Sikeres télűzés!

Ha egy pár napra is, de február első szombatján elűztük a telet, hiszen a hőmérő higanyszála plusz 10-12 fokot mutatott.
     Hirtelen jött a jó idő, részben elolvadt a hó és a futóútvonal kezdett hasonlítani a „brutál-futás”-hoz. Nem csak a vízzel és sárral kellett megküzdeni, hanem egy-két árnyasabb részen megmaradt hóval és jéggel is. Azonban ez sem tántorította el a futókat, hiszen a rajthoz a különböző távokon több, mint százan álltak.
     A leggyorsabb futó 28 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 7 kilométeres távot.
     A legfiatalabb futó Kosztelny Blanka Sára, a legtapasztaltabb Tabajdi Józsi bácsi volt.


A leggyorsabbak:
7 km:

1. Radics Anna 34:07 Galamb Csaba 28:43
2. Juhász Orsolya 37:47 Szabó Milán Zsolt 28:44
3. Marosvári Márta 38:28 Turkevi-Nagy Dávid 29:20

10,5 km:
1. Radics Anna 50:58 Fekete Zoltán 44:47
2. Marosvári Márta 57:30 Jéga-Szabó Zsolt 45:17
3. Ábri Éva Györgyi 58:08 Hegedűs János 47:40

      A befutást követően az Egészségügyi Szakközépiskola aulájában berendezett versenyközpontban lehetett a kalóriákat pótolni.
     Köszönet a támogatóknak és a segítőknek akik lehetővé tették a színvonalas megrendezést.


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »


     A verseny neve méltó volt az időjáráshoz: a tavasz 32. napján már-már nyári meleg hívogatta a futókat, kocogókat. A feltámadó szellő kifejezetten kellemes volt. A tavaszi napsütés meglátszott a résztvevőkön is: olyan sok óvodás érkezett, hogy külön futamban indultak a lányok és a fiúk. A futást nem lehet elég korán kezdeni: Szilvási-Hazag Mikes alig 28 hónaposan volt a mai nap legfiatalabb futója. Ő is, a többiek is vidáman szedték a lábukat, még csak nem is pillantottak a mellettük lévő játszótérre /persze a verseny után többen is arrafelé vették az irányt/.A célba érkező gyerekek mosolya mindennél beszédesebb volt…
     Az iskolások között felbukkant az első fecske, azaz az első kocsisbaba versenyző! Ballai Rebeka édesapja kíséretében teljesítette a 830m-s kört.
     Ezzel a Domb-futás történetében új fejezet kezdődik.
     10 órakor már a nagy mezőny indult: a felső tagozatosok, a hivatalos versenytáv indulói (7,1km), a gyorslábúak mezőnye (10,6km).
     A verseny híre már messzire eljutott: volt pécsi és jászszentlászlói indulónk is. Nagykőrösről érkezett a legidősebb futónk, Varga Albert (69év) személyében.
A leggyorsabbak:
7 km:

1. Baukó Gréta 33:44 Galamb Csaba 22:07
2. Újszászi Zita 35:18 Szabó Milán Zsolt 25:52
3. Koleszárikné Németh Beáta 35:50 Jéga-Szabó Zsolt 28:30

10,5 km:
1. Baukó Gréta 50:49 Jéga-Szabó Zsolt 43:20
2. Tóth Sándorné 56:55 Seres János 48:50
3. Fekete-Péntek Szilvia 58:47 Olajos István 49:07

     Galamb Csabi tervei között egy „jó futás” szerepelt… Bár a mezőny nem tudta megszorítani ennek ellenére új pályacsúccsal nyerte a verseny! Gratulálunk neki!
     A beérkező futók kalóriapótlásáról ismét a Fornetti pogácsái és a Buszesz Zrt. frissítői (Aquarius-Aqva ásványvíz, Watt isotonás ital) gondoskodtak.
     Köszönjük a Modern Home Stúdiónak, a NEA-nak, Kecskemét MJV-nak, Bácsvíz Zrt.nek a rendezvényhez nyújtott támogatását!
     A domb-futás következő állomása: június 03 - Verőfényes” futás!
     Előtte azonban az érdeklődők az ultrafutás világába is bekapcsolódhatnak, május 6-án kerül sor a „Fuss egy napot” 6 órás verseny második részére, melynek betétszámaként lehet 1,2 és 4 órát futni.


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »

Galamb Csaba nem pünkösdi király!
     Pünkösd szombatjára esett a Domb-futás versenysorozat következő állomása. A „Verőfényes”-futás –a többi Domb-futáshoz hasonlóan- igazolta a nevét: szikrázó napsütésben indultak a versenyzők.
     A szokásoknak megfelelően először az ovisok álltak rajthoz. A meleg ellenére szép számmal sorakoztak a rajtvonalnál. A verseny igen kiélezett volt; sajnos a végig vezető kisleány a cél előtt –a szó szoros értelmében- elbukott. Pár lépésre a győzelemtől…
     Az alsósok versenyében is nagy küzdelem folyt a helyezésekért, amelyben a mai napon Mezei Liliána és Hague Róbert volt a legjobb.
     10 órakor indult a legnépesebb mezőny: együtt futott az egészségéért kocogó az OB-ra készülődő versenyzővel. A nap ereje meglátszott az időeredményeken, ennek ellenére csak mosolygós arcokkal találkozhattunk a célban. Hiszen a Domb-futásnak ez a hitvallása: örömmel, jókedvűen kocogjunk, fussunk! Elsősorban önmagunkkal versenyzünk: mindenki győztesnek érezhette magát, aki otthon felállt a karosszékből és rajthoz állt a dombnál!
     Voltak akik „nem bírták a meleget”, ezért gyorsabban szedték a lábukat. Ez legjobban Galamb Csabának sikerült, aki nem először nyeri meg a versenyt. Jó kis edzés a nagyobb megmérettetések előtt… Őt követte Túrkevi–Nagy Dávid és Jéga-Szabó Zsolt.
     A lányoknál Bor Katalin Diána fejezte be leggyorsabban a versenyt, utána Hegyi Brigitta és Lendvai Nikoletta futott be.
     S akinek ez nem volt elég, ráadásként futhatott még ez kört.

A leggyorsabbak: 10,5 km:

1. Bor Katalin Diána 44:02 Galamb Csaba 35:35
2. Réthey Erzsébet 58:02 Jéga-Szabó Zsolt 43:08
3. Dr. Szabó Erzsébet Krisztina 1:03:34 Seres János 48:04

     A célban Aquaris-Aqua ásványvíz és WATT izotoniás ital segített a folyadékveszteség pótlásában. No meg jónéhány pohár limonádé… (csak a jégkocka hiányzott belőle). A kalóriák hiányát a befutó csomagban lévő csoki, müzli gyümölcs enyhítette. S nem maradt el a az ízletes Fornetti-süti sem: lehetett válogatni az édes, sós, kakaós, fahéjas, sajtos töpörtyűs között.
     Köszönet a segítőknek és a támogatóknak: NEA, EMMI Kecskemét Megyei Jogú Város, MODERN HOME STÚDIÓ, Buszsesz Zrt. Fornetti Kft..
     Találkozzunk augusztus 5-én a Perzselőn!
     Előtte még két embert próbáló rendezvény:
          - június 17. Kunszentmiklós, Bábony-futás
          - július 1. Bugac, Futó-homok félmaraton
     Mindkét rendezvényen –előregisztráció esetén!- meghívunk egy kiadós ebédre!


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Kezdőoldal »


Perzselt is meg nem is.

     Augusztus első szombat délelőttjén került sor a Domb-futás 4. állomására. Péntek estig úgy nézett ki, hogy a nevének teljes mértékben megfelelő idő lesz a "Perzselő"-futáson.
     A hőmérséklet az eltelt héten folyamatosan rekordokat döntött. Ehhez képest szombat reggel kisebb felhők takarták az égboltot, s a hőmérséklet alig /!?!?!/ 30 fok volt. A korábbi napokhoz képest már szinte "hűvös érzet" fogta el a résztvevőket.
     Ez alkalommal kevesebben álltak rajthoz, talán őket a hőség riasztotta el, vagy épp jól megérdemelt szabadságukat töltötték. A megjelent közel 100 fő büszkén mondhatta el magáról, hogy: megcsináltam!
     Legjobban- mint már annyiszor- Galamb Csabának sikerült; ebben a nagy melegben is közel 20mp-t javított a Domb-futás általa tartott rekordján! A 7,2 kilométeres távot 21 perc és 46 másodperc alatt tette meg.
     Bár a befutó csomagnak /amiben Aquarius ásványvíz, WATT isotoniás ital, müzli szelet volt/ és a Fornetti sütiknek is örültek a futók, de legjobban a hideg limonádé fogyott!

A leggyorsabbak: 7 km:

1. Mencel Mónika Szabina 29:58 Galamb Csaba 21:46
2. Réthey Erzsébet 36:28 Turkevi-Nagy Dávid 28:16
3. Andrássy Zita 36:46 Baranyi Zoltán 28:32

A leggyorsabbak: 10,5 km:
1. Mencel Mónika Szabina 46:09 Jéga-Szabó Zsolt 44:45
2. Tóth-Varga Vera 56:42 Seres János 53:22
3. V. Nagy Ákos 55:28

     A "Perzselő" végén pedig ismét felhangzott a "Rajt!"- felkiáltás, de az már a JAZZfőváros-futás indulóinak szólt... A Domb-futás folytatódik szeptember végén, a Hírös-félmaraton keretében! Köszönet a támogatóknak: NEA, Kecskemét MJV, Modern Home Stúdió; Fornetti Kft.


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »


Új helyszínen is a régi minőségben!

     Ebben az évben is szeptember utolsó vasárnapján rendeztük a Hírös félmaratont. Bár az előjelek nem voltak kedvezőek (helyszín változtatás, időjárás), mégis bizakodva vártuk a hétvégét.
     Az új helyszín a hetényegyházi sport- és fogathajtó pálya volt, ami szép környezetet biztosított a rendezvénynek. A tágas területen több száz méteren lehetett látni a futók sorát....
     A heti esőzés ezen a területen ma munkanapokra jutott, így szombaton már száradt az útvonal. Az útvonal, ami csodálatos volt: a földút fölé védően hajlottak a hatalmas tölgy- és nyárfák.
     A szombati Pálya-befutáson egyöntetű volt a vélemény: hangulatos a pálya, a természet szépségeivel és nehézségeivel.
     A változás ellenére továbbra is 1-2-3 körös volt verseny és féltávnál a frissítő.
     Talán a fenti körülmények, talán más okok miatt a jubileumi versenynél kevesebb induló volt, de létszámuk így is közel 500 fő volt!
     A versenyre való bemelegítést "Erős Pista" jelenléte tuningolta és Vágó Petra vezényelte. 11 órakor Péter Attila szavára vágott neki a távnak a félmaratonisták mezőnye. Előtte az ovisok mutatták meg az útirányt, s végén az iskolások versenye zárta a rajtot. Mire az utolsó iskolás is célba ért, szinte érkezett a leggyorsabb félmaratonista az első körét teljesítve.

A félmaraton eredménye (abszolut):

1. Patocskai Tamás 01:26:35 Bor Katalin Diána 01:31:59
2. Molnár Mihály 01:28:49 Radics Anna 01:44:44
3. Puskás Zoltán 01:30:41 Geráné Tapasztó Ágnes 01:46:08     A verseny végén mindenki jólesően fogyasztotta a befutó csomag tartalmát és a "Terülj-terülj asztalka" tartalmát. A végén pedig a tésztaparti zárta a kalóriapótlást.
     A támogatók jóvoltából nemcsak a dobogósok, de a szerencsések is gazdagodhattak: Univer-csomaggal (külön Erős Pista, külön Édes Anna!) Stenge-autóalkatrész utalvánnyal és a Szeleshát Szőlőbirtok borával.
     Köszönet a további támogatóinknak is:
     Modern Home Studió,
     NEA,
     Kecskemét Megyei Jogú Város,
     Sviag Kft.,
     Tormási Autóház,
     Bácsvíz Zt.


Képek a Képtárban »
Az eredmények megnézhetőek ITT »
A nem csippes eredmények letölthetőek ITT »

Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »


Volt is, nem is...
     Az előrelátók már a hét elejétől tippelhettek: milyen lesz december első szombatja? Lesz hógolyó /azaz esik a hó/ vagy száraz idő lesz? Csak egy dolog volt biztos: lesz "Hógolyó" Domb-futás!
     Az időjárás az arany középutat választotta: volt csapadék a héten, de eső formájában. Azután hétvégére megjöttek a mínuszok is...
     December 2-án kellemes napsütésre ébredt, aki korán kelt. Sokan kihasználták ezt a szép időt, s délelőtti programnak egy kis futást választottak. Az indulók között minden korosztály (2-76 éves!!), s minden képességű (a kezdő kocogótól a a profi versenyzőig) futó rajthoz állt. Az érdeklődők nemcsak térségünkből, de Budapestről, Székesfehérvárról és Csongrádról is érkeztek!
     A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a távnak. Mindenki becsülettel teljesítette a szakaszt, önállóan, futva érkeztek a célba szülői segítség nélkül! Még a legfiatalabb induló (Szabó Rita 2015. május) is "csak" szülői biztatásban részesült, s a verseny-társak tapsa közepette lépte át a képzeletbeli célvonalat. Az alsósok Domb-köre jó kis versenyt hozott, bár volt akit a vékony jég, síkos pálya megtréfált...
     10 óra után indult a legnépesebb mezőny; köztük a 3,5 és 7 km-s táv versenyzőivel
     A hagyományoknak megfelelően most is Galamb Csabi érkezett elsőként a célba 27:19-s idővel. S ha már kijött futott még egy kört, s megnyerte a 10.6 km-s távot is melyet, 40:40 perc alatt teljesített.

A leggyorsabbak 7 km-en:

1. Radics Anna 33:42 Galamb Csaba 27:19
2. Koleszárikné Németh Beáta 35:37 Turkevi-Nagy Dávid 27:20
3. Fekete-Péntek Szilvia 36:10 Szabó Milán Zsolt 27:32

     "Mindenki Józsi Bácsija" (Tabajdi József) 76 évesen is lefutotta a 7 km-s távot; s végén csak annyit kérdezett: nem tudjátok Bp-en mikor lesz a Mikulás futás? Csak így tovább Józsi Bá'!
     A versenyt követően mindenki jóízűen fogyasztotta nemcsak a kalóriapótló szeleteket, de a meleg tea is kellemes volt ebben az időben.
     A Hógolyó-futással véget ért a 2017. évi Domb-futás versenysorozat. A kialakult végeredmény alapján kerül sor a díjkiosztó estre, ahol minden korcsoport dobogósai serleg-díjazásban részesülnek. A rendezvényre /tervek szerint december 19-én/, melyre minden érintettet szeretettel várnak a Szervezők.
     Köszönet a támogatóknak, aki lehetővé tették a verseny megrendezését: Modern Home Studió, NEA, Kecskemét MJV
     Köszönet a támogatóinknak:
     Modern Home Studió,
     NEA,
     Kecskemét Megyei Jogú Város.
     Két hónap múlva már indul is az újabb Domb-futááááás!
     Már válható a 2018. Domb-futásra éves nevezés, mellyel sok sorbanállás, no meg több, mint 1000.-Ft takarítható meg!
     Addig is mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Új Évet Kívánnak a Szervezők


Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011