A pénteki zord időjárás után izgalommal vártuk a verseny napját. Szombat délelőtt megenyhült az idő (bár a hőmérőnk csak 2 C-fokot mutatott!), a felhők eltűntek és napsütésben lehetett teljesíteni a kitűzött távokat. (Az más kérdés, hogy a medve meglátta az árnyékát és gyorsan visszaosont a barlangjába...)
     A versenyközpont most az egészségügyi szakközépiskola aulája volt, mely kellemes ráhangolódást biztosított a versenyre. A nevezés 9 órakor kezdődött és az első negyedóra igen csendes volt.
     Már-már aggódva gondoltunk arra, hogy valami megijesztette a futókat:
          -időjárás?       igaz, hogy előző nap kemény volt az idő, de szombatra teljesen barátságossá vált. Ez nem lehetett ok.
          -a táv?       a verseny hagyományos elemei közül ez az egy változott. a 2015. évben 10,6 km lett a verseny hivatalos távja. Ez annyit jelent, hogy 3 IUSTITIA kört kell teljesíteni a domb és a tó körül. Ez inkább kihívás, nem lehet probléma a rendszeres domb-futás résztvevőknek.


          -éves nevezők?      ez új szolgáltatás, mely még kevéssé ismert a futók között: saját szám, saját név, rajtszám- megőrzés, ingyenes indulás...
     Fél tíz magasságában mintegy gongütésre elindultak az emberek. A szokásos törzsközönség mellett számos lelkes új futó is megjelent. Egyre nőtt a létszám.
     Legjobban azok jártak, akik ÉVES NEVEZÉST váltottak. Ők sorban állás nélkül, gyorsan megkapták a rajtszámukat. Ilyen nevezés a továbbiakban is váltható és aki időben leadja az a következő alkalommal már a saját maga által választott szám alatt, választott névvel ellátott rajtszámot viselheti.
     Valószínűleg a hideg tette, hogy csak egy óvodás volt aki dacolt a hideggel: Sinkó Norbinak azonban nem kellett egyedül teljesíteni a távot, mert az alsó tagozatos indulók sportszerűségből jelesre vizsgáztak: Norbival, bemelegítésként lefutották a távot (de nem előzték meg!).
     Az alsósok domb-köre után indult a felsősök köre, illetve a verseny. No meg továbbra is volt lehetőség ÓRIÁS LÉPÉS-re. A múlt évi győztes Varga Andrea nemcsak résztvevőként, de toborzóként is debütált: hozta a családját is!
     A hideg idő egy csepp gondot sem jelentett Szabó Milán Zsoltnak: a verseny 10,6 km-s távját 38;01p-s idővel, toronymagasan nyerte!

Abszolut eredmények:


1.   Molnár Éva                50:49         Szabó Milán Zsolt        38:01
2.   Pászti Edit                 51:03         Szalóki Róbert             40:44
3.   Marosvári Márta         53:00         Galamb Csaba             41:09.

     A díjak átadásában közreműködött Szalai Éva marketing-igazgató, a Hírös Sport Kft. részéről.
     A hideg megtette "jótékony" hatását: elfogyott több, mint 30 liter tea és több kiló pogácsa. Természetesen nem maradt el a szokásos csokoládé, és müzli szelet sem.
     A verseny távjáról megoszlanak az első vélemények: van akinek tetszik, de van aki a rövidebb /7km-s/ távot hiányolja. A szervezők igyekeznek a futók érdekeit messzemenőkig figyelmbe venni: ebben az évben a pontverseny hivatalos távja ugyan a 10,6 km;

de aki ezt soknak találja indulhat 7 km-n is. A következő évet pedig meglátjuk...
     Köszönjük a támogatók hozzájárulását, akik segítettek a színvonalas lebonyolításban: Fornetti Kft., Cseh Pékség Kft. MOB, EMMI.
     Köszönjük Sári Tibornak a felajánlását, aki támogatásra méltónak találta versenyünket!
     Addig is készülünk a következő Domb-futásra, addig pedig a következő eseményeken találkozhatsz velünk: február 22 Yours Trulli, március 7: "Facipő"-futás.
     Mindenkinek jó pihenést, kellemes feltöltődést kívánok!
     Dr. Varga Tibor

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »

     Az ezévi domb-futás második állomása igazolta a nevét. Míg pénteken viharos szél fújt a Hírös városban, addig szombat reggelre sokat változott az időjárás: a szél elcsendesedett, a nap pedig mosolyogva nézett le a futókra. Már a készülődés is bizakodásra adott okot: a napfényes reggelre ébredhettünk, s a hőmérséklet a kora tavaszt idézte. A helyszíni hőmérő 10 C-fokot mutatott.
     Gyorsan felépítettük a versenyközpontot, a gyerek-kuckót, öltözőt, frissítőpontot. Mire elkészültünk a munkálatokkal az első fecskék, azaz a legfrissebb futók már ott vártak a regisztrációra. Szépen gyarapodott mind az indulók, mind az érdeklődők száma. Látszott, hogy a szép idő meghozta sokak kedvét a futáshoz, a friss levegőn való tartózkodáshoz. Öröm volt látni, hogy egyre több ismerős arcot lehetett felfedezni, de külön öröm volt új futók/kocogók megjelenése.
     Először az ovisok vágtak neki a 300 méteres távnak. Volt aki még a nagyit is magával hozta! Meg is volt az eredménye: dupla csokit kapott a frissítőnél!

Utánuk az alsó tagozatosok domb-köre következett. Itt már "taktikázta" (persze szülői utasításra) a futópalánták,de abba mindenki egységes volt: a célegyenesben (azaz "célkanyarban") mindenki igyekezett gyorsítani.
     10 órakor pedig indult a legnépesebb mezőny. A 3,5 km-s Iustitia-körön több távon, több lehetőség szerint lehetett futni. Volt aki megtett egy ÓRIÁSLÉPÉS-t az egészségéért, volt aki 3 kört teljesítve a domb-futás keretében a pontjait gyűjtötte szorgosan. Azonban közös volt valamennyi indulóban: mosolyogva, örömmel teljesítette az általa vállalt távot- mindenki megtalálta a számára megfelelő kilométer-mennyiséget.

Abszolut eredmények:

1.   Bácsmegi Boglárka                      46:20               Polyák Csaba             36:26
2.   Koleszárikné Németh Beáta         51:38               Fekete Zoltán            39:46
3.   T. Nagy Magdolna                        54:27               Hegedűs László          40:12.

     Természetesen díjazás korcsoportonként történt. Gondoskodtunk a futókról: bár az időjárás sokat enyhült a megelőző naphoz képest; meleg teával vártuk a beérkezőket. A futók értékelték is az igyekezetet: nemcsak az előkészített 20 l tea fogyott el, de további 3 fazéknyi is. Persze az ünnephez kapcsolódó nyuszi is a frissítés képezte. Ugyanúgy, mit a csokoládé, "Jó reggel"-szelet, alma, ásványvíz. No meg a Cseh Pékség pogácsája, és a Fornetti péksüteményei. Aki éhesen ment haza, az csak magára vethet!
     Köszönet a támogatóknak: MOB, Emberi Erőforrás Minisztériuma, NEA, Tiszta Formák Alapítvány, Cseh Pékség, Fornetti Kft.

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »

Ilyen még nem volt!
     Június első szombat délelőttjén került sor a Domb-futás 3. állomására. Az időfelelősök most is jól teljesítettek: egyetlen felhő sem zavarta a napsütést; valóban VERŐFÉNYES volt a Domb-futás! Ennek megfelelően a hőmérő is 30 fok közelébe kúszott fel.
     A versenyközpont berendezés után már gyorsan érkeztek a résztvevők. Közülük is a legfiatalabb Bodor Balázs volt, aki 2013-ban született! Számukra a verseny a Domb lábánál a fák árnyékában zajlott. Számos távon indulhattak a versenyzők: 3,5-7-10,6 km közül mindenki maga döntötte el, hogy mennyit tölt a napsütésen...
     Ami még nem volt: a BOSCH-vállalattól 24 fő érkezett! Pedig csapatversenyt nem is hirdettünk. Jó volt látni, hogy a többség a mozgás öröméért jött, s tényleg a részvétel volt a fontos. Köszönet érte a csoport szervezőjének, Oláhné Tóth Mártinak!
     A meleg később "megtette a hatását": négyen voltak azok, akiken kifogott a választott táv és érvényesült a Domb-alapelve: inkább megálltak, minthogy az egészségüket kockáztassák.

     Természetesen most is több településről érkeztek a futók: Kiskunmajsa, Jakabszállás, Lajosmizse, Jánoshalma, Kengyel,Albertirsa, Szabadszállás, Budapest, Kiskunfélegyháza stb. Így egész népes mezőny gyűlt össze, több, mint 150-n sorakoztak fel a rajtvonalhoz.
     A hivatalos 10,6 km-s táv dobogósai azonban nem nagyon foglalkoztak az időjárással; ebben a melegben is nagyon gyorsan teljesítették a távot:

Abszolut eredmények:

1.   Juhász Ágnes                              50:33               Galamb Csaba           38:57
2.   Marosvári Márta                          51:17               Fekete Zoltán            40:22
3.   Koleszárikné Németh Beáta         51:35               Szabó Milán Szolt       40:51.

     Még egy dolog történt, ami nem fordult elő a Domb-futás 8 éves történelmében: a technika megtréfálta a szervezőket; a máskor oly gyors gép nem akart eredményt kiadni, így a felnőttek eredményhirdetése a következő domb-futásra maradt.
     Reméljük ez a kis izgalom senki kedvét sem vette el, hogy augusztus 1-én a Perzselő domb-futáson ismét tagja legyen a Domb-futók népes családjának!
     Előtte még egy kihívás: Június 27-én, a IV. Futó-homok félmaratonon, Bugacon!
     Kellemes pihenést mindenkinek!

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »

      Az előző napok szeszélyes időjárása szombatra megkegyelmezett s reggelre a nap is kisütött.
     A versenyközpont berendezése után a résztvevők Hernádról, Zákányszékről, Kiskunfélegyházáról, Ballószögről, Kerekegyházáról, Jakabszállásról, Győrből, Fülöpszállásról, Kiskőrösről, Kaskantyúról, Harsányról, Tápiógyörgyéről, Tiszakürtről, Albertirsáról és természetesen Kecskemétről érkeztek. A legfiatalabb résztvevő Bodor Balázs volt, s természetesen az örökifjú Tabajdi Józsi bácsi sem maradt otthon.
     A szokásoknak megfelelően először az ovi-futam rajtolt, majd követte őket az iskolások jól ismert domb-köre.
     A résztvevők 3,5 km, 7 km, 10,6 km távok közül választhattak. A versenyen közel 140 induló volt, s csupán csak ketten adták fel.
     A köröket leggyorsabban -mint már többször is- Galamb Csaba teljesítette 40:30 mp-es idővel.

Abszolut eredmények:

1.   Marosvári Márta                      51:31               Galamb Csaba           40:30
2.   Geráné Tapasztó Ágnes           52:50               Hegedűs László          41:11
3.   Keligerné Mádai Tünde            54:35               Fekete Zoltán             41:20.

     A befutást követően mindenki jóízűen fogyasztotta a készített limonádét és a Fornetti süteményeit! Köszönet a Hírös Sport Kft-nek és a sok-sok önzetlen segítőnek!

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »


Nem lett Hírhedt a Hírös!
Szeptember 27-án /vasárnap/ rendeztük meg Kecskemét térségének legnagyobb őszi futóversenyét, a Hírös félmaratont.
     Az előjelek ellenmondásosak voltak: a futók nagy lelkesedéssel regisztráltak, hiszen az előnevezési időszak végére 30%-kal többen jelentkeztek, mint a múlt év azonos időszakában!
     Az időjárás viszont riasztó képet festett: pénteken szakadó esőben került sor a pálya pontos kimérésére, majd szombat délelőtt hasonló égi áldás kísérte a versenyközpont kiépítését. A szervezők hősiesen állták az esőt, s kora délutánra minden a helyére került. Szombaton 15 órától fel lehetett venni a rajtszámot, sőt előzetes jelentkezés alapján „Pálya-befutó-n is lehetett indulni. Az eső többeket távol tartott az ismerkedő-körtől, de a résztvevők jó hangulatban, a pálya állapotát felmérve kocogták végig a 7.032 méteres kört.

Egyben, mint szakavatott távolságmérők megállapították a tervezett km-táblák pontos helyét is (egyetértve, hogy a kimérés megfelel a tényleges távnak). A futás után megelégedéssel fogadták a kalória-pótlást a Sárgakocsi Vendéglő jóvoltából: mákos, diós, sajtos/tejfölös közül lehetett választani!
     Vasárnapra az időjárás jelentősen megjavult: az éjszaka folyamán nem esett az eső, így sokat száradt a pálya. Tulajdonképpen az égi locsolás épp időben maradt abba. 9 órától folyamatosan érkeztek a versenyzők, talán az előző napok esős időjárása riasztotta el az utolsó pillanatban nevezőket; ők most kevesebben érkeztek.
     A ráhangolódás jegyében sok-sok óvodás arcfestéssel készülődött a versenyre. Öröm volt látni a sok mosolygós, kifestett arcot! S jóleső érzéssel állapították meg a szervezők, hogy az ovis/alsós indulók létszáma meghaladta a 100 főt! (lesz utánpótlás..)
     A hosszú táv indulói 11 órakor sorakoztak fel a rajtvonalnál: 5-5 perces eltolódással indultak a 21-14-7 km-s táv résztvevői. A közel 400 induló hosszú kígyóként tekergett a Szabadidőközpont területén… S míg a felnőttek/nagyobbak futottak a kisebbek, kézműveskedhettek, kipróbálhatták ügyességüket a kerékpáros pályán, vagy épp a légvárban ugrálhattak.
     Alighogy elindult a népes mezőny, már kezdődtek is az eredményhirdetések: a kisebbek díjait Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város Alpolgármestere adta át. Még az ovisok is örömmel emelték magasba az első helyezettnek járó kupát!
     12 órától a beérkező futók Tészta-partyn vehettek részt, az előző napihoz hasonló bő választékkal.

Abszolut eredmények:


1.   Szunyog Erika           1:40:02         Szalóki Róbert                   1:17:54
2.   Pászti Edit                 1:41:56         Dr Sebestyén Zoltán         1:18:25
3.   Hosszú Andrea          1:43:27          Vári Kálmán                     1:18:56.

     A hosszú táv díjait Dr. Kis Attila ügyfélkapcsolati osztályvezető, a BÁCSVÍZ Zrt képviseletében adta át. Attila átérezte a díjak jelentőségét, mivel a 14 km-s távon maga is rajthoz állt!
     Közben pedig már a nap is kisütött, így igazi futóidőben, kellemes körülmények között teljesíthette mindenki a maga által választott távot. Volt lehetőség Óriás-lépés megtételre is. Közülük Góg Tímea már 5x teljesítette a távot, minden versenyünkön részt vett!

     A célbaérkezőket gazdag befutócsomag (gyümölcs, csoki, müzli, jó reggelt, ásványvíz) várta, melyet ki a Tészta-party előtt, ki azután fogyasztott el jóízűen.
     S köszönet a TÁMOGATÓKNAK: akik nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalas a rendezvény: Kecskemét MJV, Tiszta Formák Alapítvány, Cseh Pékség; Bácsvíz Zrt; K.O. Autósiskola, Sviag Kft. Sárgakocsi Vendéglő.
     Találkozzunk jövőre a 10., jubileumi Hírös-félmaratonon! /vagy kéthavonta a Domb-futáson/
Chippes eredmények ITT »
Képek a Képtárban »            Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »


Hó nélküli futam

Hó nélkül is jó hangulatban futottak december első szombat délelőttjén a Szabadidőközpontban a kicsik és nagyok. Ez volt a Domb-futás versenysorozat utolsó állomása, s itt lehetett még pontokat gyűjteni a végső eredményhirdetéshez.
     A versenyközpont az egészségügyi szakközépiskolában volt, nevezni 9 órától lehetett.
     A versenyt, mint mindig a legkisebbek nyitották, utánuk következtek az iskolások, majd a 3,5 km, a 7 km és a 10.6 km-s táv versenyzői.
     A verseny valamely távját több, mint 100 fő választotta.
     A képzeletbeli rajtvonalat elsőként Galamb Csaba lépte át, s hamarosan érkeztek a többiek is.

Abszolut eredmények:

1.   Marosvári Márta                   49:05               Galamb Csaba           39:06
2.   Hegyi Brigitta                       51:11               Hegedűs László          39:59
3.   Keligerné Mádai Tünde         53:00               Szabó Milán Zsolt       40:18.

     Külön ki kell emelni, hogy ebben az évben is lehetett versenyen kívül, a verseny hangulatában teljesíteni a távot : az Óriáslépés-nek nevezett futamot Góg Tímea 6 alkalommal, Varga Andrea 5 alkalommal teljesítette, több mint 30 induló közül!
     A verseny legidősebb indulója a rendszeres résztvevő Tabajdi Józsi bácsi volt.
     A verseny után mindenki jóízűen fogyasztotta a Fornetti pogácsáit, a meleg citromos teát és a Mikulástól kapott szaloncukrot.

     A Domb-futás versenysorozat 2016-ban is megrendezésre kerül, az alapvető feltételek nem változnak, de néhány újdonsággal a záró banketten megismerkedhettek, melynek tervezett időpontja 2016. január 15.
     2016-ban is lehet a domb-futás versenysorozatra előre nevezni (éves nevezés).
     S ne feledjétek februárban jön a "Tél-űző"-futás!

Az eredmények letölthetőek ITT »
A pontverseny végeredménye letölthető ITT »
Képek a Képtárban »
Képek a Képtárban »
Képek a BAON-on »
Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011