ÉletMag Gyógyszövetség

     Ma este ismét egy tanulságos futóklub-esten vehettünk részt. Meghívott vendégünk az ÉletMag Gyógyszövetség volt, képviseletükben Sipos Sándort és Kovács Józsefet láthattuk vendégül, akik hasznos előadást tartottak.
     Néhány évvel ezelőtt (a szövetség megalakulásakor) orvosok, népi gyógyítók és természetgyógyászok tanulmányt készítettek a célok és eszközök meghatározására. Tapasztalataik szerint első a megelőzés, és csak másodlagos a gyógyítás. Javaslatuk egy szövetség létrehozása a hivatalos orvoslás, a népi gyógyítók és a természetgyógyászok bevonásával. Ez meglehetősen idealisztikusnak tűnik, de nem az, hiszen már az országban néhány helyen működik, legalábbis a hivatalos orvoslás képviselői közül sokan támogatják az ötletet.


     A hosszú távú célok között szerepel a népi gyógymódok bevezetése a TB-támogatott kezelések közé. Az egészségügy a betegséggel foglalkozik, és nem az egészséggel, ezért az egészségügyben dolgozók érdeklődnek az egészségmegőrzés iránt.
     A Veszprémi Megyei Kórházban lehetőséget kaptak természetgyógyászok, valamint dúlaképzés (bába, szüléssegítő) képzés is működik.
     Kecskeméten a szövetség elsődleges szempontjai között szerepel az, hogy mit lehet tenni az egészségmegőrzés érdekében. Ennek kapcsán kereste meg az ÉletMag Szövetség az Iustitia Egyesület.
     Az előadás után a két vendéggel kötetlen beszélgetést folytattunk az egészségmegőrzésről, majd kipróbáltunk néhány relaxációs gyakorlatot.

                                                                                                         - Nagy Alexandra és Hedrich Zoltán -

     Kezdőoldal »

Futóklub-party

Szépül a Park
Szombat délelőttre dr. Varga Tibor, a Iustitia Egyesület elnöke a Szabadidőpark takarítására hívott minket, önkéntes munkára. Közel harmincan vették komolyan a meghívást! A délelőtt a verőfényes napsütésben az enyhe szél a lapátokra söpörte a száraz faleveleket, a napsütés szárította a sarat, a traktorok alig győzték szállítani az avart. Mi eközben élveztük a kellemes tavaszi időjárást, jókat beszélgettünk a futótársakkal, és a frissítőállomásokon jobbnál-jobb házi finomságokat eszegettünk. Hiába, a futó csajok nemcsak csinosak, de igazi konyhatündérek! A lusta távolmaradó klubtársak lemaradtak a csörögefánkról, a palacsintáról és a meggyes piskótáról is!
- Alex -


Képek a Képtárban »           Gaál Szilvi képei ITT »

Kezdőoldal »

Rendőri védelem alatt a Hivatal Kupa!
     Sajnos a dunai árvíz hullámai Kecskemétig értek. A köztisztviselők és közalkalmazottak juniálisára a kezdetektől /2000-től!/ fogva június 3. szombatján került sor. Ebben az évben azonban az árvízvédelem felülírta a hagyományokat: több csapat tagjai is érintettek voltak a munkálatokban ezért úgy döntöttünk, hogy a rendezvényt későbbi időpontban tartjuk meg (megjegyzés: bár két héttel későbbre halasztottuk, azért még így is maradtak érintettek). Június 29-én /szombaton/ azonban már semmi sem akadályozott meg abban, hogy útjára induljon a focilabda.
     A módosított időpont ellenére örömmel üdvözöltük a békéscsabai ÉSZT és a bácsbokodi rendőrök csapatát a kecskemétiek mellett. Két, 5 fős csoportban indultak a küzdelmek. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz: ugyan kellemes, néha túlzóan meleg volt, de most elkerült bennünket a Hivatal Kupát már-már védjegyként jegyző forróság.

     A csoportküzdelmek egész délelőtt folyamatosan zajlottak. Végeredmények:
          "A" csoport:
                         1. NAV Vám és Pénzügyőri igazgatóság
                         2. BKM Rendőr-főkapitányság
                         3. ÉSZT Dl-Alföldi Régió
                         4. BV Baráti kör
                         5. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
          "B" csoport:
                         1. Kecskemét MJV PH
                         2. Kecskeméti Törvényszék
                         3. Magyar Államkincstár
                         4. Kecskeméti Rendőrkapitányság
                         5. NAV Adóigazgatóság

     Jó volt látni, hogy nemcsak sportszerű küzdelem zajlott a csapatok között, de jutott idő egymással /társszervekkel, munkakapcsolatban nem álló személyekkel/ egy kicsit beszélgetni, társalogni. S örömmel tapasztaltuk, hogy több csapatnál nem az eredmény volt a legfontosabb! S amíg a foci pattogott a Széktói Stadion gyönyörű műfüves pályáján, addig a gyerekek a kézműves sátorban ügyeskedhettek Vágó Krisztával, a légvárban játszhattak, bohóckodhattak, s még fotó is készült róluk Daisyvel és Tigris-barátjával. A bátrabbak pedig a KRESZ PARK robogóin "száguldozhattak" kedvükre! A finom ételekről /4 féle menüből választhattak a jelenlévők!/, s a meleg elleni védőitalokról Banó Róbert és kollégái gondoskodtak.
     A csoportküzdelmeket követően az elődöntőből /ahol a csoportok első és második helyezettei keresztbejátszottak/ a rendőrök és vámosok jutottak a döntőbe. A bronzmérkőzésen nagy csatában a Törvényszék diadalmaskodott a Polgármesteri Hivatal felett. A finálé pedig szokásához híven színvonalas mérkőzést hozott. A két fáradt csapatnak nemcsak egymással,de a meleggel is meg kellett küzdeniük.
      A torna gólkirálya már nem először Ámman Krisztián 10 találattal. A torna legjobb kapusa: Palásti László /BKM Rfk./ A torna legjobb mezőnyjátékosa: Hegyesi László /BKM Rfk./ A legsportszerűbb csapat díját a Rendőr-főkapitányság ajánlotta fel, melyet az MVH csapata érdemelt ki. Az ÉSZT csapata nemcsak távolról érkezett hozzánk, de különdíjat is felajánlott, melyet a MÁK csapata kapott.

     Ebben az évben a rendőrökjutottak fel a csúcsra, így egy évig ők őrizhetik a vándorkupát. Biztos/i/ kezekben van a serleg.
     Végeredmény:          1.   BKM Rendőr-főkapitányság
                                       2.   NAV Vám és Pénzügyőri igazgatóság
                                       3.   Kecskeméti Törvényszék
                                       4.   Kmét MJV PH

     A jó hangulat, a kellemes környezet és a torna izgalma mind hozzájárult ahhoz, hogy szép emlékekkel távozott mindenki. Már több csapat jelezte: jövőre újra eljön! Várjuk őket és másokat is szeretettel!

Képek a Képtárban »
Kezdőoldal »


Mi történt?

     Csak annyi,hogy a IUSTITIA Egyesületnél zajlik az élet! Alig ért véget a II. Futó-homok félmaraton és a 14. Hivatal Kupa a Hírös Futóklub tagjai és az önkéntes segítők ecsetet ragadtak. Ennek pedig az volt az oka, hogy a több éve használt padokat, asztalokat kissé felújítsák, újra lakozzák.
      A KÖD SZSC-vel nemrég megkapott raktárhelyiség kitakarításával vette kezdetét a munka. A takarítás során úgy szállt a por, mint a sivatagban a homokviharnál. Ezt követően a teljes betonpadlót lefóliáztuk, s szépen, katonás rendben bepakoltuk a rendezvények lebonyolításához szükséges eszközöket: polcokat, karókat, szalagokat, sátrakat, kannákat stb.

     Közben a társaság másik része csiszolta, lakkozta az asztalokat, padokat. Már épp a végére értünk, amikor egy gyenge eső belerondított a munkánkba. :-(
     Azért így is szép munkát végeztünk! Aki nem hiszi; jöjjön és győződjön meg róla a következő Domb-futáson!
     A munka végeztével jóízűen fogyasztottuk el a Mészárosné Kati által készített fííínom kolbászos-galuskás paprikás krumplit.
     A raktár megléte, az eszközök karbantartása sok könnyebbséget jelent a szervezők számára.
     KÖSZÖNET A SEGÍTŐKNEK!

Képek a Képtárban »
Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011