Csillogó szemek és kupák a díjkiosztón

     A 2014. évi Domb-futás versenysorozat díjkiosztó ünnepségére került sor csütörtökön. A rendezvény helyszínéül hagyományosan a Bowling Center és Étterem szolgált. Bár az időpont nem volt ideális /másnap munkanap!/, de a díjazottak 90%-a megjelent az eseményen. Körünkben üdvözölhettük Bogasov István önkormányzati képviselő urat és Cseh Zoltán urat, a támogató Cseh Pékség képviselőjét.
     18 órakor a program a megjelentek köszöntésével kezdődött: mindenekelőtt az ünnepeltek, akik a múlt év során szinte minden versenyen részt vettek (enélkül nehéz lett volna dobogóra kerülni) és korcsoportjukban a leggyorsabbak voltak. Külön köszöntötték a szervezők a versenyek szervezésében, lebonyolításában közreműködő, a szabadidejüket feláldozó önkénteseket.
     Az est fénypontja a különleges kupák átadása volt, melyben Bogasov István képviselő úr

és Cseh Zoltán igazgató úr közreműködött. Számos visszajelzés érkezett a díjazottaktól, hogy ilyen dekoratív kupa még nem került a gyűjteményükbe. Legyetek büszkék rá sokat tettetek érte!
     A díjak átadása közben egy különdíj is gazdára talált: az elmúlt évben indult útjára az „Óriáslépés”: a mozgás öröméért való kocogás. Ennek győztese Varga Andrea volt, aki 5 Óriáslépést is megtett, azaz 5 alkalommal teljesítette a 3,5 km-s távot.
     Az átadó végén minden díjazott kapott egy 2015. évre szóló futónaplót, hogy legyen hova feljegyezni a lefutott sok-sok km-t. E naplóhoz minden résztvevő, illetve a „Tél-űző” futáson induló hozzájuthat.
     Ezt követően néhány újdonság ismertetésére került sor. A legjelentősebb változás, hogy ebben az évben 10,6 km lesz a pontverseny alapjául szolgáló versenytáv. (e mellett természetesen a kisebbek rövidebb távjai, valamint az Óriáslépés is megmarad). A nevezés megkönnyítése érdekében bevezetésre kerül az ún. éves nevezés, melynek részleteiről külön hírben olvashattok.
     A rendszeresség fokozása, a többszöri közös futás élménye céljából új sorozat indul „Facipő”-futás elnevezéssel. Részleteit szintén külön hírben találhatjátok. Röviden: kéthavonta közös futás/közös kocogás (kinek-kinek szándéka szerint), s a végén „batyus-frissítő”.
     Bár nem a futáshoz kapcsolódik közvetlenül, de labdával is lehet a jövőben futni, mégpedig a – terveink szerint- rendszeres versenyzési lehetőséget biztosító labdarúgó tornákon, melyen amatőr focisták részére rendezünk. Első ilyen esemény 2015. január 25-én az „Alapvonal”-torna.


     Ennyi információ-áradat után mindenkinek jól esett a svédasztalos vacsora, ahol gyomor nem maradhatott üresen. Így viszont kissé nehezebb volt a bowling-golyó után nyúlni, de ez sem fogott ki senkin sem.
     A résztvevőktől azzal indultak hazafelé, hogy találkozzunk a „Tél-űző” rajtjánál, 2015. február 7-én!

     A ponttáblázat letölthető ITT »
     A díjazottak névsora letölthető ITT »
Képek a Képtárban »

     Kezdőoldal »

Elkezdődött!
     Első alkalommal rendeztük meg az amatőr labdarúgók teremtornáját. A rendezvény célja ugyanis az, hogy azoknak biztosítsanak játéklehetőséget, akik a bajnokságban nem vesznek részt: azaz olyan személyek léphettek pályára, akik a nemzeti és megyei bajnokságban (kivéve: megye III. osztály) nem igazolt játékosok.
     A torna 8.30-kor kezdődött és délutánig meg sem állt a labda. A kezdeti bizonytalanságok után mindenki belemelegedett a játékba. A játék végig sportszerű keretek között zajlott: egyetlen kiállításra, sőt még sárga lap kiosztására sem került sor! A torna megfelelt a kitűzött alapelvnek; amatőrök számára a a szabályok maximális betartása mellett, jó színvonalú, élvezetes mérkőzések sorozatát kínálni. Dicséret ezért a résztvevő csapatoknak!
     Sok meccs kiélezett küzdelmet, nagy harcot hozott. Sokszor az utolsó pillanatokban dőlt el a pontok sorsa, mely később még sokat nyomott a latba. A tornán végig jó, egyenletes teljesítményt nyújtott a Kékfény FC csapata, mely veretlenül nyerte a tornát.

     Második helyen a Kecskeméti Játékvezetők csapata végzett, akik -elmondásuk szerint- felkészülésnek szánták a jövő heti tornára. Soha rosszabb főpróbát! A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Magio Negra elnevezésű csapat állhatott, akik több éve együtt játszó baráti közösség.
     A végeredmény: I. KÉKFÉNY FC
                             II. KECSKEMÉTI JÁTÉKVEZETŐK
                             III. MAGIO NEGRA
                             IV: KÖD SZSC
                              V. EZI
                             VI. WANTED FC
     A tornán 110 gól született/!/, amelyből 13-t Mohácsi Máté szerzett és ezzel kiérdemelte a "gólkirály" címet. A torna legjobb kapusa a Játékvezetők csapatából Szentesi Zoltán lett.
     A sok-sok futkosás a labda után, s elől kifárasztotta a játékosokat, de a kalóriapótlás sem maradt el. Igen bőséges babgulyást mindenki jóízűen fogyasztotta, elismerően szólt róla. Valamennyi játékos elégedetten, bár kissé fáradtan indult haza e maratoni focicsatából.
     Kezdőoldal »

Megrajzoltuk a pályát!
     A januárban indított amatőr kispályás labdarúgótorna keretében megrendeztük az Alapvonal-tornát. Ennek folytatásaként meghúztuk az oldalvonalat is: március 28-án Oldalvonal néven rendeztünk találkozót az érdeklődők számára.
     A családias légkörben zajló mérkőzések 8 órakor kezdődtek. A helyszíni sorsolás után kialakult a nap menetrendje; a szerencsésebbek /?/ két mérkőzés között még pihenhettek is. A mérkőzések korrekt játékvezetés mellett férfias, de nem kemény /pláne: durva/ küzdelmeket hoztak.
     A résztvevők sportszerű magatartása és sok-sok látványos megoldása szép emlékként marad meg bennük. Voltak akik a cselekbe "haltak bele", voltak akik a "levegő hiányába". Volt olyan csapat, akik minden héten rendszeresen összejárnak, mások alakalmi társulásként is megállták a helyüket. S voltak legények, s meglett családapák: szóval minden, ami az amatőrök világában fellelhető.

     Mire delet harangoztak, már megérkezett az ebéd is! A nevezéshez járó /!/ csülkös babgulyást mindenki jóízűen fogyasztotta el kalóriapótlásként.
     Az első visszhangok nagyon kedvezőek voltak: sem a játékosok /tudása/, sem a szervezés nem volt amatőr!
     A végeredmény: I. KC Pozor
                             II. Profi Munkavédelem
                             III. Vegyes Saláta
                             IV: ÉZI
     Gólkirály: Csepeli József /Profi Munkavédelem/
     Legjobb kapus: Fehér Márk /ÉZI/
     Legjobb mezőnyjátékos: Szondi Tamás /KC Pozor/
     A szervezők már tervezgetik a jövőt: jó lenne,ha a SZÖGLET is a helyére kerülne! Például május végén...

     Képek a Képtárban »

     Kezdőoldal »

Megmozdult Bács-Kiskun
     illetve annak egy szeglete: Kunszentmiklós és környéke. Az „Egészséges Bács-Kiskunért” komplex emberi erőforrás fejlesztési program keretében egészségkaraván járja a megye településeit. Az esemény-sorozatot széles érdeklődés övezi, hiszen az egészsége mindenkinek fontos.
     Az egészséges életmód részeként szűrővizsgálatokat végeznek, életmód tanácsadást nyújtanak. S futóversenyről is gondoskodnak…. A „Mozdulj Bács-Kiskun” projekt eleme a IUSTITIA Egyesület által szervezett futóverseny, melyen mindenki megtalálhatja a számára megfelelő távot: 300m-től 5 km-ig.
     A sorozat első állomása Kunszentmiklós volt: szeptember 12-én rendeztük meg a versenyt.
     A versenyközpont a Miklósy János sportközpont udvarán került kialakításra. Talán a korábbi szeles, esős időjárás, talán a bográcsokban rotyogó pörkölt illata tartotta vissza a város lakóit

a kocogáson való részvételtől, de óvatosan érkeztek az indulók. Persze az is lehet, hogy mint új dologgal még ismerkedniük kell… A 10 órás rajtra azért lelkes, kis csapat verődött össze, az óvodástól a felnőttekig.
     A részvétel ingyenes volt /mint minden programon!/, de a célba érkezőket frissítővel, gyümölccsel, csokival, müzli szelettel várták a szervezők.
     Öröm volt látni a sok vidám,pirospozsgás arcot. Ők biztosan sokat tettek az egészségükért! A lehetőség mindenki számára adott..., hiszen még két alkalommal (szeptember 18.Kalocsa, és október 10. Kiskunfélegyháza) találkozhattok a futótársakkal a sorozat keretében.
     A rendezvény a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0003 „Egészséges Bács-Kiskunért” komplex emberi erőforrás fejlesztő program támogatásával valósult meg.

     Képek a Képtárban »

     Kezdőoldal »


     A Műkertvárosi Sportcentrumban rendeztül meg a Iustitia Kupa labdarúgó tornát. Szombat reggel 9 órakor indult útjára a labda. A mérkőzések sok izgalmat, szép gólokat, remek megmozdulásokat, sportszerű, de férfias küzdelmet hoztak ​sérülés nélkül.
     A véső sorrendet az utolsó mérkőzés eredménye sem döntötte el, mivel a KÖD és a Profi - Munkavédelem csapata döntetlen mérkőzést játszott. És végül ki állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, azt a 11-esek döntötték el.

     A torna gólkirálya Szondi Tamás ( KC Pozor).

     A torna legjobb kapusának Polyák József (Izsák SE) –t választották, míg a legjobb játékos címet Farkas Gábor kapta.


                     Eredmények:
                                               1; KÖD
                                               2; Profi- Munkavédelem
                                               3; KC Pozor
                                               4; Izsák SE
                                               5; A kispad legjobbjai
                                               6; LÉJÜ
Képek a Képtárban »

     Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011