Támogatóink:

Kecskemét Környékén Kerekezve - a Iustitiás Baráti Bringázók az időben is szeretnének haladni, bringával előre, az időben hátra...

Mikor? - 2023. április 02. (vasárnap)
Indulás? - 09:00     Visszaérkezés? - 15:00 körül
Honnan? - Petőfi Sándor utca - Kispiac
Miért? - Felkeresni a Hetényegyháza környéki emlékhelyeket.
Mennyi kilométer? - 2 X 23 km (meg egy kicsi)
Mennyi forint? - Ingyenes, bárki számára teljesíthető.
Kivel? - Hársch Ferenc (70 339 70 41)
Mivel? - Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal +tartalék belső. Felszerelés: Időszaknak megfelelő, tavaszii ruházat. Esővédő. Hideg élelem és víz. Naptej.
Nem verseny, nem túlélőtúra csak IBB - Iustitiás Baráti Bringázás. Csupán egy jóleső, közös tekerés.
Ha érdekel a program, regisztrálj az alábbi linken: ITT »
Pedálozzunk együtt!

Kezdőoldal »

Elhalasztott forradalmi túra
     A Iustitiás Baráti Bringázók pontosan 9 órai indulással, 18 fővel kezdték meg a mai forradalmi túránkat. A március 15-re tervezett kerekezést halasztottuk el, a rossz idő miatt, vasárnapra.
     Elzötykölődtünk a reptérig, onnan jó kerékpárúton haladtunk a szentkirályi elágazásig. Rövid távon a forgalmas úton, majd a kész/- félig kész jó minőségű kerékpárúton tekertünk a kocséri letérőig. A településre érve láttuk Kázmért, amint csinosítgatta fészkét, hogy mire „asszonykája” megérkezik, a felújított fészekben fogadhassa.
     Ellátogattunk a kocséri temetőbe, mert itt található egy 400 éves templom maradványa, melyet réti mészkőből (lyukacsossága miatt darázskőnek is nevezik) építettek. Kocsér a XV. században virágzó település volt, de a XVI. sz. végén a törökök elpusztították. Ebből az időből ez az egyetlen emlék.
     Rövid pihenő után érkeztünk meg a Kutyakaparó Csárdához, melyet Petőfi is megénekelt. Mivel túránkat eredetileg március 15-ére terveztük, megtartottuk a saját kis megemlékezésünket. Közösen elmondtuk a Nemzeti dalt. Erdélyi Melindának köszönhetően megismertük a csárda történetét, majd ugyancsak ő felolvasta a csárdáról szóló Petőfi verset.
     Következett a meglepetés, mert a szervezőnk és Hriagyel Csaba polgármester úr jóvoltából, paprikás krumpli ebéddel vártak bennünket. Ettünk, mint, aki sosem evett, és mintha égi mannával kínáltak volna bennünket! Már éppen „lóra” pattantunk volna, amikor egy helybéli hölgy nagy tál sajtos pogácsát hozott, hogy vegyünk belőle. Finom, friss, ropogós volt, nem győztünk/győzünk hálálkodni ennyi kedvességért. Erőltetett menetben, szembe széllel, visszatekertünk Kocsérra, és már „csak” oldalszéllel folytattuk utunkat Nagykőrös felé. Ott fagyizás, pihenés után indultunk vissza Kecskemétre. Viszontagságos út(v)iszonyok után baj és gond nélkül érkeztünk haza.
 - Simon Manka -


Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »7-fő szombaton is tud focizni!
     Nem maradt el, csak eltolódott....
     Decemberben nem tudtuk megrendezni a hagyományos labdarúgó tornáját. Nem adtuk fel a szervezést és - H.Szabó Zoltán segítségével - február második szombatján újra gurult a labda a Kocsis Pál iskola tornatermében.
     10 csapat indult a tornán- soha ennyien nem voltak még korábban!
     Ráadásul sikerült meghívni a középkorúak korosztályát...(igazolták, hogy "nemcsak a 20 éveseké a világ...)
     Kettő ötös csoportban folytak a küzdelmek délelőtt és kora délután.
     A "B" csoport továbbjutóinak sorrendje hatalmas és izgalmas csatában dőlt el: hiába tudta a Táborfalva, hogy mennyivel kell nyerni a csoportgyőzelemhez, nem sikerült. A verseny kiélezettségét jól jellemzi, hogy nem volt elég a 4-4 meccs a sorrend eldöntéséhez. Végül büntetőrúgásokkal kellett eldönteni a Katonatelepi SE-vel való párbajt.
     A csoportmásodikok játszották a "bronzmérkőzést": itt a Katonatelepi SE nagy csatában legyűrte az Eagles gárdáját (4:2)
     A döntőben az "A" csoportot megnyerő 7-fő csapott össze a "B" csoport első helyezett Táborfalva csapatával. Izgalmas, fordulatos mérkőzésen az utolsó 20mp-ben /!/ lőtt góllal nyert a 7-fő!
     A torna gólkirálya H. Szabó Zoltán lett 13 találattal.
     A legjobb kapus címet Sági István (Táborfalva), míg a legjobb játékos különdíját Dezső Máté (7-fő) nyerte.
     A részletes eredmény a fotók közt látható.
     Reményeink szerint még az első félévben jöhet a folytatás...

Képek a Képtárban »


Kezdőoldal »© Csiga61, 2011