Tél-űző domb-futás:           2019. február 02.
Szeszélyes domb-futás:     2019. április 06.
Verőfényes MALOM-futás:  2019. június 01.
Futó-homok félmaraton:    2019. június 22.
Perzselő domb-futás:         2019. augusztus 03.
Hírös félmaraton:               2019. október 06.
Hógolyó domb-futás:          2019. december 07.


Az egyéb programok időpontjai letölthetőek: ITT »


Kezdőoldal »A medve látta a futókat, de a futók nem a medvét!
     Február másodikán nemcsak a medve csapott fel időjósnak, de a futók is kivették a részüket a feladatból. Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban nem láttunk medvét, így a futók űzték el a telet a Domb-körül.
     Bár az időjárás kegyes volt hozzánk; sokan el sem hitték, hogy milyen kellemesen lehet futni az alig ébredező természetben. A több, mint 70 induló havat már nem láthatott az útvonalon, azért az esős idő hagyott nyomot maga után.
     A verseny a szokásoknak megfelelően az ovisokkal indult. Őket követték az alsó tagozatosok, majd 10 órakor a IUSITITA-kör (3,5km) résztvevői. Felkészültségtől függően lehetett 1-2-3 kört futni.
     A Domb-futás hivatalos távja 7 km; melyet a mai napon Baranyi Zoltán tett meg a leggyorsabban ( 29:02). Őt követte Káldi Csaba (30:07) és Görbe József (31:54). A nőknél T. Nagy Magdolna érkezett elsőként (39:22), megelőzve Barnáné Bozorádi Petát (39:43) és Minda Andreát (40:16).
     Akiknek nem volt elég a két kör, azok futottak még egy bónusz-kört. Közülük az aranyérmet Vajda Zoltán (42:41) kapta; míg az ezüstérem Zsombok Gyula(44:42); a bronzérem Baukó Ferenc (45:03) nyakába akasztották.
     A pályán erős szél fújt, de a megfázást megelőzésére finom, forró tea várta a célba érkezetteket. No meg az elmaradhatatlan kalóriapótló csomag: gyümölccsel, csokoládéval, ásványvízzel.
     Köszönet a támogatásért: Modern Home Stúdió, Nemzeti Együttműködés Alap, Kecskeméti Városi Szabadidősport Szövetség, Bácsvíz Zrt. Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont.
     Bár a verseny végén a 7 és 10,6 km-s versenyzők külön kerültek értékelésre; az év végi összesítéskor mindkét csoport résztvevő eredményei összevetésre (10,6 km-s futóknál a 2. kör eredménye beépítésre kerül a 7 km-sek közé), így alakítva ki a végső sorrendet.
     Még 5 alkalommal lehet gyűjteni a pontokat!
     Találkozzunk április első szombatján!
     Aki pedig nem akar addig várni: február 23-án indul a "Fuss egy napot!" sorozat!!!
     Mindenkit várunk szeretettel!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:       3,5 km ITT »       7 km ITT »      10 km ITT »

Kezdőoldal »

Chippes és szeszélyes
     Míg pénteken kellemes hőmérséklet csábította az embereket sétára, addig az éjjel jelentős csapadék hullott a Hírös Városban. VReggelre jelentősen csökkent a hőmérséklet, ráadásul olyannyira lógott az eső lába, hogy a verseny alatt háromszor el kezdett esni.
     A verseny újdonsága az volt, hogy mindenkit chippel mértünk! Nem is volt vele gond!
     A reggeli készülődésnél még csak az előző napi esőcsöppeket lehetett számolni de mire eljött a Rajt időpontja már szemerkélt a eső. Később is felváltva, hol szitált, hol szünetelt a csapadék,; szóval szeszélyes futó-nap volt.
     Ez a váltakozó időjárás természetesen nem zavarta futókat. Mosolyogva,vidáman vágtak neki a választott távnak, s így is érkeztek a célba.
     A hivatalos, 7 kms- versenyt V. Nagy Ákos nyerte Baranyi Zoltán és Görbe József előtt. A nőknél Bezzeg Esztert Kovács Sándorné és Kákai Barbara követte.
     S voltak, akiknek ez a táv kevésnek bizonyult, és futottak még eg kört. A 10,6 km-s verseny győztese Szabó Milán Zsolt volt. 2. helyen Zsombok Gyula ért célba, 3 Balogh János lett.
     A nők versenyét Menczer Mónika nyerte Radics Anna és Czakó Erika előtt.
     A célba érkezést követően jöhetett kalóriapótló csomag gyümölccsel, csokival, müzli szeletével.

     Az időjárás szeszélyes maradt: mire minden véget ért, kisütött a nap...
     Köszönet a támogatóknak, akik nélkül nem lenne a Domb-futás:
     Kecskemét MJV, NEA, Modern Home Stúdió, Bácsvíz Zrt.
     A versenysorozat folytatódik!
     Találkozzunk június 1-én a "Verőfényes" Malom-futáson!
     Dr. Varga Tibor


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:       ovis ITT »       830 m ITT »       3,5 km ITT »       7 km ITT »      10 km ITT »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011