Tél-űző domb-futás:         2018. február 03.
Szeszélyes domb-futás:   2018. április 07.
Verőfényes MALOM-futás: 2018. június 02.
Futó-homok félmaraton:  2018. június 30.
Perzselő domb-futás:       2018. augusztus 04.
Hírös félmaraton:             2018. szeptember 23.
Hógolyó domb-futás:        2018. december 01.


Az egyéb programok időpontjai letölthetőek: ITT »


Kezdőoldal »Újra: KEDVEZMÉNYES éves nevezés a Domb-ra!                 (legutóbbi módosítás: 2017. 12. 22.)
     Ismét lehetővé válik a Domb-futás versenysorozatra történő egyszeri nevezés. Így egy alkalommal kell a nevezési lapot kitölteni (jól olvashatóan!) és a nevezési díjat befizetni.

     Előnyei:
     - kiterjed valamennyi Domb-futás 7 kilométeres versenytávjára
     - saját rajtszám választható 1-200 között
     - névre szóló rajtszám
     - rajtszám megőrzés (a versenyt követően a versenyközpontban le kell adni a rajtszámot, s mi a következő versenyig tároljuk)
     - gyorsabb ügyintézés (külön sorban kapja meg a saját rajtszámát, nincs adminisztráció, díjfizetés)
     - ingyenes előnevezési lehetőség a Futó-homok félmaraton 8,5 kilométeres távjára

     A nevezés menete:
     1: a nevezési lap kitöltése
          (olvashatóan, mert a nem olvasható, illetve tévesen olvasott adatokért felelősséget nem vállalunk!)
          A nevezési lap letölthető ITT »
     2: nevezési lapon a választott rajtszám /min. kettőt kérünk megjelölni az esetleges foglaltság miatt/ és a választott név feltüntetése
     3: nevezési lap aláírása/!/
     4: nevezési lap leadása és a nevezési díj befizetése
     (Belvárosi Fitness Club 8-20 óra között)
     Köszönjük a BFC segítségét! Amennyiben kérdés, probléma merülne fel a nevezés kapcsán, kérjük a verseny szervezői felé jelezzétek (ne a BFC dolgozóit terheljétek vele)!

     Elérhetőség:
     ius.nevezes@gmail.com
     30/960-21-12

     Egyéb:
     A nevezést minimum 3 nappal a verseny előtt kérjük leadni. Ellenkező esetben nem tudjuk biztosítani, hogy a következő versenyre a rajtszám elkészül! (tehát a január 28-ig, április 01-ig stb. leadott nevezések esetén biztos a névre szóló rajtszám)
     Az éves nevezés ára mindössze: 5.000,-Ft.

     SIESS!!!!   Az ára január 1-től növekszik!!!

     január 1-től: 5.500,- Ft/fő
     január 16-től 6.000,- Ft/fő


Kezdőoldal »

Tél-hozó domb-futás!
     A hét elején még nem sokan gondolták, hogy ekkorát változik az időjárás. A január végi kora tavaszias időjárás február első napjaira teljesen megváltozott. A szombati domb-futáson teljesen felfordult a világ.
     A verseny évtizedes történetében mindig a telet űztük; de legalábbis nem hoztuk. Már a reggeli felhők sem sok jóval biztattak. A versenyközpont a szokásoknak megfelelően az Egészségügyi Középiskolában volt.
     A futók létszámában is érződött a zord időjárás; alig hetvenen vágtak neki valamelyik távnak. Pedig újdonsággal is készültünk; kísérleti jelleggel chipes időmérést terveztünk.
     Az időjárás azonban alaposan felborította a hagyományos menetrendet: bár az ovisok futamánál még bíztunk abban, hogy eláll a hóesés, a felnőttek rajtjára mintha az égi paplan is kiszakadt volna.
     Galamb Csabit a mostoha körülmények sem zavarták: 37:02 idővel nyerte a 10,6 km-es versenyt! Utána Szabó Milán és V. Nagy Ákos ért célba.
     A hölgyeknél a leggyorsabb Menczel Mónika Szabinát Fekete-Péntek Szilvia és Kovács Réka követte.
     Az eredménylista megszületését több akadály is megnehezítette; sem a számítógépek, sem az önkéntesek ujjai nem voltak felkészülve ilyen hideg hózáporra.
     A domb-futás kemény magja most is jelesre vizsgázott sportszerűségből: mindent megtettünk a mielőbbi eredménylistáért, de az nehezen akart megszületni.
     A futók egészségének megóvása és a meleg ebéd elfogyasztása érdekében a hivatalos eredményhirdetés a "Szeszélyes" Domb-futásra maradt.
     Köszönjük a futók megértését!Köszönjük a Bácsvíz Zrt, Modern Home Stúdió, Sviag Kft., Kecskemét Megyei Jogú Város és a Fornetti Kft. támogatását!
     Találkozzunk áprilisban!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:       3,5 km ITT »       7 km ITT »       és      ITT »      10 km ITT »
Képek a HIROS.HU-n »
Kezdőoldal »

Nagyon szeszélyes
     Az idei versenysorozat második állomására április első szombat délelőttjén került sor. Bár a meteorológia szép időt (kellemes hőmérséklet, napsütés, esőmentesség) ígért, a verseny rácáfolt a várakozásokra.
     A csütörtöki előkészület idején még lehetett bízni a jó időben; a pénteket már beárnyékolta éhány felhő...
     De a java szombat délelőttre jutott! A reggeli ébredés után mindenki zuhogó esővel szembesülhetett! A rossz időjárást látva többen is érdeklődtek: ugye meg lesz tartva a verseny?
     Ilyen aktív futók körében ez nem is lehet kérdés!
     Szerencsére a rajtok idejére az égiek megkegyelmeztek és az eső elállt. Az ovisok futama alatt még néhány csepp hullott, de az alsósok versenyére elvonultak az esőfelhők.
     Korábban már kipróbáltuk, de teljes körűen most debütált a boka-chipes időmérés, mely a Bácsvíz. Zrt, Sviag Kft. Stenge Autóalkatrész segítségének köszönhető!
     A hivatalos, 7 km-s verseny igazi jó futó-időben rajtolt.
     Bár a talaj a korábbi csapadék miatt sikamlós volt, Galamb Csaba (az utóbbi időkben: hagyományos versenyünk hagyományos nyertese) 25:51p-es idővel nyerte. Utána Szabó Milán és Licsák Zoltán érkezett célba. A nőknél Menczel Mónikát Radics Anna és Fucin Szilvia követte.
     A gyorsabbak még egy kört futhattak, így külön díjazásban is részesülhettek.
     A verseny végén minden futó örömmel fogadta a kalóriapótló csomagot. Újdonság volt a kecskeméti Nyúlcipőbolt felajánlása: 4 szerencsés ember jelentős kedvezménnyel vásárolhat az üzletben!
     Köszönet a támogatóknak: Kecskemét MJV Önkormányzata, NEA, Modern Home Stúdió, Bácsvíz Zrt. Fornetti Kft.
     Találkozzunk a következő fordulóban is!
     Figyelem!
     A "Verőfényes"-futás a Malom Bevásárlóközpont sportnapján (június 2. szombat) a városközpontban kerül megrendezésre!
     Előtte a hosszabb távot kedvelők a május 5-i "Fuss egy napot" ultrafutáson gyűjthetik a km-ket.
     Mindenkit várunk!


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:       3,5 km ITT »
                                                   7 km ITT »       és ITT »
                                                  10 km ITT »

Kezdőoldal »

A Verőfényes nem volt fényes
     A 2018. évi domb-futás eseményeit az időjárás nem vette pártfogásba.... Az év elejétől kezdve az esővel sokan birkóztak- több-kevesebb sikerrel. A júniusi futás rendhagyó módon a belvárosban került megrendezésre; mivel részese lett a a Malom bevásárlóközpont "Mozdulj ki Kecskemét!" családi sportnapnak.
     Örvendetes, hogy milyen nagy számban érezték fontosnak a polgárok, hogy a mentősökön segítsünk. Sajnos ez az aktivitás nem várt problémákhoz vezetett; melyeket közösen sem tudtunk teljesen megoldani. Jó volt látni azt a sok-sok mosolygós arcot, akik valóban egy jó ügyért futottak. Akik viszont versenyezni akartak, nem lehetnek maradéktalanul boldogok: a magas létszám miatt chipeket nem tudtunk mindenkinek adni /más oldalról pedig sokan nem is vették fel!/, a felvett chipeket is meglepően sokan helytelenül viselték, kézi rögzítésünk nem tudott lépést tartani a beérkező futókkal. S a baj nem jár egyedül: a gépi mérést nehezítette az áramkimaradás is.
     A felmerülő problémák azonban nem zavarták Galamb Csabát és Bor Katalint sem abban, hogy megnyerjék a versenyt. Őket követte Szabó Milán és Jéga-Szabó Zsolt, illetve Menczer Mónika és Háriné Staskó Anita.
     A célba érkezést követően mindenki örömmel fogadta a Malom-zsákot, mely több frissítőt is magába rejtett. Termo-bögre és befutó érem tette emlékezetessé a futást.
     
     Minden erőfeszítésünk ellenére az összefésült számítógépes és kézi időmérés az eltelt idő ellenére továbbra is számos hiányossággal küszködött; hangsúlyozottan tájékoztató jelleggel tesszük közzé.
     A véleményeiteket, megjegyzéseiteket a ius.nevezes@gmail.com címre legyetek szívesek megküldeni!
     Tudjuk, hogy a problémákat nekünk kell megoldani és ehhez kéjük a TI segítségeteket vélemény formájában!
     Bízva a közös megoldásban és a sikeresebb Perzselő-futásban (augusztus 4.)
     Sportbaráti üdvözlettel:
     Szervezők és Lebonyolítók


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:ITT »

Kezdőoldal »


Futott is meg nem is ...
     A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal közös szervezésében rendeztük meg a VII. Futó-homok félmaratont a bugaci pusztában.
     Az előző napok időjárása nem sok jóval kecsegtetett: a sok-sok eső miatt a hőmérséklet lecsökkent (elveszni látszott a "tikkasztó hőség"- hangulat), másrészt a a talaj is megkeményedett (na jó, betonkemény nem lett, de a homok nem futott a lábunk alatt). De a verseny napjára megváltoztak a viszonyok!
     A hőmérő higanyszála még a hűvös Gavallér tanyán is a 30 fok közelébe emelkedett. A nap százágra szórta sugarait, szóval kezdett hasonlítani a forró homoktengerhez. Megérkezett a szél is, ami segített a homokot futóvá (azaz, porhanyóssá, lazává) tenni. Így a rajt időpontjára minden a helyére került.
     A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a versenynek. Volt köztük olyan lelkes kislegény, aki pályabejárás előtt kétszer is lefutotta a távot a hivatalos verseny előtt. Ilyen tapasztalat birtokában meg is nyerte a versenyt! Utánuk az iskolások futama következett, aki a gyönyörűen felújított Gavallér tanyát futották körbe.
     11 órakor pedig Varga Mihály mesemondó karikás ostorának hangjára vágtak neki a felnőttek a távoknak, hogy megbirkózzanak a futóhomokkal.

     Leggyorsabban Szabó Milánnak és Pál Petrának sikerült teljesíteni a 21 km-s távot, aki ezzel a teljesítménnyel elnyerték a KNPI által felajánlott meglepetés ajándék csomagot, amely sok-sok finomságot rejtett. Az abszolút versenyben őket követte Szalóki Róbert és Kiss Ottó, illetve Geráné Tapasztó Ágnes és T. Nagy Magolna. De a többi dobogós sem maradt díj nélkül; a legjobbak védett állat logójával díszített pólót, illetve bögrét is kaptak.
     Minden induló örömmel és jóízűen fogyasztotta a szürkemarha húsából készült gulyáslevest. A versenyközpont helyszínét a Karikás Csárda biztosította, aki egy szerencsés nyertesnek egy Puszta-programot ajánlott fel lovas kocsikázással finom ebéddel... Mások a KNPI programjaira nyertek belépőt, amellyel szakvezető ismertetése mellett ismerkedhetnek a Kiskunság tájaival.
     Köszönet a támogatóknak: Modern Home Stúdió, Nemzeti Együttműködési Alap, Bácsvíz Zrt, Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont, Karikás Csárda (Bugac Puszta Kft.), Fornetti Kft.
     A jó hangulatú verseny után is szeretettel várnak mindenkit az augusztus 4-i Perzselő Domb-futáson.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:
OVIS »     SULIS »     8,5 km »     15 km »     21 km  »

Kezdőoldal »

Most igazán perzselt!

     A Domb-futás 4. állomására augusztus első hétvégéjén került sor. A nevéhez méltóan Perzselő volt; amit az egész hétre kiadott hőségriadó is "előkészített".
     A meleg rányomta bélyegét a versenyre; az utóbbi időben ilyen sokan nem álltak meg a Célkapu előtt... S többen voltak, akiket a meleg már eleve elriasztott a részvételtől. Így is jöttek a környező településekről (Ballószög, Nagykőrös, sőt Szeged, Vecsés) közel százan...
     A legifjabb (Sóber Adél Eszter) és a legidősebb (Varga Albert) induló között 67 év korkülönbség volt.
     A verseny a hagyományoknak megfelelően az ovisok futamával kezdődött, amelyt kisiskolások versenye követett. 10 órakor indult mindenki más: a felsősök, a kocogók, a 7 k-s versenytávosak, a 10,6 km sprinterek,
     A hivatalos versenytáv abszolút győztesei:

1. Menczel Mónika 30:26 Galamb Csaba 24:36
2. Csorba Mária 36:46 Palkovits István és Szabó Milán Zsolt 26:38
3. Minda Andrea 41:05 Baranyi Zoltán 29:00

     De természetesen mindenki győztesnek érezhette magát, aki ebben rekkenő hőségben lefutotta a választott távot.
     A folyadékpótlásról a szervezők hideg limonádéval ásványvízzel, gyümölccsel gondoskodtak, míg a kalóriát a Fornetti sütemény és gabona szelet pótolta.
     Köszönet a támogatóknak, akik ebben a forróságban is kitartottak mellettünk: Kecskemét MJV. Modern Home Stúdió, Mátrix Oktatás- és Vizsgaközpont, Bácsvíz Zrt., Nemzeti Együttműködési Alap.
     Találkozzuk szeptember 23án a Hírös félmaratonon!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek:ITT »

Kezdőoldal »

Hírösebbek lettünk!
     Az idei évben a verseny egyben az Európai sporthét egyik nyitó rendezvénye volt, melyet nemcsak megtisztelt jelenlétével Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, hanem aktív részese is volt: az ő jelzésére indult a valamennyi táv futója, illetve a kisebbek személyesen tőle vehették át a kupákat, érmeket.

     A rendezvény napjára az időjárás megszelídült, kifejezetten kellemes futóidő volt, hol borús, hol fátyolfelhős égbolttal. Az eső elmaradt, a szél másfelé fújdogált...
     A szokásoknak megfelelően az ovisok 300m-s futása nyitotta a versenyt. Előtte Vágó Petra irányításával melegíthették be izmaikat az indulók.
     11 órakor rajtolt a félmaraton mezőnye.
     Az útvonal a korábbiakhoz hasonló volt, de a menetirány megfordult! A versenyzők többsége kedvezően fogadta az új irányt, s nem is tévedt el senki a tó partján, a Domb lábánál...
     A hosszú távokat a suli futam résztvevői zárták.
     Az indulók létszáma meghaladta az 500 főt, s szerencsére szinte mindenki célba ért. Jó volt látni, hogy egyre többen örömmel, élvezettel futnak; nekik valóban a részvétel fontos, az egészség megőrzése számít.
     Az egészség megőrzésében segített az Európai Sporthét keretében jelenlévő szűrőbusz is, melyen többféle vizsgálat is kérhető volt.      A gyermekek egészségmegőrzését, de leginkább sportolását jól szolgálta légvár, mely egy percig sem maradt üresen. S aki külső változást szeretett volna, az is megkapta: arcfestéssel, "Erős Pista"-"BEACTIVE"-tetoválással gazdagodhatott.     A félmaratoni versenyt Patocskai Tamás nyerte Baranyi Zoltán és Káldi Csaba előtt.
     A nőknél Pászti Edit lett az első, megelőzve Hatvani Nórát és Radics Annát.
     A győztesek a siker mellett a Nyúlcipőbolt felajánlásával, a Watchman sportszer utalványaival és a Stenge autóalkatrész utalványaival térhettek haza. A 7 kilóméteres táv győztesei pedig egy-egy üveg borral segíthették a folyadékszint helyreállítását a Szeleshát Pincészetnek köszönhetően. Az Univer Zrt. jóvoltából pedig minden távon minden korcsoportból egy-egy személy egy "Édes Anna" vagy "Erős Pista" alapú ajándékcsomag boldog tulajdonosa lehetett.
     A futónap végén pedig megkapták a Bács-KisRun sorozat legaktívabb résztvevői az egyedi érmüket, mely igazolja, hogy 4 félmaratont teljesítettek.
     A rendezvényt támogatta még: Bácsvíz Zrt. Modern Home Stúdió, Európai Sporthét, Sviag Kft., Mátrix Oktatás és Vizsgaközpont, OTP Bank.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek:    7 km »     14 km »     21 km »     Váltó »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011