Futottunk egy negyed napot
     A Fuss egy napot! ultrafutás 4 állomásból álló versenysorozat volt, melyet a pandémia kissé megtépázott. Így 2021-ben részben önállóan, részben a Domb-futással együtt zajlottak a versenyek. Az év utolsó /azaz 4. negyednapi/ versenye önállóan került megtartásra. Az égiek is honorálták a szervezők szándékát: gyönyörű időben, napsütésben, valódi őszi környezetben, ideális hőmérsékleten volt a verseny alatt.
     A 6 órás futók iramát időnként segítették a betét számok indulói: délelőtt az egy órás, délután a kettő és három órás versenyzők törték meg a monotóniát.
     Úgy látszik a a két tényező (időjárás és "iramfutók") megtette hatását: igen szoros küzdelem volt a dobogóért mindvégig! Menet közben többször változott a sorrend, izgalmassá téve a verseny nagy részét.
     Végül Kazai István jutott a legmesszebbre 6 óra alatt; ő 70.425 m futott. A második helyezett Székely Lóránd (68.640m) alig 200 m-rel előzte meg Zsombok Gyulát (68.380m)!
     A nőknél a dobogó legfelső fokára Kádár Kitti állhatott fel (68.375m). Őt követte Dr. Kondor Boglárka (56.840m) s Vágné Türei Márta (54.005m). Érdemes megjegyezni, hogy Dollákné Drabant Zsuzsanna mindössze 30m-rel maradt le a dobogóról... 6 óra alatt ennyi különbség!
     A célbaérkezők kalóriapótlásáról is gondoskodtunk: a szokásos csomagot a Félegyházi Pékség teljes kiőrlésű kakaós csigája mellett a Márka üdítő tette gazdagabbá. Köszönet a támogatásért!
     A program a Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetség részvételével a "Tárt Kapus"- program keretében került megrendezésre.
     Ezzel véget ért a 2021-s évad. De nem maradnak verseny nélkül a kecskeméti futók: december 4-én kerül megrendezésre a Farkas-futam. A névválasztásról: eddig nem igazán volt "hógolyó" a Domb-futáson. Talán az idén farkasordító hidegben lesz a verseny...Ki tudja?

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »

Nem hagytuk magunkat!
     Bár a pandémiás helyzet erőteljesen korlátozza a közösségi rendezvényeket, azért mi igyekeztünk a hagyományokat megtartani (a jogi lehetőségeken belül)...
     Minden esztendőben a január végi Becsület-futással veszi kezdetét szezon. Az idén sem szerettük volna megszakítani a hagyományokat, ezért felhívást tettünk közzé: fusson mindenki valóságosan, gyűjtsük össze virtuálisan!
     Jó volt látni, hogy többen is csatlakoztak ötletünkhöz!
     S többen az útvonal kiválasztásában is ragaszkodtak a hagyományokhoz...
     Volt, akit kutyája is elkísért a futásra! mit elkísért! Végig is futotta vele az időt! (talán csak az ő esetükben nem volt meg a 2 m távolság-tartás...)
     Végül 24 fő egyéni mérése alapján közel 500 km-t futottunk! Talán február végén még ennél is többen futnak, ennél is több km gyűlik össze....
     Talán még egy virtuális verseny is lesz belőle!
     Addig is mindenkinek jó egészséget, sérülésmentes km-gyűjtést!
Kezdőoldal »Kerekezzünk Kecskemét Környékén!

Mikor? - 2022. május 08. (vasárnap)
Indulás? - 09:00
Visszaérkezés? - 18:00 körül
Honnan? - Petőfi Sándor utca - Kispiac
Merre? - A Petőfi-bicentenárium jegyében felkeressük a környék egyik Petőfi-emlékhelyét, a Kutyakaparó Csárdát Kocséron.
Mennyi kilométer? - 2 X 28 km (meg egy kicsi)
Mennyi forint? - Ingyenes, bárki számára teljesíthető.
Kivel? - Hársch Ferenc (70 339 70 41)
Mivel? - Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső). Felszerelés: Időszaknak megfelelő, kora-nyári, kerékpáros ruházat. Esővédő. Hideg élelem és víz.
Nem verseny, nem túlélőtúra!
Csupán egy jóleső, közös tekerés!

Ha érdekel a program küldd el neved és telefonszámod a ius.nevezes@gmail.com-ra!

Tekerjünk együtt!


Kezdőoldal »© Csiga61, 2011