A Hírös Futóklub először csatlakozott a Becsület-futáshoz. Ennek ellenére többen próbálkoztak a hosszabb-rövidebb távokkal.
A jó hangulatot fokozta, hogy a meghirdetett 25 km-nél rövidebb távot is lehetett teljesíteni.
A futás 8.45-kor kezdődött. A legelszántabbak már ekkor rajthoz álltak, s "egyszuszra" teljesítették a kitűzött távot. Közben egyre többen vágtak neki a tervezett km-eknek. Összesen 30-n voltak; akik megpróbálkoztak a teljesítéssel. Jó volt látni, hogy a Széchenyivárosban kialakított 2,4 km-s kör számos pontján feltűntek a futók. Talán az érdeklődők hangos biztatása hiányzott csak...
A rendezők munkáját dicséri a sok köszönet, mellyel megkönnyítették ezt a nem is rövid futást. Meleg tea, ásványvíz, alma, banán és más frissítők segítették a táv legyőzését.

Az 50 km-s távot teljesítők: Dudás Zsolt, Nagygyörgy Attila, Jeszenszky József
A 25 km-s távot teljesítők: Juhász Ágnes - egyetlen hölgyként -, Jéga-Szabó Zsolt,
Kurucz Gergely, Cséplő Zoltán, Bene Ferenc, Vörös Róbert, Kollár József, Dr. Varga Tibor, Mészáros Zoltán
Most az idő nem volt fontos, érmek nem kerültek kiosztásra.
A jó társaság, az oldott légkör kellemes emlékeket hagyott a résztvevőkben.


Kezdőoldal »

A Hírös Futóklub tagjai szép számmal vettek részt a Pécs-Harkány országúti versenyen. Az érdeklődés oly nagy volt, hogy egy buszban nem is fért el a társaság. Sokan egyéniben teljesítették a 25 km-s távot, de csapatban is több váltó indult. A klub legjobbja Szalóki Róbert lett; akinek a táv megtételéhez mindössze 1.35:58 mp-re volt szüksége!

Letölthető: Abszolut eredmények - - - Korosztályos eredmények

Kezdőoldal »

A Hírös Futóklub kis csapata már szombaton délben útbaindult Szekszárdra, miután megérkeztek a Nyárlőrincen, a 7 km-es távú, Buzás János emlékfutáson bemelegítő társaink (Dr Varga Tibor, Mészáros Zoltán és Kovács István) is.
Szekszárdon a szállásunk a Kék Egérrel szembeni Kollégiumban volt.
A városközpontban már szombaton nagy volt a pezsgés, a kijelölt 1 km-es pályán rótták a köröket az utcai futóverseny különböző korosztályú futói a legkisebbektől a veteránokig.
A rajtszámok és a pólók átvétele gyorsan ment.
A szénhidrátbevitelről 18 órától a tészta partin lehetett gondoskodni. Többféle típusú és ízű tészta között mindenki megtalálta a saját ízlésének megfelelőt. Az éhesebbek többször is fordultak egy kis utánpótlásért.
A tésztázás után kellően megszomjaztunk, amit sikeresen oltottunk szekszárdi borokkal.

A fehértől a vörösig mindent kipróbáltunk…. Hazafelé menet jó hangulatban melegítettünk a vasárnapi versenyre.
Vasárnap reggelre a szombati kánikula eltűnt, borús, szeles időre ébredtünk, délelőtt még eső is esett.
A félmaraton 14 órai rajtjára azonban a nap is kisütött. A rendezők a pálya első 5 km-ét a városban jelölték ki, majd a környező dombok közé vitték a versenyzőket.
A kilátóba vezető meredek utat kétszer is meg kellett tenni. No nem azért mert az alföldi lányoknak/fiúknak ez lett volna a leghőbb vágyuk.
A célbaérkezés öröme azonban mindent kárpótolt. Zoli többször is ismételt a zászlóval.

A Hírös Futóklub félmaratonistái az alábbi eredményeket érték el:Képek a Képtárban »


Kezdőoldal »

Futással avattuk a bringautat.

Aki kerekezett már a Kecskemét és Nagykőrös között kiépített új bringaúton, tapasztalta minőségét, miliőjét. Fölösleges ragozni, a kerékpár szinte megbabonázva gurul a sima aszfaltcsíkon, igaz, itt-ott a pedálokat azért hajtani kell (főleg az emelkedőknél).
Aki a legutóbbi szombat délelőtti edzés helyett délután bevállalta az út megfutását, az azt is megtapasztalta, hogy nyúlcipőt húzva is legalább olyan kellemes a haladás rajta.
„Négyen biztosan leszünk” – biztattam magam az avató napján, és kellemesen csalódtam, amikor kéttucatnyi lelkes sporttárs szállt le a menetrendszerinti járatról a nagykőrösi buszpályaudvaron. Hurrá! Indulhatunk! Azért nem volt felhőtlen a délután, mindannyiunk szívét nyomta a gyász, a társ elvesztésének fájdalma. Kovács Istvánt leginkább azok hiányolták, akik néhány nappal korábban még beszéltek, futottak vele, a kedd esti edzésen. Mindenkit megrendített a halálhíre. Osztozunk kedvese, családja fájdalmában.

Emlékfutás is volt egyben a szombati. Fekete gyászszalaggal futottunk.
Köszönjük a nagykőrösi sporttársak részvételét. A kerékpáros túrázóknak a felvezetést, a futóknak a közös kilométereket. Jó volt együtt lenni. Soknak tűnt ugyan a majd húsz kilométer, de mindenki mosolygott a célban és ez a lényeg! Volt, aki felvetette, legyen ráadás, sőt, teremtsünk hagyományt és rendszeresen fussuk meg a távot. Legyen így!
Köszönöm, hogy ennyien eljöttetek, élmény volt a spontán konvojfutás.
Legközelebb, veletek, ugyanott!
Hajrá Hírős!!!
- Zsuzsi -


Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Futással zártuk az évet.

A Hírös Futóklub tagja szép számmal vettek részt a Borókások által szervezett szilveszteri kocogáson.

Miután mindenki sikeresen teljesítette az évi utolsó penzumját, kiosztották a díjakat, s nagyon sokan tombolatárgyakkal is gazdagodva térhettek haza.

Az eredményhirdetés keretében történt köszöntés a Klub két tagját is érintette: Szalóki Róbertet az ultrafutás világbajnokságán elért helyezéséért, valamint Varga Tibort az egész évi szervező munkájáért.

Robinak további jó versenyzést, Tibinek sikeres szervezést! - Zsuzsi -


Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011