Ki ért fel a csúcsra!

Ki lett a Domb-futás versenysorozatban a bajnok.
Egy hangulatos vacsorás est keretében kerültek díjazásra azok a futók, akik legeredményesebben szerepeltek 2016-ban.
     A Veyron rendezvényházban tartott Futóklub-partyn Varga Tibor, a IUSTITIA Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kitért arra, hogy a jelenlévők nélkül nincs futóverseny: futók hiányában nincs rendezvény, de a segítők közreműködése is elengedhetetlen.
     Bevezetőként a múlt év néhány emlékezetes pillanata is felelevenítésre került, többeknek mosolyt csalt az arcára.
     Először néhány szám a 2016-s évről: több mint 1000 célbaérkezés a 7 versenyen. Ez a szám annak fényében különösen szép eredmény, hogy több alkalommal is

helyi vagy környékbeli verseny volt a Domb-futás időpontjában. Másrészt 2007-ben, az induláskor még 100 célbaérkezést is alig értük el. Míg 2010-ben csak 5 személy volt, aki mindig jelen volt, addig tavaly már 17 rendszeres indulót rögzíthettünk.
     „A részvétel a fontos”-elv érvényesítésével több korcsoportban olyan személyek is dobogóra állhattak, akik talán nem a leggyorsabbak voltak, de rendszeresen indultak a futásokon és az apró pontok összegyűjtése részükre kifizetődő volt.
     Az eredményhirdetést követően mindenki jóízűen fogyasztotta a bőséges vacsorát, közben baráti beszélgetés keretében egyénileg értékelték saját és egymás futásait.

     Képek és videó a Képtárban »
     Kezdőoldal »

A kapufáról bepattant...
     Idén is szervezünk tornákat az amatőr focisták részére. Mi sem gondoltuk, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés: a tervezett 6 csapat helyett több, mint 10-n érdeklődtek a torna iránt!
     Talán szerepe lehetett ebben annak, hogy a korábbi szabályok kisé módosultak: a csapattagok felének 35 év felettinek kellett lennie.
     Két négyes csoportban indultak meg a küzdelmek. Kemény, de sportszerű csatákat láthatott az, aki kilátogatott a „Gáspár-Szakközép” sportcsarnokába. S a „Kapufa” igazságos volt; kb. fele-fel arányban befelé illetve kifelé pattant a labda. Nagyszerű megmozdulások, szép cselek, bombagólok színesítették a mérkőzéseket.
     Az első csoportból az NNC Frogs és a Jocibáfoci csapata jutott a legjobb négy közé (pedig a csoportban 3. csapat (KÖD SZSC) is 6 ponttal végzett!).
     A második csoport résztvevői nyugalmas ebéd helyett az izgalmas mérkőzések részesei lehettek. Bár gólokból kevesebbet láthattunk mint délelőtt, a küzdelem ugyanolyan színvonalú volt. Még a végére is maradt izgalom: az utolsó meccsen dőlt el nemcsak továbbjutók neve, de a sorrendje is! S a nap vége felé már nagyon nem volt mindegy, hogy mennyi pihenő van két mérkőzés között…
     A második csoportból a Blényó-terasz és a KC Pozor harcolhatott tovább a kupáért.
     A döntőbe jutásért először a KC Pozor lépett pályára. Az utolsó csoportmérkőzés éles küzdelmét követően –kis pihenőt követően- „bemelegedve” viszonylag könnyen jutottak túl az NNC Frogs csapatán.
     A hosszú pihenés nem tett igazán jót a Jocibáfoci csapatának; a Blényó-terasz a mérkőzést végig uralva jutott a döntőbe.
     A bronzmérkőzésen már két ismerős csapat találkozott. Délelőtt 2 gólós különbség volt a két csapat között. Jocibáfoci nagyon készült a visszavágásra. Talán ennek is tudható be, hogy szoros mérkőzésen, csak egy góllal alulmaradtak az NNC Frogs-sal szemben.
     A döntőben megismétlődött a délutáni csoport első mérkőzése azzal, hogy itt nem lehetett döntetlen. Egyenlő felek küzdelme sokáig mégis ezt sejtette. Bár számos szép megmozdulás volt, cselek-passzok sorozata végén sokszor a Kapufán csattant a labda….
     A végeredmény nem a csapatok közötti különbséget tükrözi; a gólok a mérkőzés utolsó fázisában estek.
     A 12 csoportmérkőzésen 63 gólnak tapsolhattak a nézők. Sportszerű küzdelem ellenére 1 piros lap becsúszott. Az izmok elfáradtak, a szalagok nyúltak, az idegek feszültek, de sérülés nem történt.
     A torna végeredménye:
     1. KC Pozor
     2. Blényó-terasz
     3. NNC Frogs
     4. Jocibáfoci

     A torna gólkirálya: Hegyesi Tamás (NNC Frogs) 7 gól
     Legjobb kapus: Bretus János (KC Pozor)
     Legjobb mezőnyjátékos: Polivics Mihály (Blényó-terasz)
     A focitornák sorozata folytatódik!

     Az eredmények letölthetőek ITT »
     Képek a Képtárban »
     Kezdőoldal »

A Fekete Bika elgázolta a Kómásokat
     A labdarúgó tornára 7 csapat jelentkezett. A torna célja elsősorban a középkorúak (35 év felettiek) számára versenyzési lehetőség biztosítása, amit a csapatok többsége sportszerűen be is tartott.
     A rendezvénynek a Járvás Istvánné sportcsarnok (Hunyadi tér) adott otthont. A csapatok 2 csoportba kerültek beosztásra, majd a csoportok első két helyezettjei keresztbejátszás során küzdöttek a döntőbe jutásért. A 3. helyért zajló párharcban a Fekete Bikák csapata /Izsák/ komoly vereséget mért Áesz Kóma csapatára (10;0). Pedig senki sem volt illuminált, pláne kómás…
     A döntőben megismétlődött az első csoportbeli mérkőzés és még a végeredmény is ugyanaz lett! Ez keretbe foglalta a nap eseményeit.
     A torna végeredménye:
     1. Profi-Munkavédelem
     2. KC Pozor
     3. Fekete Bika
     4. Áesz Kóma

     A torna gólkirálya: Németh Zsolt (Fekete Bika) 8 gól
     Legjobb kapus: Geiger János (Fekete Bika)
     Legjobb mezőnyjátékos: Szondi Tamás (KC Pozor)
     A IUSTITIA Egyesület az amatőr tornák folytatását tervezi, legközelebb 3 hónap múlva lesz a találkozó!

     Az eredmények letölthetőek ITT »
     Képek a Képtárban »
     Kezdőoldal »

Kiderült, hogy ki ért fel a Dombra.
A Hógolyó-futással véget ért a 2017. évi Domb-futás versenysorozat. A szorgalmas pontgyűjtés eredményeként kialakult a végső sorrend; kiderült, hogy ki meddig jutott a Domb meghódításában, azaz a dobogó melyik fokára léphetett fel.
     A díjkiosztó estnek a Műkerti Sportcentrum klubhelyisége adott otthont, ahol a az elismerésben részesülők döntő többsége személyesen megjelent. A rendezvényen Varga Tibor, a IUSTITIA Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mind mondta, futók nélkül nincs verseny, s a Domb-futás oszlopos megjelenítői épp a díjazottak. A futók nagy tapssal köszönték meg a támogatók (Modern Home Stúdió, NEA, Kmét MJV, Univer Zrt. Bácsvíz Zrt., Sviag Kft) segítségét. Végül az önkéntes segítők (Mészárosné Gilicze Katalin, Almási Gizella, Horváth Zsuzsanna, Nagy Alexandra, Sipos Miklós, Asztalos István, Hársch Ferenc, Szabó Milán, Mészáros Zoltán) áldozatos munkáját köszöntötte az elnök és a futók.
     A 2017. évi Domb-futás eredményeinek ismertetésével vette kezdetét a díjkiosztó. Elhangzott, hogy a Hírös-félmaraton szervezési nehézségei miatt a résztvevők száma csökkent, de a többi Domb-futás létszáma örvendetesen növekedett. Név szerinti felsorolásra kerültek a legtöbb versenyen indulók.
     A díszes serleg mellett az első helyezettek még egy üveg bor boldog tulajdonosai lehettek a Szeleshát Szőlőbirtok jóvoltából. S többen meg is ízlelték a testes vörös borokat a svédasztalos vacsora mellett. Mert a kalóriapótlás most sem maradhatott el: a bőséges sültes tálak és finom saláták nagy feladat elé állították a futókat, de mint korábban a kilométerekkel, úgy a tálakkal is sikeresen küzdöttek meg.
     A teli gyomorral pedig a beszélgetés is jobban esett. S közben többen már úgy gondolták: nélkülük nem indulhat a jövő évi Domb-futás, s már a helyszínen jelezték részvételi szándékukat.
     Végén pedig hogyan másképp köszöntek volna el, minthogy Békés, Áldott Karácsonyt és kilométerekben gazdag, sérülésmentes 2018-at kívánunk!

     Képek a Képtárban »
     Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011