Becsülettel és dideregve! Becsülettel Hunyadivárosban!
     Idén is segítettük a Yours Truly - Becsület-futás résztvevőit Kecskeméten, január utolsó vasárnapján. Az időjárás kedvezőnek tűnt így abban bíztunk, hogy a múlt évi nagy hideg (-15 fok) után most többen vesznek részt. Talán mégsem volt elég jó az idő, mert szinte ugyanannyian futottak.
     A reggeli hideg időben alig hatan vágtak neki a körözésnek. 10 órára már jóval többen lettek; talán köszönhető volt ez a teszt futásnak (chipes időmérő rendszer kipróbálása) is. Mások élve a lehetőséggel, csak délután kapcsolódtak be a futásba. Egyesületünk aktivistái 16 óráig segítették a futókat, frissítővel, meleg teával, "zsíros deszkával".
     A 40 fő közül volt, aki egy kört (2,4km) teljesített, de olyan is akadt, aki tizet. Kiemelkedik Vajda Zoli spártai hősünk, aki alig 3 óra alatt 42 km-t futott!!! Csak úgy edzésként. A lelkes futók közel 600 km-t teljesítettek velünk, de városszerte még sokan futottak ezen a szép napon.
     A következő YT futás február végén lesz, akkor már nem csak becsületből lehet futni, de indul a "Fuss egy napot" 6 órás ultrafutás is (február 24.).
     Akinek ez még sok, azt várjuk szeretettel február 3-án a Domb-futáson!
     Az eredmények megnézhetőek: ITT »
Képek a Képtárban »
Kezdőoldal »

Hóban-szélben-napsütésben
     Bár attól tartottunk, hogy az idei ultrafutás első versenyét el kell halasztani, szerencsére ez nem így lett! Az idő tiszta volt, a pálya száraz, és végül még a nap is kisütött. Reggel 10 órakor 31 ember állt rajthoz. A 6 órás futásra 16-an vállalkoztak! A hideg ellenére kereken 50 versenyző indult el a nap folyamán, 14-től 61 éves korig. A 6 órás futás mellett a 2 órás futás bizonyult a legnépszerűbbnek.
     Az időjárás azért rányomta a bélyegét a versenyre. Futáshoz öltözve nem volt jó egy helyben álldogállni, senki sem hagyta ki a bemelegítést! Az egyik versenyző pedig – aki nem sokkal 12 után ért oda – úgy döntött, hogy meg sem várja a következő turnust, és csak úgy „örömfutásként” szaladt két órát (egyébként nem is rossz eredménnyel, mert a mezőny közepén végzett).
     Talán szintén a hideg lehetett az oka, hogy sok futó – saját bevallása szerint – jobban teljesített, mint amire számított. Például Fekete-Péntek Szilvia, aki 40 kört (és 165 métert) futott 4 óra alatt, és ezzel a nők között a harmadik lett. Vagy a legfiatalabb futó Lékó Levente, aki közel 8 km-t tett meg 1 óra alatt, és ha a később indulók le nem körözik, akár dobogós is lehetett volna. Sajátos módon a dobogósok egy része sem számított a helyezésre, és csak utólag csodálkozott! A nehéz körülmények ellenére mindenki komoly teljesítményt nyújtott!


     Külön említést érdemelnek a futók kísérői, akik egész nap biztatták, segítették a versenyzőket. A kis csoport nem sokkal a rajtkapu előtt gyülekezett, és az üres időben együtt táncoltak a hangos zenére, saját kis bulivá alakítva a rendezvényt. Némelyikük pedig komolyabb távokat is lefuthatott, mert a frissítést, információkat úgy adták át, hogy a kör egy részén együtt futottak a versenyzőkkel.
     A 6 órás futamon a férfiak között komoly küzdelem alakult ki az első három helyezésért. A tavalyi győztes dr. Juhász Mihály szinte végig fej-fej mellett haladt Kriminál Istvánnal, végül Kriminál István egy hajszálnyi előnnyel futott be. Őket viszont két körrel megelőzte Borsos Attila (Borisz). Sajnos pont ő volt az a versenyző, akinek a chipje néhány körben nem lett beolvasva, így az eredménylistát utóbb korrigálni kellett. A versenyzők viszont nagyon sportszerűen álltak a kérdéshez, a három férfi végül összekapaszkodva állt föl a dobogóra. A győztes 68,515 km-t futott, a második 66,980 km-t, míg a harmadik helyezett 66,813 km-t tett meg.
     Hölgy versenyző mindössze kettő vett részt a 6 órás futáson, az első helyezett Máté Szabina lett (58,41 km), a második Kelemen Anett (55,376 km).
     Összességében egy fagyoskodós, de nagyon jó hangulatú versenynek lehettünk résztvevői. Gyönyörű havas tájon, napsütésben, de biztonságos pályán lehetett futni, és aki kihívást keresett, az is garantáltan megkapta a hideg szélben!
     Az Ultrafutás sorozat következő megmérettetése májusban lesz, arra is szeretettel várunk mindenkit!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »

Ultra futás - ultra szél
     Május első szombatján került megrendezésre a „Fuss egy napot” ultrafutás második állomása. Ennek teljesítésével a legjobbak már 12 óránál járnak; szóval „jó étvágyat az ebédhez!”. A verseny híre már messzire eljutott: Szolnokról, Jászberényből és Szegedről is érkeztek futók.
     Az időjárás „kegyeibe” fogadta a résztvevőket: szikrázó napsütésben 30 fokos melegben rótták a köröket a versenyzők. Talán a Domb körüli fák adtak némi enyhet, de a tó partján a napsütés megsokszorozódott. A tóbanfürdés nem szerepelt a programban, helyette a frissítőnél locsolhatták magukat a versenyzők. Az asztal pedig a kalóriapótlást segítette - mazsola, mogyoró, banán, víz, isotoniás ital, kóla - lehetett választani!
     A futam végén pedig a Fornetti süti, csoki, ásványvíz, üdítő és müzli szelet színesítette a választékot.
     A nap hősei a 6 órás futók voltak; az élmezőny óránként 10 km körüli távot futott ilyen hőségben….
     A leggyorsabbaknak még a dobogót is meg kellett mászniuk; s akikre ez a feladat várt:
     Nők:

1. Geráné Tapasztó Ágnes 58,49 km
2. Mohácsi Judit 58,44 km
3. Nagy-Vargáné Fazekas Éva 51,48 km

     Férfiak:
1. Borsos Attila 65,20 km
2. Kriminál István 61,22 km
3. Schhulcz Gábor 56,08 km

     Köszönet a támogatóknak: Modern Home Stúdió, NEA, Kecskemét MJV, Bácsvíz Zrt. és az önkéntes segítőknek!
     A végén mindenki mosolyogva, de holtfáradtan sétált haza. Már többen jelezték: a "délutánt" is velünk töltik, azaz: jönnek a harmadik fordulóra is augusztus 25-én!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »

Újabb negyed-napot futottunk...
     Augusztus 25-én rendeztük meg a "Fuss egy napot" ultrafutás 3. állomát. Ezzel már túljutottunk a nap felén és az időjárás is a kora délutáni melegre hasonlított. Bár ígértek esőt, lehűlést, ebből a versenyzők nem sokat észleltek (kivéve talán a pályán felállított párakapu áldásos tevékenységét).
     A hagyományoknak megfelelően 10 órakor rajtoltak a "6 órások", no meg a kísérőik: 1-2-4- órát teljesítők. A rövidebb ideig futóknak volt lehetősége később is indulni.
     Talán az időjárás változékonysága, fullasztó melege, vagy a másnapi futóverseny okán, kissé kevesebben álltak rajthoz, De a szerevezők örömére több olyan induló is volt, aki hétvégi kétnapos futást tervezett. A szombati ultrafutással melegített a másnapi félmaratonra!
     A nap hősei (a 6 órás futam dobogósai):
     Nők:

1. Mohácsi Judit 61,45 km
2. Nagy-Vargáné Fazekas Éva 50,75 km

     Férfiak:
1. Kozma Zsolt 69,89 km
2. Borsos Attila 67,05 km
3. Szabó Péter 65,97 km

     A dobogósok 5-10-15ezer Ft-os vásárlási utalvánnyal gazdagodtak a sok-sok km mellett.
     A nagy melegben fárasztó volt a futás. A többség azzal vigasztalta magát: novemberben, a 3. "Fuss egy napot" - ultrafutás utolsó fordulóján már sokkal hűvösebb lesz! Így legyen; találkozzunk az utolsó negyedben!
     Köszönet a támogatóknak: Modern Home Stúdió, NEA, Kmét MJV, Fornetti Kft., Mátrix Oktatás- és Vizsgaközpont.


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »

A negyedik hatos
     November 3-án került sor a "Fuss egy napot!" 6 órás ultrafutás utolsó fordulójára. A legkitartóbbak ezzel épp 24 órát futottak... Az időjárás ideális volt; kellemes hőmérséklet, mérsékelt napsütés, kicsi szellő. A korábbiakhoz képest többen éreztek késztetést még egy nagy futásra; a reggeli rajtnál 43-n sorakoztak fel! Persze a rövidebb ideig futók később is nekivághattak a futásnak.
     A legkitartóbbnak Borsos Attila bizonyult, aki 6 óra alatt 67,86 km-t futott. Őt követte Kohári Szabolcs Gábor és Morovics Tamás. A nőknél Geráné Tapasztó Ágnes jutott a legmesszebbre (60,2km); További sorrend: Széchenyi Ildikó, Óváry Gabriella.
     A további sorrend, és részletek eredmények, valamint a képek a IUSTITIA Egyesület honlapján és FB-oldalán megtalálhatóak.
     A rendezvény végén került sor a hűséges versenyzők elismerésére: kis piramist kapott Kazai István, nagy piramisban részesült Ladányi Mónika. A 6 órás futók összetett versenyét Borsos Attila nyerte 268,63 km-rel, megelőzve Kriminál Istvánt (245,31 km). Ők a kupa mellett egy egyedi logózású pólót nyertek. A külön díjazottak mellett minden futó, aki mind a 4 versenyen indult sportruházati utalványban részesült.
     Találkozzunk jövőre is!
     Kezdjük az egy napi futást februárban!


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:       1 órás »       2 órás »       4 órás »       6 órás »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011