Február első szombatján került megrendezésre az idei Domb-futás versenysorozat első állomása, s ezzel elkezdődött a 2016. évi pontvadászat.
     A telet sikerült elűzni, hiszen közel 100 futó vágott neki a verseny valamely távjának szombat délelőtt. A versenyre Győrből, Jászberényből, Majosházáról, Tiszakürtről, Budapestről is érkeztek futók. A leggyorsabb futó a 7 km-s távot 25 percen belül teljesítette.
     A versenyzőket az Egészségügyi Szakközépiskolában berendezett versenyközpontban meleg tea, péksütemény, alma, csoki és müzli várta.
     Találkozunk április 2-án a "Szeszélyes"-en! Mindenkinek jó pihenést, kellemes feltöltődést kívánnak a Szervezők
Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »

Már szinte valamennyi amatőr futó nagyon jól tudja: minden második hónap első hétvégéjén, szombaton 10 órakor Domb-futás!
     A verseny ismét méltó volt a nevére: a nevezés indulásakor még felhős, hűvös, szeles idő volt, de mire az eredményhirdetésre került sor a nap is kisütött!
     Bár a városban ezen a napon másik két/!/ futóverseny is volt, ez a legkisebbek létszámán meg se látszott! Öröm volt látni, milyen nagy kedvvel vágtak neki a maguk távjának. Persze legtöbben a végére „nagyon” elfáradtak, de a befutás után gyorsan kipihenték magukat.
     Az iskolások most kisebb létszámban vettek részt, valószínűsíthetően a további versenyekre tekintettel.
     A felnőttek mezőnyében is voltak hiányzók, de a szervezők várakozását felülmúló létszám vett részt a Szeszélyes-futáson.
     Az „egyet fizet, kettőt kap” keretében pedig egyre többen választják, hogy a 7 km-s hivatalos versenytáv mellett bónuszként a 10,6 kms- távon is megmérettetik magukat.
     A hosszabb távokon már jól jött a frissítő (közben a nap is előbújt), a bőséges asztalon megtalálható volt a szokásos banán, szőlőcukor mellett a mazsola, mogyoró.

      Sőt szomjoltónak ott volt a VERITAS GOLD ásványvíz, valamint a futók nagy örömmel fogadták a WATT isotonikus italt! Fogyott is rendesen a finom italokból. (a palackon lévő tájékoztató szerint még a felhasznált kalcium- és magnézium pótlását is megoldottuk!)
     A mai versenyt Szabó Milán nyerte 25:42-s idővel, megelőzve Görbe Józsefet (28:28) és Seres Jánost (28:42).
     A lányok között Bácsmegi Boglárka (31:43) volt a leggyorsabb /sőt a rövidebb távon még a testvére is dobogóra állhatott/, őt követte Marosvári Márta (33:37) és Csikosné Méhesfalvi Éva (34:48). VIsmét készült videó a versenyzők célba érkezéséről, valamint igyekeztünk mindenki befutását is megörökíteni!
     Köszönet a támogatóknak, akik lehetővé tették a színvonalas megrendezést: BUSZESZ Zrt. Fornetti Kft. Cseh Pékség Kft. K.O. Autósiskola, NEA.

     
     Akik kijöttek a Dombhoz, egy kellemes délelőttöt tölthettek el a sporttársaik körében! Ráadásul több ponttal is gyarapíthatták az eredményüket, melyek az év végi elszámolásnál még jól jöhetnek… A pontgyűjtés azonban folytatódik, várunk mindenkit a Verőfényes domb-futáson, június első szombatján!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Domb-kímélő futás
     Miért is? Mert a Domb-futások alkalmával a dombot kerülgetjük, de nem "másszuk meg" a csúcsot... Kecskemét alföldi város, szeretjük a sík terepet.
     Újabb két hónap telt el, bár az időjósok a versenyhez méltatlan /esős/ időt jövendöltek,szikrázó napsütésben sem volt részünk: az igazság a kettő között volt. A verseny reggelén sorban érkeztek a résztvevők, sokan már ismerősökként köszöntötték egymást. Ez is a verseny célja: családias hangulatban, jókedvűen,vidáman fussunk a verseny izgalmával "ízesítve". S most is voltak olyanok akik nem kértek az izgalomból: ők egy "Óriáslépést" tettek az egészségükért. Volt akinek ez az első lépése volt, másnak a sokadik: nem számít, csak az aktivitás.
     A Domb-futást a hagyományok határozzák meg, melyet már szinte minden résztvevő jól ismer. Először az ovisok vágtak neki a maguk 300m-s távjának. A kezdeti nagy lendület később alábbhagyott, de a cél előtt mindenki "felfrissült": nem tudni, hogy az a szülői szemnek, vagy a hangos biztatásnak volt köszönhető. A végső sprint Bimbó Bálintnak sikerült a legjobban.
     Az ovisok után az alsósok már körbeszaladták a Dombot, akik közül leggyorsabb a Dunaharasztiból érkező Hague Róbert volt.
     A szokásoknak megfelelően 10 órakor indult a 3,5 km-s kör: felsősök, Óriáslépők 7 és 10,6 km-s távot teljesítők. A tarka mezőny gyorsan szétoszlott, de nem az iram volt a legfontosabb! Jó volt látni, hogy az első ugyanolyan örömmel ért célba mint a 10. vagy 50. netán 100. induló. A leggyorsabbat azért feljegyeztük: Galamb Csaba új pályacsúccsal nyerte a 7 km-s versenyt /22;43 mp/! A 10,6 km-s távon pedig Hegedűs László ért elsőként a célba /40;02 mp/. 2.: Fekete Zoltán; 3.: Jéga-Szabó Zsolt
     A lányoknál Radics Anna után Koleszárikné Németh Beáta futott be. Utolsó célba érkező: olyan nem volt....
     A kalóriapótlásban is egyenlően részesült mindenki: a WATT isotoniás ital mellett jutott gyümölcs, csokoládé müzli és Veritas ásványvíz is. Utána pedig a Cseh Pékség lekváros buktái /!/ a Fornetti pogácsái is gyorsan fogytak. A gyerekek pedig örömmel bontogatták a saját "energia italukat":a Qeen üdítővel gyorsan barátságot kötöttek.
     A következő alkalom a nyári szabadságok idejére esik: augusztus 6-án lesz a "Perzselő"-Domb-futás! S itt további lehetőség is lesz a futásra: ekkor lesz az ELSŐ JAZZFŐVÁROS-futás! S aki még előtte szeretne velünk futni: várjuk június 25-én a -remélhetőleg- extrém körülményeket nyújtó V. Futóhomok-félmaratonon, Bugacpusztaházán!
     Várunk mindenkit szerettel!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »


Elmaradt a perzselés, de nem a futóverseny!

     A héten még több nap is kánikulai melegben részesültek a város lakói, de a meteorológusok már jelezték, hogy hétvégére hűvösebbre fordul az idő. Nekik lett igazuk: a verseny reggelén borongós idő fogadott, s a verseny alatt egy-két csepp eső is tiszteletét tette. Szerencsére ennyivel meg is úsztuk.
     A helyszín a város legmagasabb "dombjának" tövében volt (bár van több "hegyünk" is, náluk még a ez is magasabb!). Érdekességként a mai napon két verseny is megrendezésre került egymás után. Így már a Domb-futáson is sokan a JAZZFŐVÁROS logójával ellátott pólóban teljesítették a távot. Ez már a legkisebbekre is igaz volt, hiszen a legfiatalabb külön díjazásban részesült.
     Öröm volt látni, hogy az iskolai szünidőben nem váltak tétlenné a fiatalok. Az éves sorozatban most indultak a legtöbben az óvodások és iskolások között. Reméljük ezt a jó szokásukat őszre is átmentik. A Legfiatalabb induló a mindössze 3 éves Vörös László volt, aki ráadásul minden szülői segítség nélkül teljesítette a távot!
     Az alsósok között Trencsényi Noémi és Koleszárik Bence végzett az első helyen. A felsősök versenyét Őze Virág, illetve Kiszel Gergő nyerte.
     A Perzselő Napsütés ugyan elmaradt, de ezt a hosszabb táv indulói közül senki sem bánta. Több, mint 100-n vágtak neki valamely távnak: volt aki "csak" egy Óriáslépést tett az egészségéért, s volt aki háromszor szaladta körbe a Dombot-tavat.
     A hivatalos verseny (7 km) leggyorsabbja (mint már oly sokszor) Galamb Csaba lett 25:54-s idővel; Őt követte Fekete Zoltán (27:08) és Szabó Milán (27:10). A lányok közül Tonté Szabina ért elsőként a célba (31:42), majd Koleszárikné Németh Beáta (33:34) és Háryné Staskó Anita (34:11) futott át a célvonalon.
     A befutás után szintén a hagyományoknak megfelelően A Fornetti süteményeivel és egy kis müzlivel, lehetett a kalóriákat pótolni. No meg a WATT isotoniás ital és a Veritas GOLD ásványvíz is sokat segített az egyensúly helyreállításában. De a gyerekek sem maradtak ki: az ásványvíz mellé Qeen üdítő kaptak, s volt aki repetázott is...
     Köszönet a segítőknek és a támogatóknak: BUSZESZ Zrt.; Fornetti, Nemzeti Együttműködési Alap, Tiszta Formák Alapítvány, Bácsvíz Zrt.
     A Perzselés helyett pedig következett a JAZZFŐVÁROS-futás...
     A következő domb-futásra pedig még 2 hónapot sem kell várni: már lehet nevezni a szeptember 25-i Hírös-félmaratonra, mely az idén ünnepli jubileumát: 10. alkalommal kerül megrendezésre. Ennek tiszteletére futópólót (is) kapnak a résztvevők.

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »


Fergeteges hangulat a tizediken!
     Tíz éve élesztettük újra az őszi félmaratoni versenyt. A kezdeti bizonytalanságokat (távok, útvonal) követően hamar kialakult a helyszín: a Szabadidőközpont árnyékot adó fái és a tó megfelelő környezetet biztosít egy jó hangulatú versenyhez. S ezt a futók visszajelzése is igazolja, mely legjobban a létszám változásából mérhető. Kezdetben a szervezőkön kívül alig 100 futó hitt a rendezvény létjogosultságában. A mai napon /pedig az ország számos pontján kipróbálhatták magukat/ közel 600 fő választotta a kecskeméti "Hírös" versenyt.
     Az időjárás is a kegyeibe fogadta a versenyt: a hét elején még fellocsolták a pályát (jó kis eső zúdult a területre), hogy ne porozzon az útvonal. A hét második felében már a ráhangolódás következett: ez annyira jól sikerült, hogy vasárnap már ideális futóidőben rajtoltak a futók. A rendezvény jubileumi hangja Péter Attila volt. Az ő szavára indultak meg először az ovisok, végül az iskolások. Közöttük indult a felnőttek mezőnye, amely hosszan kígyózott a park területén. Mivel a a távok rajtjai 5-5 perces időközönként történt a 7,03 km hosszú kör szinte minden pontján voltak futók.
     A rajt előtt a gyerekek már sorokban álltak, hogy "tetkósan" lépjék át a rajtvonalat. Mások elkészíttették Bagolyfalva futóit. S volt aki bemelegítésként az ugrálóvárat vette igénybe. Nagy népszerűséget vívtak ki az Argos Állatvédelmi Egyesület terápiás kutyái, illetve Nick Árpád bemutatója.
     Meglepetésként nemcsak a gyerekek kaptak tetkót: aki felkereste az UNIVER-sátrát, "Erős Pista"-tetoválás került a karjára. A célba érkezettek pedig érdeklődéssel keresték fel a Fali Éremtartók standját: hova is akasszák a kapott érmet?
     Az eredményhirdetésben Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Bazsó Rita az UNIVER Zrt. marketing vezetője és Dr. Kis Attila Bácsvíz Zrt. ügyfélszolgalati osztályvezetője segített. A férfi díjátadóknak már "levezető" volt ez a feladat, miután teljesítették a 7 km-s versenytávot!
     A Fali Éremtartók támogatásával a mai versenyen minden táv 10. célbaérezője (a verseny jubileumára figyelemmel) egy éremtartóval gazdagodott. S ha ez nem lett volna elég: MINDEN (felnőtt) táv MINDEN korcsoportjának legkitartóbb indulója ey UNIVER- csomagban részesült. Egy ideig a fűszerezés náluk meg van oldva...
     De a kalóriapótlás sem maradt el: a hosszú táv indulói a szervezők vendégei voltak egy tál tésztára. Lehetett még válogatni is: sajtos-tejfölös, mákos díós közül. Sokan örülhettek a technikai pólónak, befutóéremnek. Mivel az időben előnevezettek kaphattak ilyet többen -tudomásul véve a versenykiírás erre vonatkozó szabályát- már most fogadkoztak: jövőre hamarabb neveznek! Úgy legyen!
     Mi mindent megteszünk azért, hogy a következő években is legyen Kecskeméten Hírös-félmaraton.
     Addig is találkozzunk december első szombatján a Hógolyó Domb-futáson!
     Kellemes pihenést kívánnak a Szervezők
     Dr. Varga Tibor

Képek a Képtárban »

Képek a BAON-on »

Az eredmények böngészhetőek ITT »

A nem chippes eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »
ÓRIÁSLÉPÉS a nyerő!
     A 2016. évi Domb- futás versenysorozat utolsó állomása volt a Hógolyó-futás december első szombat délelőttjén. Bár az időjárás csípős volt (a hőmérő még a rajt idején sem akart elmozdulni a 0-fokról), de a kellemes napsütés és szélcsend jobb hangulatot teremtett a résztvevők körében. Sajnos hiába volt meg a szükséges hőmérséklet, de csapadék hiányában Hógolyó nélkül maradtak az indulók.
     Ez azonban nem zavarta az Univer dolgozóit! Sőt! Egy sportszerű fogadás eredményeként több, mint húszan tették meg az első óriáslépést az egészségük érdekében (a Domb-futás keretei között). Olyan sokan voltak, hogy alig fértek el egy képen!
     Először a az ovisok vágtak neki a 300m-s távnak. Meglepő volt, hogy most először a legkisebbek voltak a legtöbben! S mindannyian önállóan, szülői segítség nélkül teljesítették a versenyt. Büszkék vagyunk rájuk!
     Az iskolások egyszer kerülték meg a Dombot, bár volt olyan, akinek ez könnyűnek tűnt: ő már a rajt után a Dombra FELfelé vette az irányt!
     10 órakor indult a 3,5 km-s IUSTITIA-kör. Egy méret, többféle verseny: egy kört tettek meg a felső tagozatosok és a futással most ismerkedő (köztük sok-sok univeres dolgozóval!) Óriáslépést teljesítővel. Két kört futottak, akik a verseny hivatalos (az éves pontversenybe beszámító) távján indultak. S végül, a leggyorsabbak 3 kört is választhattak; ennek abszolút díjazása külön zajlik a sorozattól.

     Abszolút eredmények:
     7 km:
     1; Hegyi Brigitta     29:13        Galamb Csaba     26:22
     2; Radics Anna       34:11        Palkovics István   26:30
     3; Juhász Orsolya   35:13        Domján Ferenc     27:43
     10 km:
     1; Radics Anna                            51:29        Palkovics István      39:08
     2; Koleszárikné Németh Beáta     56:53        Jéga-Szabó Zsolt     42:12
     3; Kothenczné Kemény Éva         56:54         Fekete Zoltán          43:36

     A célba érkezést követően mindenki örömmel fogyasztotta a a felhasznált kalóriák pótlására kapott csokit, WATT isotoniás italt, müzli szeletet Fornetti-süteményt. Az elpárolgott víz a VERITAS GOLD által volt gyorsan pótolható. A hideg ellen pedig a szervezők készítette meleg tea nyújtott védelmet.
     A karácsonyi hangulatról az UNIVER mákos és diós bejglije gondoskodott. Ha már Univer és az egészségért/jó hangulatért kocogók: a szervezők bárhogy figyelték az indulókat; nem találtak köztük olyan személyt aki csak a rajt előtt mosolygott! Ráadásul több "lépegető" gyorsabb volt mint néhány futó! Kezdetnek ez nem rossz...
     A hőmérséklet a számítógépre is hatással volt /noha ő csak a versenyközpontban (eü. szakközépiskola aulája- köszönet érte az iskolának!) ténykedett/: lefagyott! Így az eredményhirdetésre kicsit később került sor; de a futók sportszerűen türelemmel vártak.
     Az eredmények ismeretében kialakult a 2016. évi Domb-futás versenysorozat végső eredménye, mely külön linken lesz elérhető. Ez lesz az alapja a 2017. januárban tartandó díjkiosztó estnek.
     A bőséges enni- és innivalóról a Buszesz Zrt.; Fornetti Kft.; Univer Zrt. gondoskodott. A lebonyolításhoz nyújtott segítséget a Nemzeti Együttműködési Alap, Kecskemét MJV Önkormányzata, Tiszta Formák Alapítvány, Sviag Kft., és a Modern Home Studió.
     Köszönet a támogatásért!
     Kellemes Karácsonyi Ünnepeket
és sikeres regenerálódást a 2017. évi futásokra!

Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011