polyák Csaba             36:26
2.   Koleszárikné Németh Beáta         51:38               Fekete Zoltán            39:46
3.   T. Nagy Magdolna                        54:27               Hegedűs László          40:12.

     Természetesen díjazás korcsoportonként történt. Gondoskodtunk a futókról: bár az időjárás sokat enyhült a megelőző naphoz képest; meleg teával vártuk a beérkezőket. A futók értékelték is az igyekezetet: nemcsak az előkészített 20 l tea fogyott el, de további 3 fazéknyi is. Persze az ünnephez kapcsolódó nyuszi is a frissítés képezte. Ugyanúgy, mit a csokoládé, "Jó reggel"-szelet, alma, ásványvíz. No meg a Cseh Pékség pogácsája, és a Fornetti péksüteményei. Aki éhesen ment haza, az csak magára vethet!
     Köszönet a támogatóknak: MOB, Emberi Erőforrás Minisztériuma, NEA, Tiszta Formák Alapítvány, Cseh Pékség, Fornetti Kft.

Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »

Ilyen még nem volt!
     Június első szombat délelőttjén került sor a Domb-futás 3. állomására. Az időfelelősök most is jól teljesítettek: egyetlen felhő sem zavarta a napsütést; valóban VERŐFÉNYES volt a Domb-futás! Ennek megfelelően a hőmérő is 30 fok közelébe kúszott fel.
     A versenyközpont berendezés után már gyorsan érkeztek a résztvevők. Közülük is a legfiatalabb Bodor Balázs volt, aki 2013-ban született! Számukra a verseny a Domb lábánál a fák árnyékában zajlott. Számos távon indulhattak a versenyzők: 3,5-7-10,6 km közül mindenki maga döntötte el, hogy mennyit tölt a napsütésen...
     Ami még nem volt: a BOSCH-vállalattól 24 fő érkezett! Pedig csapatversenyt nem is hirdettünk. Jó volt látni, hogy a többség a mozgás öröméért jött, s tényleg a részvétel volt a fontos. Köszönet érte a csoport szervezőjének, Oláhné Tóth Mártinak!
     A meleg később "megtette a hatását": négyen voltak azok, akiken kifogott a választott táv és érvényesült a Domb-alapelve: inkább megálltak, minthogy az egészségüket kockáztassák.

     Természetesen most is több településről érkeztek a futók: Kiskunmajsa, Jakabszállás, Lajosmizse, Jánoshalma, Kengyel,Albertirsa, Szabadszállás, Budapest, Kiskunfélegyháza stb. Így egész népes mezőny gyűlt össze, több, mint 150-n sorakoztak fel a rajtvonalhoz.
     A hivatalos 10,6 km-s táv dobogósai azonban nem nagyon foglalkoztak az időjárással; ebben a melegben is nagyon gyorsan teljesítették a távot:

Abszolut eredmények:

1.   Juhász Ágnes                              50:33               Galamb Csaba           38:57
2.   Marosvári Márta                          51:17               Fekete Zoltán            40:22
3.   Koleszárikné Németh Beáta         51:35               Szabó Milán Szolt       40:51.

     Még egy dolog történt, ami nem fordult elő a Domb-futás 8 éves történelmében: a technika megtréfálta a szervezőket; a máskor oly gyors gép nem akart eredményt kiadni, így a felnőttek eredményhirdetése a következő domb-futásra maradt.
     Reméljük ez a kis izgalom senki kedvét sem vette el, hogy augusztus 1-én a Perzselő domb-futáson ismét tagja legyen a Domb-futók népes családjának!
     Előtte még egy kihívás: Június 27-én, a IV. Futó-homok félmaratonon, Bugacon!
     Kellemes pihenést mindenkinek!

Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »

      Az előző napok szeszélyes időjárása szombatra megkegyelmezett s reggelre a nap is kisütött.
     A versenyközpont berendezése után a résztvevők Hernádról, Zákányszékről, Kiskunfélegyházáról, Ballószögről, Kerekegyházáról, Jakabszállásról, Győrből, Fülöpszállásról, Kiskőrösről, Kaskantyúról, Harsányról, Tápiógyörgyéről, Tiszakürtről, Albertirsáról és természetesen Kecskemétről érkeztek. A legfiatalabb résztvevő Bodor Balázs volt, s természetesen az örökifjú Tabajdi Józsi bácsi sem maradt otthon.
     A szokásoknak megfelelően először az ovi-futam rajtolt, majd követte őket az iskolások jól ismert domb-köre.
     A résztvevők 3,5 km, 7 km, 10,6 km távok közül választhattak. A versenyen közel 140 induló volt, s csupán csak ketten adták fel.
     A köröket leggyorsabban -mint már többször is- Galamb Csaba teljesítette 40:30 mp-es idővel.

Abszolut eredmények:

1.   Marosvári Márta                      51:31               Galamb Csaba           40:30
2.   Geráné Tapasztó Ágnes           52:50               Hegedűs László          41:11
3.   Keligerné Mádai Tünde            54:35               Fekete Zoltán             41:20.

     A befutást követően mindenki jóízűen fogyasztotta a készített limonádét és a Fornetti süteményeit! Köszönet a Hírös Sport Kft-nek és a sok-sok önzetlen segítőnek!

Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »


Nem lett Hírhedt a Hírös!
Szeptember 27-án /vasárnap/ rendeztük meg Kecskemét térségének legnagyobb őszi futóversenyét, a Hírös félmaratont.
     Az előjelek ellenmondásosak voltak: a futók nagy lelkesedéssel regisztráltak, hiszen az előnevezési időszak végére 30%-kal többen jelentkeztek, mint a múlt év azonos időszakában!
     Az időjárás viszont riasztó képet festett: pénteken szakadó esőben került sor a pálya pontos kimérésére, majd szombat délelőtt hasonló égi áldás kísérte a versenyközpont kiépítését. A szervezők hősiesen állták az esőt, s kora délutánra minden a helyére került. Szombaton 15 órától fel lehetett venni a rajtszámot, sőt előzetes jelentkezés alapján „Pálya-befutó-n is lehetett indulni. Az eső többeket távol tartott az ismerkedő-körtől, de a résztvevők jó hangulatban, a pálya állapotát felmérve kocogták végig a 7.032 méteres kört.

Egyben, mint szakavatott távolságmérők megállapították a tervezett km-táblák pontos helyét is (egyetértve, hogy a kimérés megfelel a tényleges távnak). A futás után megelégedéssel fogadták a kalória-pótlást a Sárgakocsi Vendéglő jóvoltából: mákos, diós, sajtos/tejfölös közül lehetett választani!
     Vasárnapra az időjárás jelentősen megjavult: az éjszaka folyamán nem esett az eső, így sokat száradt a pálya. Tulajdonképpen az égi locsolás épp időben maradt abba. 9 órától folyamatosan érkeztek a versenyzők, talán az előző napok esős időjárása riasztotta el az utolsó pillanatban nevezőket; ők most kevesebben érkeztek.
     A ráhangolódás jegyében sok-sok óvodás arcfestéssel készülődött a versenyre. Öröm volt látni a sok mosolygós, kifestett arcot! S jóleső érzéssel állapították meg a szervezők, hogy az ovis/alsós indulók létszáma meghaladta a 100 főt! (lesz utánpótlás..)
     A hosszú táv indulói 11 órakor sorakoztak fel a rajtvonalnál: 5-5 perces eltolódással indultak a 21-14-7 km-s táv résztvevői. A közel 400 induló hosszú kígyóként tekergett a Szabadidőközpont területén… S míg a felnőttek/nagyobbak futottak a kisebbek, kézműveskedhettek, kipróbálhatták ügyességüket a kerékpáros pályán, vagy épp a légvárban ugrálhattak.
     Alighogy elindult a népes mezőny, már kezdődtek is az eredményhirdetések: a kisebbek díjait Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város Alpolgármestere adta át. Még az ovisok is örömmel emelték magasba az első helyezettnek járó kupát!
     12 órától a beérkező futók Tészta-partyn vehettek részt, az előző napihoz hasonló bő választékkal.

Abszolut eredmények:


1.   Szunyog Erika           1:40:02         Szalóki Róbert                   1:17:54
2.   Pászti Edit                 1:41:56         Dr Sebestyén Zoltán         1:18:25
3.   Hosszú Andrea          1:43:27          Vári Kálmán                     1:18:56.

     A hosszú táv díjait Dr. Kis Attila ügyfélkapcsolati osztályvezető, a BÁCSVÍZ Zrt képviseletében adta át. Attila átérezte a díjak jelentőségét, mivel a 14 km-s távon maga is rajthoz állt!
     Közben pedig már a nap is kisütött, így igazi futóidőben, kellemes körülmények között teljesíthette mindenki a maga által választott távot. Volt lehetőség Óriás-lépés megtételre is. Közülük Góg Tímea már 5x teljesítette a távot, minden versenyünkön részt vett!

     A célbaérkezőket gazdag befutócsomag (gyümölcs, csoki, müzli, jó reggelt, ásványvíz) várta, melyet ki a Tészta-party előtt, ki azután fogyasztott el jóízűen.
     S köszönet a TÁMOGATÓKNAK: akik nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalas a rendezvény: Kecskemét MJV, Tiszta Formák Alapítvány, Cseh Pékség; Bácsvíz Zrt; K.O. Autósiskola, Sviag Kft. Sárgakocsi Vendéglő.
     Találkozzunk jövőre a 10., jubileumi Hírös-félmaratonon! /vagy kéthavonta a Domb-futáson/
Chippes eredmények ITT »
Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »


Hó nélküli futam

Hó nélkül is jó hangulatban futottak december első szombat délelőttjén a Szabadidőközpontban a kicsik és nagyok. Ez volt a Domb-futás versenysorozat utolsó állomása, s itt lehetett még pontokat gyűjteni a végső eredményhirdetéshez.
     A versenyközpont az egészségügyi szakközépiskolában volt, nevezni 9 órától lehetett.
     A versenyt, mint mindig a legkisebbek nyitották, utánuk következtek az iskolások, majd a 3,5 km, a 7 km és a 10.6 km-s táv versenyzői.
     A verseny valamely távját több, mint 100 fő választotta.
     A képzeletbeli rajtvonalat elsőként Galamb Csaba lépte át, s hamarosan érkeztek a többiek is.

Abszolut eredmények:

1.   Marosvári Márta                   49:05               Galamb Csaba           39:06
2.   Hegyi Brigitta                       51:11               Hegedűs László          39:59
3.   Keligerné Mádai Tünde         53:00               Szabó Milán Zsolt       40:18.

     Külön ki kell emelni, hogy ebben az évben is lehetett versenyen kívül, a verseny hangulatában teljesíteni a távot : az Óriáslépés-nek nevezett futamot Góg Tímea 6 alkalommal, Varga Andrea 5 alkalommal teljesítette, több mint 30 induló közül!
     A verseny legidősebb indulója a rendszeres résztvevő Tabajdi Józsi bácsi volt.
     A verseny után mindenki jóízűen fogyasztotta a Fornetti pogácsáit, a meleg citromos teát és a Mikulástól kapott szaloncukrot.

     A Domb-futás versenysorozat 2016-ban is megrendezésre kerül, az alapvető feltételek nem változnak, de néhány újdonsággal a záró banketten megismerkedhettek, melynek tervezett időpontja 2016. január 15.
     2016-ban is lehet a domb-futás versenysorozatra előre nevezni (éves nevezés).
     S ne feledjétek februárban jön a "Tél-űző"-futás!

Az eredmények letölthetőek ITT »
A pontverseny végeredménye letölthető ITT »
Képek a Képtárban »
Kezdőoldal »

     A Domb-futás versenysorozat nyolcadik évadját kezdte meg február 8-án. Az időjósunk megint igazat mondott: a telet elűztük, a sok eső a szinte az összes havat eltüntette. Az esővel nem tudtunk mit kezdeni. Talán épp a reggeli bőséges csapadék ijesztette el az embereket attól, hogy elhagyják a jó meleg szobát...
     9 óra körül az eső elállt, így a hőmérséklet teljesen ideális volt a futáshoz. A pálya nyomvonala azonban inkább a "brutál-futás"-hoz hasonlított. Így is közel 50-n vágtak neki valamely távnak és hogy valóban teljesítették a távot, arról a ruhájuk árulkodott. Itt lett volna a lehetőség egy mosópornak megmutatni mit is tud...
     Az ovisok kissé bátortalanok voltak. Sebaj! Az április futáson már biztos elhozzák a Nagyit, s ezzel dupla ajándékhoz juthatnak.
     A 3,5 km-s táv indulói is kisebb létszámmal vettek részt. Talán nem értesültek a Domb-futás ez évi ÚJDONSÁGÁRÓL: Óriás lépésekkel az egészség érdekében. Ennek keretében bárki, kötöttségek nélkül teljesítheti a 3,5 km-s távot kocogva, sétálva.

Akiknek a legtöbb lépés összejön; külön díjazni fogjuk!
     A 7 km-s táv indulói elszántan vágtak neki a távnak, s alig 26 perc múlva már a célba érkezőket köszönthettük:

Abszolut eredmények:


1.   T. Nagy Magdolna   37:35         Galamb Csaba   26:14
2.   Sallai Tímea            37:36          Szabó Milán      26:29
3.   Minda Andrea         39:40          Vajda Zoltán     28:40

     A végén mindenki örömmel fogyasztotta a Cseh Pékség pogácsáját, a kalória pótló csokit, müzlit. A fázósabbak a forró teával melegedhettek.

      Reméljük legközelebb másokat is vendégül láthatunk!
     Ne feledjétek:
     - Nagyi-futás: ovis versenyzők a nagyszülővel teljesítik a távot;
     - Óriás-lépés: versenyen kívül kocogva-sétálva teljesítő a 3,5 km-s kör.

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

     Immár hagyományosan, a verseny elnevezése tükrözi az időjárást: amíg a hét első felében napsütésben is volt részünk, addig szombat reggel felhők gyülekeztek a Domb felett.
     A hőmérséklet -futó szemszögből- ideálisnak volt mondható és a látási viszonyok is kiválóak voltak. Az eredményhirdetés végére már egy-két esőcsepp is megjelent, no de ne szaladjunk ennyire előre ! A KÖD SZSC és a IUSTITIA egyesület által szervezett verseny ugyan kisebb technikai /áramvételi/ problémával indult, de szerencsére ebből a futók keveset észleltek.
     A fő, hogy a rajt időpontjára még a célkapu is állt! A futók - mintha maguk is érezték volna az esemény súlyát- folyamatosan érkeztek és a nevezést nem hagyták az utolsó pillanatra. Köszönet érte! A várakozás perceit a gyerekek külön sátorban rajzolással, színezéssel, játékkal tölthették. A futók kényelmét szolgálta a -most első alkalommal állított- külön öltöző sátor, illetve ruhatár. Reméljük, hogy ezek is segítik a

bizonytalanokat abban, hogy a következő alkalommal már velünk együtt fussanak.
     A csatlakozásnak jó példája volt a Nagyi-futás. Több ovis hallgatott a hívó szóra és a Nagyijával állt rajthoz. Öröm volt nézni a sok vidám arcot! A legfiatalabb induló az alig 22 hónapos Molnár Nóra volt.
     Másik kezdeményezésünk az "Óriáslépés": nevezési díj nélkül, a saját egészség megőrzése végett egy kellemes kocogás a futók között. Ezt az ELSŐ lépést 5 hölgy tette meg. Gratulálunk nekik! Minél több ilyen lépést tesznek, annál esélyesebbek az év végi egyedi ajándékra (sajnos a férfiak most mással voltak elfoglalva).
     A 7 km-s táv a szokásoknak megfelelően 10 órakor rajtolt. Már az első kör végére kialakult a végső sorrend. Szabó Milán Zsolt végig vezetve nyerte a versenyt. A nők közül legjobb időt Bácsmegi Boglárka érte el. Összesen több mint 150 futó állt rajthoz valamely távon. Jöttek versenyzők Győrből /!/Tolnáról, Albertirsáról és Martfűről is (a rendszeres résztvevő Lajosmizse, Nyárlőrinc, Kiskunfélegyháza, Izsák és Kecskemét mellett).


     A legtapasztaltabb futó Jeszenszky József volt, aki párjával Kálmos Évával vett részt a versenyen.

Abszolut eredmények:


1.   Bácsmegi Boglárka               30:32         Szabó Milán           24:14
2.   Háryné Staskó Anita            31:12          Galamb Csaba      25:24
3.   Molnár Éva                           33:11          Molnár Mihály       26:17

     A célban mindenki bőséges frissítővel pótolhatta a felhasznált kalóriákat: izotóniás ital, ásványvíz (BUSZESZ Zrt.) pogácsa (FORNETTI Kft.), müzli szelet és alma.

      A húsvéti nyuszi nagyon fürge volt felénk: csoki-alakban minden futóhoz eljutott egy és akinek ez nem volt elég, az még limonádét is kaphatott. Mire az eső megérkezett, már mindenki hazafelé tartott az ebédre gondolva. De senki se felejse el: június 7-én jön a Verőfényes domb-futáááás!! Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség

Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

     Ismét jó kapcsolatot ápoltunk az égiekkel.... A futam nevéhez méltóan verőfényessen sütött a Nap. Sőt, a hőfokszabályzót talán túl magasra csavarták odafönt.
     Már a reggeli készülődésnél is látszott, hogy jó meleg lesz. Ennek kivédésére a rajt-célkapu után frissítési és mosdási lehetőséget alakítottunk ki. Nagy szükség volt rá.
     A versenyközpont a hagyományoknak megfelelően került felépítésre, s a gyerekek is megtalálhatták az enyhet adó sátorban a kedvüknek való játékot. Újdonságként került bevezetésre az önálló ruhatár és -külön férfi/női öltöző; valamint a futóidő kijelzés és a hangosítás.
     A futamokat most is az óvodások kezdték. Öröm volt látni, hogy egyre aktívabbak: a korábbiaknál is többen hozták el nagyszüleiket egy kis közös kocogásra. Az ovisok több, mint fele ilyen kísérővel futott! A legfiatalabb induló: Molnár Nóra 2012. júniusi születésű, aki önállóan teljesítette a távot! A meleg ellenére mindenki szívesen fogyasztotta kalóriapótlóként a csokit és az ásványvizet. Nem is szólva a limonádéról!

Ugyanis a nagy melegre tekintettel folyamatosan készült a hideg limonádé... mondani sem kell, hogy ennek volt legnagyobb sikere...no meg a hűtött almának, melyet a Nedelkovics Market biztosított.
     Minden óvodás becsülettel teljesítette a távot, senkit sem az anyukája vagy apukája hozott a célba! Teljesen megérdemelték az emlékérmet!
     Utánuk az iskolások következtek. Nekik szerencséjük volt: a táv során a Dombot kellett körbefutni- végig árnyékban! ebben a melegben azért ez se kis feladat volt!
     A felnőttek 7 km-s távja igen nagy kihívás volt; a közel 30 fokos melegben, sok helyen tűző napon, a futók egymást inspirálva nagyon kitettek magukért! A férfiaknak kevés volt a két kör, hogy eldöntsék, ma ki a jobb. A Pontosidő Kft. által biztosított óra semmilyen különbséget nem mutatott (Legközelebbre talán célfotót is kellene beszereznünk?). Döntetlenre hozták a meccset a fiúk, amit a versenybíróság is jóváhagyott!. Minden nehézség ellenére jóval 4 percen belüli kilométereket futottak!

Abszolut eredmények:

1.   Bácsmegi Boglárka               32:11         Galamb Csaba           27:15
                                                                     Fekete Zoltán            27:15
2.   Háryné Staskó Anita            33:33          Bránya Roland           28:22
3.   T. Nagy Magdolna                36:44          Hegedűs János          29:00

     Az egészséges életmód felé most is többen megtették az első lépéseket: 16 fő gondolta úgy, hogy erre legjobb alkalom a "Verőfényes". Persze nem feledkeztünk meg azokról sem akinek ez más a 2. vagy 3. lépés volt (ez így összesen már 10 km...).
     A versenyen több, mint 150-n indultak, s mindenki célba ért. Jó lecke volt mindazoknak, akik teljesítőképességük határát feszegették- a meleg nem játék! Szerencsére a szokásos "futóbetegségek" kevés személyt érintettek,

de délutánra már ők is mosolyogva -s tanulságot eltéve- emlékeztek vissza a történtekre.
     A legtapasztaltabb résztvevő immár nem először Varga Albert volt Nagykőrösről. Gratulálunk neki!
     A Domb-futás híre egyre messzebb eljut: a korábban már bejáratott helyek (Tiszaalpár, Fülöpháza,Nagykőrös, Albertirsa stb.) mellett Szeged, Sándorfalva, Ceglédbercel, Bátaszék, Nyergesújfalu is fölkerült a térképünkre.
     Találkozzunk 28-án a bugaci Karikás Csárdánál! -      Dr. Varga Tibor

Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Igazán perzselt!
     Már reggel is vakítóan tűzött a nap, a hőmérő higanyszála gyorsan emelkedett. Egy másik rendezvény miatt a "Perzselő" versenyközpontja nem a megszokott helyen került felállításra. Ennek ellenére minden futó megtalált bennünket. Sőt! A nyári uborkaszezon nálunk nem látszott!
     Öröm volt nézni a sok-sok vidám, ismerős arcot. A Domb-futás résztvevői egy nagy családot alkotnak, szinte mindenki ismer mindenkit. S a család egyre bővül....
     Az útvonal eltért a szokásostól, de ezt sokan nem is bánták. Bár a táv egy kicsit több lett /7.5 km/, de köröknek köszönhetően többször biztathatta a népes közönség is a résztvevőket.
     A versenyzők ismét számos településről érkeztek: a már szokásos Szeged, Győr, Nyárlőrinc, Cegléd, Albertirsa mellett most először Felgyő is képviseltette magát.


     A szokásoknak megfelelően először az ovi-futam rajtolt. A csatorna két partján futva,a szülők is jól láthatták a csemetéjüket. 3 induló még a Nagyit is magával hozta -meg is lett a jutalma!
     Az iskolások már a teljes csatornát körbefutva közel 1 km-t teljesítettek.
     Pontosan 10 órakor elhangzott a "Rajt!", s hosszú sorokban kígyózott az indulók népes mezőnye. Az útvonal változatos volt: egy kis kör, meg egy nagy kör s így együtt duplázva!
     A versenyzők mellett nem feledkezhetünk meg azokról akik most tették meg az első (esetleg második) "óriáslépés"-t az egészségük megőrzése felé: a verseny hangulatát átérezve, de versenyen kívül (ingyenesen, idő-eredmény kényszer nélkül) közel 20-n vágtak neki a 3.7 km-s távnak. Kiemelendő Varga Andrea, aki már 3. óriáslépésnél tart!

     A versenyen több mint 150 induló volt, s a nagy ("perzselő") meleg ellenére csupán 3 személy adta fel a versenyt. A legifjabb induló Horváth Ármin volt aki 2011. 10. 21-én született. A legtapasztaltabb futó ismét az örökifjú Tabajdi József volt.

Abszolut eredmények:

1.   Fucin Szilvia                            32:57           Galamb Csaba           26:10
2.   Háryné Staskó Anita               37:11          Szalóki Róbertr           27:43
3.   Koleszárikné Németh Beáta    37:22          Vári Kálmán               28:43

     A befutást követően mindenki jóízűen pótolta a felhasznált kalóriákat /illetve csak egy részét, hiszen a formára vigyázni kell!/: Cseh Pékség pogácsáját,

a Duna Italkereskedő KFT. ásványvizét, illetve a készített limonádét, a Fornetti kis süteményeit! Köszönet a verseny megrendezéséért a Hírös Sport Kft-nek a Tiszta Formák Alapítványnak, a lebonyolításért a sok-sok önzetlen segítőnek!
     A rendezvény végén azzal a tudattal indultak útnak a résztvevők, hogy szeptember végén újra találkozunk- a HÍRÖS FÉLMARATONON.
- Dr. Varga Tibor -
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »


Folyékony hógolyó!

     Az időjárás kissé megtréfált mindenkit: a "kemény hógolyó-csatára" számítók csalódtak az időjárásban, de nem a domb-futásban. Ugyanis a hőmérő higanyszála jóval fagypont felett volt és bár az égi áldás megérkezett, halmazállapota elmaradt a várttól. Már éjszaka is kerekes szánnal járt a Mikulás. A reggeli órákban is vigasztalanul hullott az eső.
     A versenyközpont az Egészségügyi Szakközépiskolában volt, nevezni 9 órától lehetett. Az időjárás számos futót távol tartott az eseménytől, csak a legbátrabbak, legkitartóbbak vállalkoztak a kijelölt táv teljesítésre. Pedig mi jól felkészültünk: már a verseny előtt meleg, citromos teával , s Mikulástól kapott szaloncukorral vártuk az indulókat.

     A versenyt, mint mindig a legkisebbek nyitották: az ovisok ebben a cudar időben is mosolygós arccal vágtak neki a távnak! A legfiatalabb induló pedig a verseny napján nem volt 2,5 éves (Bodor Balázs)! Utánuk következtek az iskolások, majd a 3,5 és 7 km-s táv versenyzői.
     A verseny egyik hagyományos sarkköve itt kisebb csorbát szenvedett: a pontosságból -a versenytársak sportszerű döntése alapján- engedtünk. Már épp a képzeletbeli rajtpisztoly dördült volna, mikor "befutott" egy versenyző Kunszentmiklósról. A résztvevők izgatottan /hiszen szakadó esőben várni nem a legjobb dolog../, de türelemmel megvárták, míg a futótársuk elkészül a ruházatával. Néhány perces csúszással elindult a mezőny.
     A verseny valamely távját több, mint 70 fő választotta. S a majdnem elkéső futó "meghálálta" a többiek türelmét: Domján Ferenc elsőként haladt át a képzeletbeli célvonalon.
     Hamarosan érkeztek a többiek is; kipirulva, s a terep nyomait magukon viselve...

Abszolut eredmények:

1.   Bácsmegi Boglárka           33:33           Domján Ferenc           27:57
2.   Kelő Sára                         35:21           Fekete Zoltán             28:07
3.   Geráné Tapasztó Ágnes    35:41           Pénzváltó István         28:49

     A rendezvényre számos településről érkeztek:Kecskemét mellett Martfű,Jakabszállás, Tolna, Kerekegyháza, Albertirsa, Kiskunhalas, Budapest, Szeged, Helvécia, Tiszakécske, Lajosmizse...
     Külön ki kell emelni, hogy ebben az évben versenyen kívül, csupán a verseny hangulatában is lehetett teljesíteni a távot. Az Óriáslépésnek nevezett futamot Varga Andrea 5. alkalommal teljesítette! 33 induló közül Ö volt aki legtöbb lépést tett az egészségéért. Elmondása szerint az utolsó futam sikerült a legjobban. A rendszeresség mellett az sem mellékes, hogy Győrből érkezett hozzánk (200 km)!


     A verseny legtapasztaltabb indulója most is Tabajdi Józsi bácsi volt.
     A verseny után mindenki jóízűen fogyasztotta a Fornetti pogácsáit, Nedelmarket Kft. almáit, és a Mikulás ajándékait. Reméljük, hogy a jövő évben még többen kezdenek el kocogni/futni a a Hírös Város Szabadidőközpontjában: februárban máris jön a "Tél-űző"-futás!
     Köszönet a további támogatóknak is: NEA, Hírös Sport Kft. Cseh Pékség, Tiszta Formák Alapítvány, K.O. Autósiskola, Dunaitalker Kft.

Az eredmények letölthetőek ITT »            A pontverseny végeredménye ITT »
Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Elűztük a telet!
     Az év második hónapjának első szombat délelőttjén történt e jeles esemény. A IUSTITIA Egyesület immár hét éve rendezi a Domb-futásokat a résztvevők teljes megelégedésére.
     A versenysorozat első állomása a "Tél-űző" volt. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a hőmérő higanyszála 5 C-fok fölé kúszott. No nem is hó, hanem eső hullott az indulók nyakába. Azonban ez sem vette el a kedvét több, mint 70 futónak.
     A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a saját 300 méteres távjuknak. Ezt követte az iskolások Domb-köre, ami már 830 méter volt.
     Végül a 10 órakor rajtolt a legnépesebb mezőny 7 kilométeren. A talaj csúszós, vizes volt (milyen lehetne a föld szakadó esőben?), ez óvatosabb versenyzésre intette a résztvevőket. Most a pályacsúcs nem forgott veszélyben, mint ahogy Galamb Csabi "hagyományos" első helye sem.


Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita   34:17         Galamb Csaba   25:49
2.   Bácsmegi Boglárka     35:28          Vajda Zoltán     28:48
3.   Bodor Ibolya               35:31         Mádi Szabolcs   29:48


     Szerencsére senki sem sérült meg (csupán lázas cipő-keresésbe fogott egy futótársunk...:-)
     A futás kortalan; ezt igazolja ,hogy Legfiatalabb induló: Varga Ádám volt, aki 2006. 12. 24-én született; míg legidősebb: mindenki Tabajdi Józsi bácsija aki 1941. október 2-án látta meg a napvilágot...

      A célba érkezést követően a közeli Egészségügyi Szakközépiskola aulájában lehetett elfogyasztani a Fornetti sajtos rúdját, a Cseh Pékség lekváros, diós süteményét, vagy az Életmag Gyógyszövetség által felkínált (természetes körülmények között termesztett növényekből álló) zöldség-salátákat. Valamennyi résztvevő kapott naptárat, rajtszám-tartót és futónaplót, melybe nemcsak az edzéseredményeket, de de a versenyek időpontját is beírhatják.
     A domb-futásról már mindenki tudja: MINDEN MÁSODIK HÓNAP ELSŐ SZOMBAT délelőtt 10 óra.
     Szóval: várunk mindenkit április 6-án! S ekkor már reméljük a "Nagyi-futás"-on is több nagymamát, nagypapát köszönthetünk; aki segít a kis unokájának dupla /esetleg: tripla!/ ajándékot begyűjteni!


     Aki pedig csak a jó hangulatért, a friss levegőért akar csatlakozni; megteheti a Nyuszi-futáson. itt nevezési díj sincs, limit idő sincs: csak önfeledt kocogás! Akinek kedve van, még húsvéti jelmezbe is bújhat!
- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »

              Az eredmények letölthetőek ITT »Kezdőoldal »

Szeszélyeskedtünk egy kicsit!
     Nevéhez méltó volt a Domb-futás második állomása. Bár mindenki már a tavaszt várja, azért a heti hidegfront nem múlt el nyomtalanul: az előző napi esőzés kisebb óvatosságra intette a versenyzőket. A szervezők is szeszélyesek voltak, a versenyközpontot az egészségügyi iskolában alakították ki. Ott sokkal jobban lehetett pl. versenyre felkészülésként színezni. Az ovisok szeszélye a "fordított" pálya volt: a korábbi iránnyal szemben indultak a legkisebbek. Sajnos a "dupla-ajándék" elmaradt a részükre; a mulasztásból okulva többen ígérték, hogy a következő versenyre elhozzák a Nagyit is! Úgy legyen, mi vállaljuk az ajándékot akkor is!
     A verseny további része már a hagyományoknak megfelelően zajlott, sokan már "vakon" is tudnák teljesíteni a távot. Az útvonal a megszokott (3,5 és 7 km), csupán az eső nyomai nehezítették a teljesítést. De az égiek megkíméltek bennünket: egy csepp sem hullott a verseny alatt! (mostanában már ez is nagy eredmény).

     A családias hangulat továbbra is megmaradt; közel százan vágtak neki valamelyik távnak.

Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita   32:54         Vajda Zoltán       27:05
2.   Pászti Edit                   33:33         Fekete Zoltán     27:14
3.   Bácsmegi Boglárka      34:29         Molnár Mihály      27:43


     Az év végi eredményhirdetéshez a Domb-futás állomásain lehet a szükséges pontokat begyűjteni. Van aki már 12 pontnál jár....
     A legfiatalabb versenyző Révész Máté volt aki 2008-ban született, míg a legidősebb Lele László dr. 56 évvel korábban látta meg a napvilágot...

      A célba érkezést követően a közeli Egészségügyi Szakközépiskola aulájában lehetett elfogyasztani a Fornetti sajtos rúdját, a Cseh Pékség süteményét. Továbbra is aki akart, kapott naptárat, rajtszám-tartót és futónaplót, melybe nemcsak az edzéseredményeket, de a versenyek időpontját is beírhatják.
     A Domb-futásról már mindenki tudja: MINDEN MÁSODIK HÓNAP ELSŐ SZOMBAT délelőtt 10 óra.
     Szóval: várunk mindenkit június 1-én! S ekkor már reméljük a "Nagyi-futás"-on is több nagymamát, nagypapát köszönthetünk; aki segít a kis unokájának dupla /esetleg: tripla!/ ajándékot begyűjteni!
     Aki pedig csak a jó hangulatért, a friss levegőért akar csatlakozni; megteheti a Nap -futáson. itt nevezési díj sincs, limit idő sincs: csak önfeledt kocogás!


          Aki meg nem akar 2 hónapot várni; keressen bennünket az április 27-i Nagy Sportágválasztón! Ott is szolgálunk érdekességgel....

- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Időjósunk megmondta: Verőfényes lesz a Domb-futás!
     Így is lett! Bár előző nap a város másik részében csúnya jégeső, vihar tombolt, a verseny napján kisütött a nap. A leggyorsabbak nemcsak a rajtnál, de még a célban is verőfényes napsütésben részesültek. De ne szaladjunk ennyire előre.
     A már jól ismert "minden második hónap első szombat délelőtt 10 óra" júniusban már az első napon megvalósult. Az előzetes időjárás nem sok jóval biztatott, de a szervezők bíztak a Domb-futás "erejében" és nem is csalatkoztak. Előző napi esőzés után vizes szakaszok és tócsák nehezítették az útvonalat. ennek ellenére több, mint 100-n vágtak neki valamelyik távnak".
     Először az ovisok 300 m-t teljesítettek. Öröm volt látni a sok-sok kipirult arcot, vidám tekintetet. A verseny után jóízűen fogyasztották a FORNETTI-sütiket, és Cseh Pékség-pogácsákat. No meg a csoki, müzli és Veritas-ásványvíz is segített a kalóriapótlásban.

     Az általános iskolások mezőnye is sokkal népesebb volt. Talán őis rájöttek, hogy a Domb-futás nem a kötelező tesi óra...
     A 7km-s táv mezőnyében a sok Domb-futó mellett számos új arcot is köszönthettünk. Reméljük ők is beszállnak a pontversenybe, egyre többször viszontlátjuk őket.

Abszolut eredmények:


1.   Bácsmegi Boglárka         31:03         Galamb Csaba       26:17
2.   Háryné Staskó Anita      31:26         Jéga-Szabó Zsolt   26:22
3.   Bodor Ibolya                  33:36         Molnár Mihály         26:33

     Bár eső ellen is állt sátor, szerencsére nem volt rá szükség. Reméljük az augusztusi "Perzselő" már nevéhez valóban méltó lesz! Ránk férne már egy kis meleg!
Ezt megelőzően mindenkit várunk a június 22-i Futó-homok félmaratonon Bugacon! Ott már majd csak süti a homok a talpunkat...


Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Nagyon perzselt a Nap a domb körül!
     A versenyt megelőző héten szinte elviselhetetlen volt a hőség, de bíztunk az égiekben. A rekkenő hőség nem csökkent, így a meleg a kicsiket és a nagyokat egyaránt nehéz feladat elé állította. Tíz órakor már hétágra sütött a nap és a szél sem hűsítette az atlétákat. Persze azok jártak jól, akik könnyű futóruhába öltöztek.
     Legelsőnek a legapróbbak vághattak neki az óvodások 300 méteres távjának, majd a szép számú, lelkes alsó tagozatosok, pedig a Domb körül futhattak. A legfiatalabb induló Bodor Dorka (2011. 02. 28) volt, a legidősebb pedig Tabajdi Józsi bácsi. A verseny után jött a jól megérdemelt kalóriapótlás a csoki, a müzli és a Veritas-ásványvíz.
     A felnőttek mezőnye a hagyományoknak megfelelően rajtolt. A nagy meleg nem riasztotta és a kecskeméti repülőnap nem csábította el a futókat, több mint százan teljesítették a távot. A pályán a legkevesebb időt Galamb Csaba töltötte.

Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita         33:18         Galamb Csaba               24:36
2.   Bodor Ibolya                     34:01         Polyák Csaba                 25:11
3.   Tóth Katalin Dr.                 35:24         Szabó Milán Zsolt          26:04
     A verseny végén mindenki a szokásos befutó csomag mellett megkóstolhatta a Cseh Pékség pogácsáját és a Fornetti készítményeit is. Aki nem tudott eljönni, az se csüggedjen, gyertek a Hírös félmaratonra szeptember 29-én!


Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Szent Mihály napján is sokan futottunk!
     Szent Mihály napján lezajlott a Hírös Város térségének legnagyobb futóversenye a Hírös-félmaraton. Az előzetes nevezések szép számú résztvevőt jeleztek.
     Már szombaton benépesítették a területet az önkéntesek, akik ingyenes /!/ munkájukkal felépítették a versenyközpontot, kiépítették az útvonalat. Az eredményt mindenki láthatta, aki kijött a Szabadidőközpontba. Ekkor még napsütésé volt a főszerep.
     Az időjárás úgy gondolta, hogy a futóknak fog kedvezni a verseny napján: a nap elbújt és hűvösebbre fordult az idő. Ennek több futó kifejezetten örült, míg az érdeklődők, szurkolók kevésbé. Lényeg, hogy eső nélkül zajlott a verseny, a szokásos tavak körül, ligetes területen. 9 órakor indult a helyszíni nevezés, amely fél óra elteltével már magas fordulaton pörgött. Bár akadtak kisebb hibák /elnézést az érintettektől/, végül közel félezer futó állt rajthoz a verseny valamelyik távján.

     Először az ovis-futás (300m) indult, ahol vidám betét volt a Nagyi-futás: az a kis futó aki a nagyszülőjével futott, dupla csokiban részesült! Az alsósok 1 km-e már azt jelentette, hogy a kiserdőt kellett körbefutni. A nagy-nagy izgalom miatt a rajtvonal "egyre előre lopakodott". Jó volt látni a futam végén célba érkező örömteli arcokat. A legfiatalabb versenyző Szelei Gerda volt, aki decemberben lesz két éves! A kisebbek közel 130 fős létszámát a szervezők szerint az időjárás fellegei korlátozták.

Bajnokaink:
300 méter

   1.   Pulcsár Lili                  Koleszárik Bence
   2.   Szegedi Noémi           Hajdű Erik
   3.   Szednák Flóra            Szűcs Szilárd


1000 méter I. korcsoport

   1.   Hegyi Boglárka                 Trungel Nagy Kolos
   2.   Papp Laura                      Trungel Nagy Zalán
   3.   Kerekes Luca                   Mészáros Simon

1000 méter II. korcsoport

   1.   Patyi Lili                            Bognár Ádám
   2.   Csontos Fanni                  Mészáros Márk Mózes
   3.   Asztalos Hella                   Kiss Czakó Máté

     11 órakor indultak a felnőtt távok. Azaz indultak volna, mivel a jelentkezők nagy száma folytán néhány perces csúszás alakult ki. A futók az ország számos pontjáról érkeztek: Érd, Szentendre, Péteri, Hajdúböszörmény, Tiszasziget, Szentes, Budapest, Békéscsaba, Pinnye (Soprontól 17 km-re van), Szeged, Szekszárd, Martfű, Nagyoroszi, Farmos, Tápióbicske, Szabadka (!), Ócsa, Szada, Szarvas.
     A legidősebb induló Dr. Bálint Ernő volt, aki novemberben lesz 79 éves!
     A rajtbeli késedelmet többen a pályán "behozták". Az elmúlt évi tömegjelenetből tanulva, szakaszosan, távonként történt az indítás. Így már a gyorsabb futók jobban tudtak haladni. A rajtok élményét Hedrich Zoltán futóklub-társunk a levegőből örökítette meg. A befutást követően jóízűen fogyasztották a bőséges csomagot, melyet az idén először a Sárgakocsi-vendéglő tésztapartyja színesített. A fáradalmakat pedig a Fürdő igénybevételével (uszoda, termál, élményfürdő) lehetett kipihenni.

Abszolut eredmények:    7 km:

   1.   Bognár Anna                       29:17          Szabó Milán Zsolt       25:58
   2.   Fucin Szilvia                        29:50          Holló-Szabó Martin     26:33
   3.   Bácsmegi Boglárka             31:46          Szoboszlay Tamás      27:26

14 km:

   1.   Janositz Gréta                    58:02          Szöllősi Renátó          52:21
   2.   Bognár Csilla                   1:03:05          Bogdány Kenéz         53:29
   3.   Steinmetz Szilvia             1:08:14           Major Gábor             54:05

21 km:

   1.   Csatári Mónika Melitta     1:31:27          Halmi Balázs           1:12:51
   2.   Bor Katalin Diána             1:35:41          Badar Gergő           1:14:38
   3.   Nagy Gyöngyi                  1:37:37          Polyák Csaba          1:15:18


     A rendezvény társprogramja az Egészségnap volt, ahol vérnyomás- és vércukor mérés mellett közös bemelegítés, tornázás, nyújtás zajlott. No meg egészséges ételek kipróbálása a környék termelőitől.
     A sok önkéntes önzetlen segítsége mellett köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak is: Fornetti Kft. K.O. Autósiskola. Cseh Pékség Kft., OTP Bank, Fókusz Takarékszövetkezet, Kecskeméti Rendőrkapitányság, Kecskeméti Fürdő.

Az eredmények letölthetőek ITT »            Az OKLEVELEK letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Nagyon fújt a szél a domb körül!
     A munkanap és a zord időjárás sem riasztotta el azt a közel száz futót, akik szombaton délután rajthoz álltak az év utolsó domb-futásán. A rövid hétvége és a viharos erejű szél sem szegte kedvét a 300 m távot teljesítő óvodásoknak és a 830 m távot teljesítő kisiskolásoknak sem.

Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita    31:17         Galamb Csaba               24:46
2.   Pászti Edit                    32:22         Szabó Milán Zsolt          25:50
3.   Bodor Ibolya                 33:18         Nagy Sándor                26:38

     A célba érést követően az Egészségügyi Szakközépiskolában berendezett versenyközpontban meleg tea és egy kis kalóriapótlás várta a résztvevőket.
     Ezzel véget ért a 2013. évi versenysorozat. Az ünnepélyes zárásra


2014. januárjában kerül sor, ahol az éves összesített eredmény alapján kerülnek kiosztásra a megérdemelt díjak. No meg eszünk-iszunk egy jót és utána bowlingozunk.
     Köszönet mindenkinek,nem utolsó sorban az egész évben aktív segítőknek:
Horváth Zsuzsi, Dr. Gémes Andrea, Markóné Babják Andrea, Dr. Farkas László, Takács Dániel, Asztalos István, Hársch Ferenc, Mészáros Zoltán,
Bariné Polyák Andrea, Nagy Alexandra, Sipos, Miklós, Hedrich Zoltán,
Mészáros Zoltán M/X
,(remélem nem maradt ki senki).


Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »


Elűztük a telet!


Bár ti még nem érzékelitek, mi elűztük a telet. Gyönyörű látványt nyújtott a fehérbe öltözött Domb, a tó és a fák. A részvevők jókedvűen, de kissé dideregve gyülekeztek a rajtnál.
A 30 cm-s hóban és -10 fokos hidegben 25 elszánt futó vágott neki a havas tájnak..
A legfiatalabb induló 6 éves volt. A leggyorsabb futó, Galamb Csaba 29 percen belül megtette a 7 km-s távot (28:40). Igazán szép teljesítmény ebben a zord időben!
A többiek is kipirult arccal, s néhányan deres homlokkal/szakállal érkeztek célba. .
A célba érést követően az Egészségügyi Szakközépiskolában berendezett versenyközpontban meleg tea és pogácsa, péksütemény várta a résztvevőket.A versennyel elindult a 2012-s pontvadászat, melnyek következő állomása az április 7-én megrendezésre kerülő Szeszélyes-futás lesz.
Reméljük, annyira azért nem lesz kiszámíthatatlanan, hogy ismét hóban fussunk. De mi már igazoltuk: bennünket még ez sem riaszt!
/-Zsuzsi-/


Mókus beszámolója:

Minél inkább havazik, annál inkább hull a hó,…

de ez sem zavarta szombaton a IUSTITIA Egyesület hagyományos Domb-futássorozatának első állomásán rajthoz álló bátor futókat.
Szombat reggelre megérkezett az időjósok által beharangozott tél, szakadt a hó, s jeges szél süvített, de ez sem tántorította el a Télűző-futam résztvevőit.
A Benkő Dombnál először a legkisebbek, majd a felnőttek álltak a rajthoz.
A hideg idő senki kedvét sem szegte, hiszen elsőnek Galamb Csaba (28:40), másodiknak Szalóki Róbert (29:22) és harmadiknak Vajda Zoltán (29:34) érkeztek célba rendkívül jó időeredménnyel.


A versenyközpontban az elfáradt és átfázott futókat a szervezők meleg teával és friss pogácsával várták.Az eredmények letölthetőek ITT »


Képek a Képtárban »


Kezdőoldal »

Igazán szeszélyes...

Az áprilisi domb-futás méltó volt elnevezésére: éjjel még az eső esett, majd szombat reggel már a napszemüveg sem volt úri huncutság. A verseny rajtjára /10 óra/ azonban ismét felhős lett az ég.
Szerencsére csupán a hőfokot húzta le ideálisra az időjárás. Kellemes hangulatban közel 150-n álltak rajthoz a Szeszélyesen.
Először az ovisok vágtak neki a távnak, majd az alsóbb évfolyamok.
A felnőttek mezőnye közel 100 indulót jelentett!
A legfiatalabb induló: Hauge Dóra, Kiss Boglárka és Balogh Marci volt (2009-ben születtek).
A legtapasztaltabb futónk Tabajdi Józsi bácsi volt.

A legjobbak:

1.   Háryné Staskó Anita   32:15         Galamb Csaba   23:57
2.   Gombás Idikó              34:49         Vajda Zoltán     25:37
3.   Tóth Katalin Dr.           34:55         Mádi Szabolcs   25:49


A futók szervezésének győztese Cséplő Zoltán, aki 7 új futót hozott magával a versenyre. Köszönet jár érte (és természetesen a kedvezmény)!
Bár az eredményhirdetést a húsvéti nyuszi lassította, végül minden a helyére került.
A türelmes várakozást nagymértékben elősegítették a Cseh Pékség finom pogácsái és az ÉLETMAG Szövetség által készített szendvicsek! Mindenkinek nagyon ízlett, hiszen kemencében sült kenyérre igazi /!/ tejből készült körözött került, melyet friss zöldhagyma díszített. Mindez pedig 100%-s gyümölcslével volt leöblíthető. Nagyon köszönjük!

Reméljük június 2-án még többen húznak ha nem is nyúlcipőt, de sportszandit legalább! Gyűjtsétek a pontokat az összesített győzelemhez, gyertek a Verőfényesre!
Önkéntes segítőim voltak: Mészárosné Gilicze Katalin /ahogy mindenki ismeri: Mókus/, Cseh-Szakál Lívia, Barna Andrea, Gémes Andrea, Asztalos István, Sipos Miklós, Mészáros Zoltán, Farkas László, Keresnyei Imre, Zadravecz Györgyné, Hársch Ferenc és Szabó Sándor. Köszönöm a munkátokat!
- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Igazán családi futás volt.

     Bár az időjósok esős, szeles időt prognosztizáltak, azaz vészjósló fellegeket képzeltek a fejünk fölé szombat délelőttre: nem lesz napsütés. Mi nem hittünk neki: a IUSTITIA EGYESÜLET -a szokásoknak megfelelően- megrendezte a Verőfényest!
     S láss csodát! Még a nap sárga korongja is láthatóvá vált az égen. Kell ennél több a megbízhatóságunkról? /no jó: az igaz, hogy előző napra nagy esőt rendeltünk. de csak azért hogy ne poroljon az útvonal!/
     Tehát megrendeztük a családi futást. Családi, mert egyre több gyerek-szülő párost látunk részt venni a versenyen. Sőt akad olyan család ahol már mindkét szülő fut- hogy ki kit csábított el, az rejtély.
     A hagyományos rendezés menetébe új színfolt jelent meg: az ÉLETMAG Gyógyszövetség jóvoltából egészséges /értsd: környékbeli gazdák tiszta termékeiből készült/ szendvicsek és gyümölcsjoghurt várta a befutókat.

     No de ne szaladjunk ennyire előre /bár futásról van szó/. Kezdésként a Gyógyszövetség által megismerkedhettünk a doing-technikával. Majd Bagi Bélától, a Kecskeméti Fogyasztó- és Vidékvédő Egyesület Elnökétől megtudhattuk, hogy mire figyeljünk a piacon történő vásárlás során. Csupa hasznos információ!
     Új ismeretekkel felvértezve indult útjára az óvodások csoportja; maratoni 300 métert teljesítettek. A teljesítmény elismeréséül minden ovis érmet és oklevelet kapott.
     A szokásos Domb-kör is egyre több indulót vonz. A gyerekek kipirult , mosolygós arca a legjobb ellenszer számos betegség ellen.
     A felnőttek 7 km-s távja hagyományosan 10 órakor rajtolt. Számos más program, illetve országos futóverseny miatt ma ugyan kisebb volt a mezőny, de így is közel százan vágtak neki a távnak! Ismét Galamb Csaba töltötte a pályán a legkevesebb időt...


A legjobbak:

1.   Juhász Ágnes              31:40         Galamb Csaba   26:54
2.   Háryné Staskó Anita    32:05         Mádi Szabolcs   27:12
3.   Márta Andrea               32:38         Bálint Zoltán     27:28


     Az eredményhirdetés során sorsoltuk ki a támogatóink ajándékait: Szuperinfó-pólók, Bowling-utalványok, Kéttemplom-köz Kávézó-utalványok, Malom mozijegyek találtak gazdára.
     Mindenkinek kellemes szórakozást kívánunk!
     A kalóriapótlás a Fornetti pogácsájával és a Cseh Pékség sütijeivel vált teljessé.
Aki éhesen ment haza, vessen magára...

     De ne csüggedjen senki! Két hónap múlva ismét domb-futás! Már elküldtük az igényünket: PERZSELŐ-en szép időt rendeltünk...
     Aki nem tud addig várni, jöjjön június 23-án Bugacpusztaházára velünk. A Futó-homok garantált...
- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Több mint 350 futó!

     Szép idő, lelkes futók, kellemes útvonal... kell ennél több? a VI .Hírös-félmaraton sok-sok ember számára emlékezetes maradt. Már az előző nap is jó hangulatban telt; mikor a Hírös Futóklub néhány tagja és aktív segítők megépítették a versenyközpontot, kijelölték a pályát. A szervezők ezt megelőzően komoly tárgyalást folytattak az égiekkel: ennek eredményeként öntözte egy kiadós zápor a Szabadidőközpontot. Jótékony hatása még a versenyen is érvényesült...
     Vasárnap /szeptember 30-án/ reggel izgalommal vártuk, hogy milyen munkát végeztünk: az osztályozás a TI dolgotok. Már a nevezés kezdetét megelőzően felcsendült a zene a máskor oly csendes területen. A "hívó szó" elért sokaknak a fülébe, fél 10 után megindult a futók áradata. A várakozás perceit a triálosok mutatványai és a Wing Tsun művészeinek bemutatója színesítette. A bátrabbak ki is próbálhatták az eszközöket. No persze csak a futás után!

      A tömeg közben nőttön nőt.... A bemutatók mellett az egészség volt a központban. A fő téma a mozgás /futás/ volt, de az életmód és állapot is fontos az életünkben. ennek jegyében az Ölelő Kéz Alapítvány segítségével, valamint az Életmag Gyógyszövetség jóvoltából a kíváncsiak megismerhették állapotukat- több szemszögből is! Az étkezés terén pedig a Magyar Családellátó termékeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
     A rajt időpontjáig korábban soha nem látott létszám alakult ki. A nevezés az utolsó pillanatokig zajlott, sőt volt, aki lemaradt.. Reméljük jövőben időben indul el!
     Először az ovisok vágtak neki a távnak. Mivel most máshol volt a Rajt, ezért végig jól láthatóak voltak a jövő reménységei. Nagy-nagy öröm volt látni a sok kipirult arcot, mosolygós gyerekfejet. Külön öröm /s köszönet érte!/, hogy jónéhány szülő elkísérte gyermekét az úton. A közös futás feledhetetlen élménnyel gazdagította őket.
     Miután mindenki célba ért; indultak az alsósok a "kilométeres-maratonra". Itt már kevesebb szülő vállalkozott a kísérő szerepére /vajon miért? :-) /, de a gyermekek


létszáma is meghaladta 70 főt!
     A táv teljesítése után következett a nagy verseny: 7, 14 és 21km-s táv rajtja. Azaz következett volna... Ugyanis az indulók létszáma minden képzeletet felülmúlt, s így kicsit tovább tartott a regisztráció. Több, mint 350 futó választott bennünket ezen a délelőttön! Szegedtől Budapestig; Karcagtól Csengeléig, Jászberénytől Bajáig érkeztek versenyzők. A Domb-futásokon pontos a kezdés, itt most kis csúszással (ami más versenyeken helyből előfordul) indult a mezőny. A futók több percen (!) keresztül futottak át a rajtkapun!
     A Szabadidőközpont zöld területén egyenletes, de nem betonos talajon zajlott a verseny. A hőmérséklet közel ideális volt. A 7.032 méteres kör féltávjának környékén /is/ volt frissítő pont. A fák, a tó kellemes látványában az élboly nem igazán gyönyörködött; a félmaraton abszolút első helyezettje, a címvédő, Várbíró Attila 75 perc alatt ért célba!

     A befutó csomagok osztogatásával párhuzamosan a futó-palánták eredményhirdetésével megkezdődött az érmek és kupák kiosztása. A díjakat Havas Csaba a Hírös Sport Kft, képviselője és Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város Alpolgármestere adta át. Többen örülhettek a tombola nyereménynek is.
     A nehéz körülmények között is jó versenyt sikerült szervezni és ez nagy mértékben köszönhető azon cégeknek akik fantáziát láttak ebben az eseményben:

FORNETTI Kft, OTP Bank Nyrt., Cseh Pékség, Veritas Gold, Kecskeméti Fürdő, Hírös Sport Kft., K.O. Autósiskola, Gorter Kft., Bácsvíz Zrt.

Köszönet érte!

Lenhardt Lívia

     Aki élménnyekkel gazdagodott nálunk /akár pozitív, akár negatív/, ossza meg velünk is (iusegy@gmail.com), azért, hogy jövőre még jobb versenyt rendezhessünk.
     A véleményt megfogalmazók között ingyenes indulási jogot sorsolunk ki.
     Jövőre, veletek, ugyanitt!
     - Dr. Varga Tibor -


Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »És   n e m z e t k ö z i   vééééé  lett...

     Emlékezetes marad a futóknak december első vasárnapja. Először is a munkanap áthelyezések miatt nem a hónap elsőszombatján, hanem vasárnap rendeztük a Domb-futást. Bár kissé kevesebben jöttek el, bízunk benne, hogy jövőre még többen csatlakoznak a sorozathoz.
     Másrészt IGAZÁN nemzetközi mezőny jött össze! Korábban is voltak már német és angol versenyzőink, de most ez a kör újabb országokkal bővült: Madara Rigából (Lettország), Teodor Bukarestből (Románia), Ryan Colmubia (USA!) és Mustafa Isztambulból (Törökország) érkezett! Egy másik rendezvény kapcsán kerültek Kecskemétre, s mivel hallottak a versenyről (!): úgy gondolták elindulnak! Jól tették, köszönet érte! (reméljük honfitársaink erőt merítenek az ő lelkesedésükből, s jövőre velünk kocognak...) Persze közelebbről is érkeztek futók: Csongrád, Szarvas, Budapest, Kiskunfélegyháza képviselői is megjelentek.

      Az időjárás kissé megtréfált bennünket; sajnos hógolyót nem dobálhattunk a Hógolyó domb-futáson. Igaz, reggel a csapadék megérkezett, de cseppfolyós formában és talán 5 percre váltott át havazásra...
     Talán a felhők, talán a rövid hétvége okozta, hogy az ovisok kisebb létszámban indultak. De mindent feledtetett a kipirult, mosolygós arcuk! Örömmel, lelkesen; ámde teljesen kifáradva érkeztek a célba. Jól jött utána a frissítő.
     A domb-futások /egyik/ erénye a pontosság: 10:00-kor a főszervező "Rajt!" kiáltására vágott neki a mezőny a 3,5 és 7 km-s távoknak. Az útvonal kissé sáros és csúszós volt az eső, illetve a lehullott falevelek miatt, de szerencsére senki sem sérült meg. A rövidebb távot választotta a nemzetközi mezőny is.
     A hagyomány más szempontból is megszakadt; a rendszeres győztes Galamb Csaba "csak" 2. helyen futott be. A győztes Mádi Szabolcs lett, megelőzve a 3. Vajda Zoltánt is.


     A nőknél elsőre Juhász Ágnes futott át a képzeletbeli célvonalon, mögötte Háryné Staskó Anita (másodikként) és Márta Andrea (harmadikként) érkezett.
     A versenyközpont helyszínét az Egészségügyi Szakközépiskola biztosította, köszönet érte! Így kellemes, meleg környezetben fogyaszthatta el mindenki a kalóriapótlást: Veritas Gold ásványvizet ; Watt-italt, Fornetti-péksütit, Cseh Pékség-pogácsát. No meg itt hagyta kicsiny mását a télapó is...
     Akinek ez nem volt elég, vagy megfelelő az ÉLETMAG Gyógyszövetség egészséges étkeivel is megismerkedhetett. Volt itt hársfa- és bodzatea mézzel és anélkül sült tök, sütőtök-ital, mi szem-szájnak ingere. KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGÜKET!
     De még ez sem minden! Horváth Zsuzsanna révén felfrissülhettek a talpak, Kovács József által meg egész szervezetünk megújulhatott. Némely dobogósunk a megérdemelt díját ilyen "kényeztetéssel" egészítette ki.

Velük hamarosan a Futóklub-est sorozatban is találkozhattok!
     Végül, de nem utolsósorban; akik önzetlen segítsége nélkül a verseny elmaradt volna:
Mészárosné Gilicze Katalin (Mókus), Dr. Gémes Andrea, Markóné Babják Andrea, Barna Andrea, Keresnyei-Récsei Luca; Dr. Farkas László, Keresnyei Imre, Takács Dániel, Asztalos István, Hársch Ferenc, Mészáros Zoltán.
KÖSZÖNJÜK LELKESEDÉSÜK, TÁMOGATÁSUK!
Ezzel véget ért a 2012. évi versenysorozat. Az ünnepélyes zárásra 2013. januárjában kerül sor, ahol az éves, összesített eredmény alapján osztjuk aki a díjakat. No meg eszünk-iszunk egy jót, s utána bowlingozunk ,táncolunk...
Itt a vége, fuss el véle!
Dr. Varga Tibor

Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »Kezdőoldal »Verőfényes domb-futás 2011

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Verőfényes domb-futás 2011

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Verőfényes domb-futás 2011

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Verőfényes domb-futás 2011

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Tüzesen süt le az őszi nap sugára...

Akár ezzel a –módosított- Petőfi idézettel is kezdhetnénk a HÍRÖS félmaratonról szóló beszámolónkat. Ugyanis 25-én (vasárnap) a rajt időpontjára már 25 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Ennek ellenére délelőtt szép számmal gyülekeztek a futók a Benkó-domb lábánál.
A felkészülés közben mindenki találhatott kedvére való programot: a legkisebbek bűvésziskolába járhattak, vagy arcot festethettek; míg a nagyobbak a Rendőrség által működtetett KRESZ-park kismotoraival róhatták a köröket. Közben motoros rendőr-bácsik felügyelték a szabályos közlekedést. A még nagyobbak robogók nyergébe pattanva próbálhatták ki ügyességüket. Akik pedig nézelődni akartak; a bmx-esek triálosok ördögi mutatványait, illetve a thai-boxosok pontos ütéseit csodálhatták. s aki az egészséges életmód mellett másokra is gondolt: lehetősége volt véradásra is.

A futásra hangolást a bemelegítő torna kezdte; sok-sok induló mozgott együtt a Grand Up-os Gyönyösi Szilvivel..
Legelsőnek a legapróbbak vághattak neki az óvodások 300 m-s távjának, ahol a legfiatalabb induló 2 éves volt. Öröm volt látni a mosolygós arcokat, s a gyermekek még néhány anyukát/apukát is bevontak a futásba. A szép számú, lelkes alsó tagozatosok, pedig a Domb körül futhattak (830m); eltévedni nem lehetett. A hosszabb távokra ráhangolódásként több szülő elkísérte csemetéjét e körre. A távokat teljesítő gyerekek vidáman és kipirult arccal érkeztek a célba, ahol teljesítményüket igazoló oklevelet, s frissítőt kaptak.
A legnagyobb érdeklődés (közel 300 induló) a 11 órakor induló 7., 14., 21 km távok rajtját kísérte. A verseny résztvevői a közönség bíztatása mellett a szépen gondozott Benkő Zoltán Szabadidőközpont területén a tó-rendszer körül kijelölt útvonalon

Hivatal Kupa 2011

csodás környezetben, lombos fák árnyékában tették meg a felkészültségüknek megfelelő távot. Ez alatt a rövidebb távot (3,5 km) futók is elindultak. Ők fás-ligetes környezetben a csatornán át, a hátsó tavat körbefutva, majd a tó mellett a csatorna hídján átfutva teljesítették a távot.
A felkészültségüket is bizonyította, hogy a 7 km-es távon Galamb Csaba (25:35), a 14 km-es távon Nagy Sándor (51:17), a 21 km-es távon Várbíró Attila (1:16:39) érkezett elsőnek a célba.
A félmaraton távon a legidősebb induló Bozó Pál, aki 1939-ben született. Azonban az abszolút rangidős az 1933-ban született Kenyér Imre volt!
A célban a megfáradt és kitikkadt futókat gazdag befutócsomag várta. A versenyt követő eredményhirdetés során a díjakat a dobogókra lépőknek Vörösmarty Attila, önkormányzati képviselő, a Sport Munkacsoport vezetője,

Dr. Varga Tibor, a IUSTITIA Egyesület elnöke és Nagypál Sándor alpolgármester adta át.
A megfáradt futók a Kecskeméti Élményfürdőben élvezhették a termálvíz csodálatos, jótékony hatását.
Akik nélkül a verseny nem valósulhatott volna meg:
FORNETTI Kft - Bowling Center - OTP Bank - PLAN Zrt - Polar-Stúdió Kft
Cseh Pékség - Bácsvíz Zrt - K.O. Autósiskola - Kecskeméti Élményfürdő
Hírös Sport Kft - Kecskemét MJV Önkormányzata.
Köszönjük segítségüket!


Képek a Képtárban »               Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Hógolyó domb-futás 2011

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Elűztük a Telet!

Immár többéves hagyományt folytatva; ebben az évben is elindult a DOMB-futás. S a hagyományoknak megfelelően az elnevezés találó volt: Tél-űző. A reggeli szakadó hóesés gyönyörű látvány volt- főleg a természetben a Domb lábánál. A hőmérséklet is kellemes volt a korábbi hideg napok után. A közel 50 induló mosolyogva, kipirult arccal rótta a havas métereket.
Az abszolút sorrend:
1: Polyák Csaba
2: Olajos István
3: Hegedűs János
1: Juhász Ágnes
2: Román Vanda
3: Háriné Staskó Anita

Az ígért meglepetés: Svéger László futótársunk most ünnepli 60. születésnapját. Ebből az alkalomból a Bécs-Budapest versenybéli csapattársai támogatásával lefutotta az életkorát km-ben (6x10km)! Erre a jó barátai is elkísérték.
A verseny végén mindenki megkapta -a szokásos befutócsomag mellett- Cseh Pékség süteményét, s kóstolhatta a Fornetti készítményeit is! Jól esett a meleg tea ebben az időben. A verseny végére a havazás elállt: elűztük a Telet!(?)
A végén többen örülhettek: van aki a Bowling Centerbe; s van a ki a Malom moziba látogathat el a támogatók jóvoltából! /s nemcsak ellátogathat, de ingyen szórakozhat is!/

Képek a Képtárban »

- - - - Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Futás és jótékonyság a Benkó-dombnál

A huszadik "Szeszélyes" Domb-futáson kivételesen "tiszteletkört" is futott a mezőny egy mozgássérült, tolószékben ülő hétéves kisfiú vezetésével.
Aki ott volt a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban április 3-án, maga is láthatta, milyen szívszorító látni egy édesanya küzdelmét magatehetetlen, betegen született gyermeke felépüléséért. Kitettünk magunkért, köszönet mindannyiótoknak!
Ugyancsak köszönet az Iustitia-szervezőknek és Varga Tibor egyesületi elnöknek, akik első szóra (pontosabban első levélváltásra) a nemes ügy mellé álltak. Eredményes volt az első jótékonysági akció. A lajosmizsei Kolcsár Zsoltika külföldi gyógykezelésére közel harmincezer forintot, félezer palackot és több kilogramm kupakot nyújtottak át a versenyszervezők a beteg kisfiú édesanyjának. Mónika köszöni az adakozók önzetlen segítségét. Mint elmesélte, Zsoltika értelmes, jó humorú gyermek, érti, ami körülötte

zajlik. Egyelőre nem tud kommunikálni, anyukája szerint nagy élmény volt számára a közös futás, hisz végig mosolygott.
Több iskola, óvoda is bekapcsolódott már a kupak-gyűjtésbe, egyebek mellett a kecskeméti Zrínyi-iskola, a lajosmizsei oktatási intézmények, de dabasi, kerekegyházi iskolások is segítenek. Lajosmizsén hagyomány, hogy a település adományaiból rendeznek augusztus 20-i tűzijátékot. Idén nem lesz fényparádé, Zsoltikának szánják az arra gyűlt összeget.
A külföldön végzendő őssejtbeültetéstől várhatóan felépülhet a gyermek. Egy kezelés költsége 4,5 millió forint, az első után kiderül, mennyire hatékony, érdemes-e folytatni. Egyelőre nem egész félmillió forint gyűlt össze... Varga Tibi megígérte: a következő futóversenyen is lesz adománygyűjtés. Júniusig mindenkit kérek: ne dobja lelkiismeret nélkül szemétbe a műanyag-palackokat, kupakokat.

Öt palack = 5 forint, egy kg kupak = 40 forint, ami ezúttal szó szerint életet menthet. Na jó, életminőséget javíthat, de ez is van akkora tét.
Jó volt látni, hogy megmozdult a kis csapat. Tibi elhozta családja egy évnyi palack-termését, Enikő, Attila, Csaba és még sokan mások segítettek palackot számolni, Zoli, Béla kicipelni mindent a kocsihoz.
Bélának külön köszönet a Tesco-fuvarért. Bizonyítottátok: érző szíveket rejt a futómezetek! Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!
Lelki szemeim előtt pedig látni vélem, amint jövő áprilisban már saját lábán "vezet fel" minket Zsoltika! - Zsuzsi -

Képek a Képtárban »

- - - - Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

"Hajrá, apa!", "Gyerünk, anya!"

- kiabálták a gyerekek az 5,2 kilométeres táv rajtjának első méterein az indulóknak, a júniusi Domb-futáson. Nem véletlenül, hisz előtte nekik szurkoltak a felnőttek, míg ők szaporáztak a vízműdomb körül.
Megint meleg volt, itt-ott víztócsa és sár akadályozta a gyors haladást, de ez senkit sem zavart, a rajthoz állók becsülettel megfutatták a vállalt távot.
Ismét köszönet illeti mindazokat, akik hoztak Pet-palackot és műanyagkupakot a lajosmizsei Kolcsár Zsoltika gyógykezelésének támogatására hirdetett akcióra.
A felvezető kör sem maradt el, a kisfiú végig nevetgélte a domb-kört, ami az ő nyelvén azt jelenti: "Köszi, jól vagyok, tetszik, amit csináltok!"
Kétszer annyi flakon gyűlt, mint ez első alkalommal, Mónikával, Zsoltika anyukájával alig győztük a kupakmentesítést-tömörítést.

Köszönjük mindenkinek a segítséget, cipekedést, zsák-fuvarozást a gyűjtőhelyre (a teljesség igénye nélkül: Ági, Enikő, Tibi, Anita és fiai, Robi, Zoli, Csabi, és akiknek a nevére nem emlékszik a krónikás....).
Jó hír, hogy a Zsoltika bankszámláján lévő összeg túllépte a bűvös félmillió forintot, és Lajosmizsén ismét foci-kupát szerveznek, aminek bevételét neki szánják.
Rossz hír, hogy a család kenyérkeresője (a kisfiú nagymamája) autóbalesetet szenvedett, jelenleg is gyógykezelés alatt áll. Autójuk, amivel a fővárosba szállította a családi gazdaságban megtermett zöldséget, totálkáros lett. A gond nem jár egyedül, íme, igaz a közhely. De mi, segítők is sokan vagyunk.
Ugyancsak új információ, hogy a Hírös Futár cég után egy jakabszállási műanyagüzem is felvállalta, hogy segít a Kolcsár családnak. Átveszi tőlük az összegyűjtött műanyagholmit, sőt, saját kölségén szállítja telephelyére.

Néhányan kételkednek abban, hogy érdemes-e 1000 -1500 palackkal, kupakkal veszkődni, hisz ellenértékük épp csak az üzemanyag árát fedezi a Lajosmizse-Kecskemét közötti autózásnak.
Úgy vélem, a hírverés már hatalmas segítség, mindemellett arra neveljük gyermekeinket, hogy legyenek érzékenyek mások valós problémái iránt, nem beszélve arról, hogy - láttátok mekkora adag - műaanyagtól mentesítettük környezetünket!
Nem kérdés, hogy megérte. Számítunk rátok augusztusban, valamint a jótékonysági akciót záró, szeptemberi Hírős Félmaraton alkalmával is.

- Zsuzsi -Képek a Képtárban »Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

A szokásosnál kevesebben

álltunk rajthoz a kecskeméti Perzselő-futáson, augusztus 7-én, szombaton.
Akik ott voltak belehúztak, az abszolút győztes, Varga Roland, 17:15-ös idővel abszolválta az 5,2 km-es tókört. Ez új pályacsúcs, gratulálunk.
A nők közül Román Vanda (21:54) bizonyult a leggyorsabbnak.
A párás, nedves levegő sokakat elriasztott a futástól, a verseny hangulatra azonban így sem lehetett panasz.
Gyerek is kevesebb sprintelt, a kisebbeknél is össze kellett vonni néhány korcsoportot.

Sikeresen folytatódik az egyesület jótékonysági akciója, az őssejtbeültetésre váró lajosmizsei Kolcsár Zsoltika és édesanyja, Kolcsár Mónika átvehette az eddig összegyűlt pénzadományokat.
A hétéves, tolószékes kisfiú egy aranyérmet is kapott a verseny szervezőitől.

- Zsuzsi -Képek a Képtárban »Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Hírhedtté vált a félmaraton!

A domb futás versenysorozat elmúlt 3 évében mindig jóban voltunk az égiekkel. Több, mint 20 versenyt bonyolítottunk le anélkül, hogy az időjárás akadályozott volna bennünket, vagy a résztvevőket. Ez a verseny kissé másról szólt.....
Szombaton is aggódva kémleltük az égboltot, s délutánra elfogadható lett az idő. Eső elállt, szél nem fújt. Óvatosságból mégis a biztosabb helyszínt választottuk a versenyközpontnak. Már-már ideális körülmények között építettük fel a sátrakat, jelöltük ki az útvonalakat. Mészáros Zoli és Molnár Misi még az utakon levő pocsolyákat is lecsapolta, hogy másnap minél jobb legyen a talaj....

Azonban az égiek nem fogadtak kegyeikbe /jövőre vudu-harcosokat bérelünk fel légelhárítónak/, már este, a sötétség leple alatt el kezdett esni az eső.
Reggel is szomorú látvány fogadott bennünket: bár a sátrak jól bírták a strapát, de mindenfelé víz-víz. A kellemes útvonal sártengerré vált, nemcsak egymással, de a saras talajjal, vizes fűvel is meg kellett küzdeni. Ennek ellenére több, mint 200 lelkes, mindenre elszánt futó vágott neki valamelyik távnak.
Az eső néha már percekre alábbhagyott, de "hűségesen" végigkísérte a versenyt. Sajnos néhány program a rossz idő miatt elmaradt /ezt jövőre mindenképp pótolni szeretnénk/, hangulat így is nagyon jó volt. Öröm volt nézni a sok-sok kipirult arcot, akik jókedvűen futottak be a célba; de a legjobb,hogy mindenki sérülés nélkül megúszta a dagonyát.

Támogatóink jóvoltából (Freudenberg Kft, Kecskemét MJV, OTP Bank, Powertuning /Andol Kft./, Bowling Center Kft., ) bőséges befutó csomagot osztottunk, és süti/szőlő kóstolóra (Fornetti Kft, Cseh Pékség, Vitamin Porta, Tóth Ambrus ) is volt lehetőség.
A legkitartóbbak tombolasorsoláson is részt vettek, ahol -végén- mindenki nyert! Ezért külön köszönet az ajándékokat felajánlók( Bowling Center Kft, Malom mozi, Computer-Budai Kft, Kéttemplom köz Kávézó) részére.
Az már szót sem érdemel, hogy elpakolás során végig szakadt az eső....
Köszönet az önkéntes segítőknek! S sorozat zárásaként december 4-én Hógolyó-futás! /ennyi eső mellett talán tényleg lehet majd hógolyó-csatát is vívni/

- Tibi -Képek a Képtárban »Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam ante dui, molestie vitae euismod et, eleifend a eros. Quisque feugiat eleifend luctus.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Perzselö domb-futás 2009

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam ante dui, molestie vitae euismod et, eleifend a eros. Quisque feugiat eleifend luctus.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Kellemes idő várt azokra akik a Szabadidőközpontban megrendezett futóversenyre igyekeztek.
A hagyományos Hírös-félmaraton további versenyszámmal bővült: a korábbi nagy érdeklődésre figyelemmel a legkisebbek részére Csiga-futamot szerveztek (300m).
A legfiatalabb induló mindössze 2,5 éves volt. Valamennyien lelkesen s jókedvűen értek célba; mindenki teljesítményét oklevél igazolja.
A következő futam az alsó tagozatosok Domb-köre (830m) volt. Az indulók -az ovisokhoz hasonlóan- nagy elánnal "rohanták" körbe a Vízmű-dombot. 11 órakor rajtolt a Hírös-félmaraton. Ez 3 hírös-kört jelentett; akik kevésbé felkészültek, vagy kissé bátortalanabbak voltak, ők 1 (7km) vagy 2 kört (14km) teljesíthettek.
A legidősebb induló Bozó Pál volt; aki 1939-ben született.
A célban bőséges befutócsomag várta a kissé elfáradt, kitikkadt futókat.

Az erdményhirdetések előtt a támogatók segítségével tombola-sorsolásra került sor; ahol rengeteg futással kapcsolatos dolog (ivóflakon, fejpánt, telefontartó, zokni stb.) találta meg boldog, új tulajdonosát.
Köszönet a támogatóknak! BÁCSVÍZ ZRT.; KECSKEMÉT MJV ÖNKORMÁNYZATA; FORNETTI KFT.; BOWLING-CENTER KFT; VITAMIN PORTA; Bánki-Varjú Szilvia.
A program végeztével mindenki örömmel és megelégedéssel távozott, sokan büszkén viselve a jól megérdemelt érmet.

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Gratulálunk minden célba érkezőnek!

A IUSTITIA Egyesület és a Boróka Egyesület szervezésében került sor az AVE-Hírös félmaraton megrendezésére.
Ezzel a versennyel kívánták a szervezők ismét életre hívni a 90-es években nagy sikerrel megrendezett őszi félmaratoni versenyt. Bár néhány év kimaradt, az indulók számát tekintve látható- a futók nem felejtették el e verseny hangulatát. Izgatott előkészületek után ma délelőtt ismét eldördült a startpisztoly.
Az időjárás kegyes volt: kellemes, már-már meleg időben vághattak neki a versenyzők a különböző távoknak. Először a legkisebbek futották körbe a dombot. A szép számú gyereksereg lelkesen indult a távnak; akik közül a legjobbaknak 3,5 perc sem kellett a 830m teljesítéséhez.
A legnagyobb érdeklődés a 11 órakor induló 10 és 21 km táv rajtját kísérte. A közönség biztatása mellett a Szabadidő-központban megtett kör után a verseny a Nyíri úton folytatódott.
A 10km-es verseny résztvevői 5km-nél visszafordultak, s megtették ugyanazt a távot visszafelé is. A félmaratonisták útja a kövesút után hangulatos, fák lombjával árnyékolt földúton folytatódott. A 10.5 km-nél levő fordító után már mindenki ismerte az utat visszafelé.
Ezalatt a Szabadidő-központban útjára indultak a rövidebb távot váasztók is: 2,6km és 5,2 km. Ők a park területén, fás-ligetes környezetben, csatornán át, horgásztó mellett teljesítettek egy, illetve két kört. Bár e mezőny kisebb volt, hangulatacseppet sem volt lehangoló- mindenki vidáman, örömmel futotta/kocogta végig a távot.
Közben a 10 km-s táv győztese megérkezett a célba 37 percen belüli idővel. Ezután már folyamatosan érkeztek a futók, s mindenkinek jól esett a frissítő a célban.
A félmaraton első versenyzőjének alig több, mint 75 percre volt szüksége a a célbaéréshez. A versenyt követő eredményhirdetés során a díjakat Balogh Tibor az AVE Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója (és gyermeke) adta át a dobogóra lépőknek.
A versenyt támogatta: Bowling Center; VitaminPorta; FormaZona; Hírös Bádogos Centrum; Kecskeméti Sport Kht.; Híröspark Kft.
Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, s jövőre már a versenynaptárban bejelöli: a budapesti maraton előtt egy héttel kecskeméten mérem fel a felkészültségemet! Mi igyekszünk, hogy jövőre még jobb versenyfeltételek mellett hasonlóan jó hangulatú versenyen találkozhassunk! Ehhez szükséges a TI segítségetek is; várjuk észrevételeteiteket, kritikátokat: AMI TETSZETT; MONDJÁTOK EL MÁSOKNAK, AMI NEM; SÚGJÁTOK MEG NEKÜNK!
Végül, de nem utolsósorban: akit érdekel egy kisebb, családias hangulatú verseny; várjuk december 1. napján ugyanott: Hógolyó-futás! (Hogy lesz-e hó; azt mindenki személyesen leellenőrizheti-ha részt vesz a versenyen.
Kellemes pihenést kíván IUSTITIA Egyesület


Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

„HÍRÖSSÉ” LETT A FÉLMARATON!

Vasárnap délelőtt szép számmal gyülekeztek a Domb lábánál a futók. Az indián nyár megmutatta igazi arcát, s kellemes, jó időben került sor a Boróka Egyesület és IUSTITIA Egyesület által második alkalommal megrendezett őszi futóversenyre.
Először a legapróbbak vágtak neki a 830m-s távnak. Jó hangulatban, mosolygós /s főleg kipirult/ arccal érkezett mindenki célba.
Következett a kocogók távja /2,6 km/, melyen a Bohém Ragtime Band zenekar tagjai is elindultak! Bár hangszert nem vittek magukkal, azért enélkül is kimelegedtek mire célba értek. 11 órakor rajtoltak a legelszántabbak: ki-ki vérmérséklete –no meg felkészültsége- alapján indulhatott 7, 14 és 21 km-en.
A Szabadidő-központ területén kijelölt útvonalról mindenki elragadtatva beszélt! A tó partján a park árnyas fái alatt vezetett az út, s a néhány kanyar pedig élvezetessé tette a versenyt. A pálya több szakaszán is láthatták egymást a versenyzők, amely gyorsabb futásra ösztönözte őket.
Így esett meg, hogy a legjobbaknak 1 óra 20 perc sem kellett a félmaraton teljesítéséhez:
Nőknél 1: Biacsi Ilona; 2: Schusterova Ingrid; 3: Kádár Kitti;
Férfiaknál 1: Szalóki Róbert; 2: Rostás Pál; 3: Vörös Róbert.
Összesen több, mint 250-n érkeztek célba a verseny valamely távján. A résztvevők pozitívan értékelték a pálya talaját és az útvonalat is; a számos betonon teljesített km után kifejezetten jól esett egy „mezei” jellegű verseny.
A kedvező fogadtatást látva bíznak a szervezők abban, hogy jövőre még többen látogatnak el a versenyre.


Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011