Lezárult a 2013. évi domb-futás versenysorozat.
     Az elmúlt év során hat verseny került megrendezésre, így összesen max. 36 pont volt gyűjthető.
     Kíváncsi vagy, hogy TE mennyit értél el? Letöltheted ITT »
     Ennyi elég lesz a korcsoportos dobogóra kerüléshez? Letöltheted ITT »

     A domb-futás rendezvény-sorozat ünnepélyes lezárásaként díj-kiosztó estre került sor a kecskeméti Rávágy téren lévő Bowling Centerben. A díjazottak, a futóversenyeken részt vevő segítők, a futótársak és a szurkolók közül 60-an fogadták el a meghívást a rendezvényre.
     Először a támogatóknak és a segítőknek mondtunk köszönetet a versenyek megrendezéséért, lebonyolításáért.

     A díjazottak a kupák átvétele után korosztályonként állhattak a dobogóra. A jól megérdemelt tapsok után a gazdag svédasztalnál (****************) fogyaszthattuk el vacsoránkat.
     2014-ben a Iustitia Egyesület és a Hírös Futóklub újjáalakul, részletek a honlapon és a 2014. február 8. szombati Domb-futáson. Továbbra is várjuk a futótársakat és a szurkolókat! A nagyikat és a kezdőket is várjuk, rájuk külön is számítunk!
     A futás gondolatával barátkozók megtehetik az első ÓRIÁSLÉPÉST az egészségük megőrzése érdekében:nevezési díj és minden kötelezettség nélkül lekocoghatják a 3,5 km-s távot, és még oklevelet is kapnak a teljesítésről!

Képek a Képtárban »

     Kezdőoldal »

Sziasztok!
Tábori Gábor vagyok és szeretném leírni Nektek a lefogyásom történetét.
     Ez az egész nagyjából egy éve (2013 február közepe-vége) pattant ki a fejemből, hogy változtatni kell magamon. Már ott jártam, hogy a cipőmet is nehézkesen kötöttem be, nagy szenvedés volt már az is.
     Tehát egy éve indul el ez az egész, nagyjából 133 kilóval. Ekkor még csak az étkezésből csíptem vissza. Na igen, amit tudni kell... Az előtt mindent ettem mindenből, semmire nem figyeltem, este is ettem bőven, cukrosat, zsírosat, minden amire a szervezetemnek este már semmi szüksége. :D
     Na szóval az étkezés... Az első 1-2 hónap nagyon de nagyon húzós volt abból a szempontból, hogy délután 5 óra után nem ettem szinte semmit, ha igen akkor is maximum gyümölcsöt, de szépen lassan hozzá szoktam ehhez is. Ez ment áprilisig napról napra, majd eszembe jutott, hogy mozogni sem ártana egy kicsit.

     Ekkor jött a futás. 2 km-rel kezdtem (nagyjából 125 kiló lehettem). Mit ne mondjak az a két kilométer is valami kegyetlen volt, ráadásul olyan tempóban, hogy körülbelül a csiga elkúszott mellettem. Az első két hétben 7-7.5 perc volt egy kilométer futás. De szépen lassan el kezdtem fejlődni, júniusban "már" 6-6.5 perc volt az időm kilométerenként. Ekkor voltam 116 kiló.
     Ekkor már ráálltam a súlyzós edzésekre is plusz fekvőtámasz, plusz hasprés. Edzettem elég tisztességesen. Szeptemberben már 4-6 km-t futottam átlagban...106 kiló voltam szeptember legelején. (A tervem az volt, hogy karácsonyig megyek le 100ig ami már meg lett októberig. Eredetileg úgy gondoltam 100 kilóra lemegyek és az tökéletes lesz, de mint kiderült maradt fölösleg még akkor is.
     Karácsonykor már 92.7 kiló voltam... ami röhej de karácsony után 92 alatt voltam pedig tömtem magamba a kaját de rendesen és akkor pihenést is tartottam. :D

     Na de vissza egy kicsit... Októberben vettem meg életem első futócipőjét. Mit ne mondjak, eszméletlen benne futni :) Ekkor 6 perc alatt volt már az időm. Ahogy jött a hidegebb a futást kicsit hanyagoltam és nagyobb hangsúlyt fektettem a benti edzésekre. Ekkor már simán megcsináltam a 300 hasprést (persze nem egyszerre,6x50et).
     Jelenleg (2014. március 02.) 88.3 kg-ot mutat a mérleg, viszont már szeretnék megállni, most érzem magam úgy, hogy lassan jó. Elégedett még nem vagyok, szeretnék később pár kilót felszedni, de szigorúan csak izomból. :)
     Már futóversenyre is járok, életem első futóversenyén a korosztályomon belül 2. helyezést értem el. Nem is indultunk túl sokan a rossz idő miatt... én akkor is büszke vagyok rá. :) Ez a futás 7 km volt, 33perc 44 másodperc volt ami már azért 5 perc alatti idő. Már 10 kilométer felett gond nélkül lefutok.
     Következő célom a félmaraton lesz, ahhoz viszont még sokat kell fejlődnöm.

Mostanság próbálkozok a fegyencedzéssel, viszont ezt még nagyon kell gyakorolnom, sokat kell erősödnöm.
     Esténként is eszem már, de főként magas fehérjetartalmú ételeket. Csirkemell, pulykamell, zsírszegény túró, stb.
     Én úgy gondolom csak elkezdeni nehéz, de minden akarat kérdése. Nem kell itt annyira komoly dolgokra gondolni, simán ki lehet bírni csak ha el kezded ne hagyd abba. Ne várd, hogy hupsz... egyből -10 kiló. Nem! Szépen, fokozatosan fog ez lemenni. Nekem is volt, hogy 2 hétig semmi nem változott pedig ugyanúgy étkeztem illetve mozogtam. Nem tudom mi lehet az oka de nem változott a súlyom. Ki kell várni, menni fog az lefelé, de ha már el kezdted tényleg ne hagyd abba! :)


     Engedjetek még meg néhány tanácsot:

               Próbálj rendszeresen étkezni, naponta többször keveset!
               Egyél naponta legalább 5x!
               Iktass be mindenféleképp gyümölcsöket az étrendedbe!
               Zsírosat és cukrosat inkább a nap első felében étkezz!
               Bármit ehetsz, de mértékkel!
               Mozogj minél többet, sportolj azt amihez kedved van! :)

     Személyes tapasztalatom, hogy leginkább a hosszútáv futás fogyaszt a legjobban. Nálam még most is egy 12-13 km-es futás 1 kilót levesz. Ez nem a vízveszteség, hanem a tényleges fogyás. Viszont fekvőtámasz, hasprés, súlyzózás, húzódzkodás nagyon jó alakformáló. Persze ne kezdjetek egyből ilyen távval :)


     Összességében azt tudom elmondani, hogy milliárdszor jobban érzem magam, jóval egészségesebb is vagyok, így már teljesen jól érzem magam.
     Amiket itt leírtam, hogy hogy is fogytam le semmiféle drága dologra nincs szükség (mint például az edzőterem, személyi edző, mindenféle csodakaják/csodaitalok) csak oda kell figyelni a megfelelő étkezésre, illetve a mozgásra.
     Nem kell hozzá sok pénz, sőt, ha nem jársz gyorsétkezdébe akkor olcsóbban ki is jössz. ;)
     Így ment le egy év alatt 40-43 kiló.


     Kezdőoldal »


     A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendeztük a közszférában dolgozók labdarúgó tornáját. Több csapat már visszatérő vendégként vett részt a Hivatal Kupán.
     A mérkőzések reggeltől kora délutánig tartottak, s a küzdelem nehézségét csak fokozta a felhők mögül időnként előbújó nap. Látványos mérkőzések, gólokban gazdag összecsapások mindvégig sportszerű küzdelmet hoztak.
     Míg a felnőttek sportoltak, a gyermekek a kézműves sátorban ügyeskedhettek, vagy elektromos autókkal "száguldozhattak".
     Talán a számos egyéb program miatt az idén kevesebben látogattak ki a rendezvényre; de aki ott volt mindenki elégedetten távozott. A sportolók egyöntetű véleménye volt: a győztes megérdemelten nyerte el a kupát, mind a vetélytársakkal, mind a meleggel meg kellett küzdenie.

     Végeredmény:          1.   KÖD SZSC
                                       2.   ÉSZT
                                       3.   WANTED FC


     A torna gólkirályi címéhez 10 találatra volt szüksége Péntek Józsefnek (KÖD).
     A legjobb kapus ezen a napon Bozsik Béla (ÉSZT) bizonyult.
     A legjobb mezőnyjátékos Huffnager Mihály (M5 Autópálya) lett.
     Gratulálunk minden résztvevőnek!

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

     Lassan az éves versenyszezon utolsó harmada következik. Úgy gondolom, hogy ebben az időszakban belefér egy kis közösségépítő, hagyományőrző tevékenység is- pláne ha futáshoz kapcsolható. Ebben az évben kezdődött a megemlékezés sorozat a 100 éve kitört I. világháborúról. Ebben Magyarország és Kecskemét is aktívan vett részt. A kapcsolódó emlékhelyek felkeresése, a személyes történetek felidézése, s őseink előtti főhajtás jegyében egy közös kocogásra invitálok mindenkit.

     Tervezett program:
     Időpont: 2014. november 6. /csütörtök/ 16:00
     Hely: Városháza
     Rövid megemlékezés a városban történtekről, majd futás.
     Tempó: 5.30-6.00 perc/km


     Útvonal: Petőfi S. u. Reile G. u.- Iparkamara (itt rövid emlékezés)- Szentháromság temető (megemlékezés)- Rávágy tér- Batthyány u. - Katona J. tér (megemlékezés) - Csányi J. krt.- Rákóczi út- Vasútállomás (megemlékezés)- Bethlen krt.- Budai út -Református temető (megemlékezés)- -Budai út- Sétatér u- Piarista gimnázium- Ifjúsági otthon- Nagytemplom
     Táv: 7 km
     Ha   -szereted a történelmet;
            -kíváncsi vagy a helyi emlékekre;
            -közösségben szeretnél kocogni;
            -kifejezésre juttatod a tiszteleted a katonáink iránt:
     gyere kocogj velünk egyet!
     Kérlek jelezz vissza a ius.nevezés@gmail.com címre, hogy számíthatunk-e a részvételedre!!

     Kezdőoldal »


Lezárult a 2014. évi domb-futás versenysorozat.

     A sorozat lezárultával összesítettük az év során elért pontjaitok számát.
     A ponttáblázat letölthető ITT »
     A díjazottak névsora letölthető ITT »
     Amennyiben az eredményekkel nem értetek egyet, úgy legkésőbb december 31-ig (!) jelezzétek felénk!

     A rendszeres részvétel meghozta gyümölcsét: aki 12 pontot, vagy annál többet elért ingyenesen vehet részt a 2014. január 15-án /csütörtök/ megrendezésre kerülő Futóklub-partyn!

     A helyszín a szokásos: Bowling Center Étterem - Kecskemét, Rávágy tér 3.
     A díjátadást követően svédasztalos vacsora és triatlon (darts-bowling- billiárd) szórakozás vár a résztvevőkre!
     Alkalmat kerítünk a 2015. évi futóprogramok, újdonságok ismertetésére is!
     A kevesebb pontot elérők arányos hozzájárulás mellett szintén részesei lehetnek az évzáró rendezvénynek!
     Kérjük, hogy a részvételi szándékod az   ius.nevezes@gmail.com   címre küldött levéllel erősítsd meg!
     Kellemes ünnepeket kívánunk!

     Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011