A Domb-futás versenysorozat nyolcadik évadját kezdte meg február 8-án. Az időjósunk megint igazat mondott: a telet elűztük, a sok eső a szinte az összes havat eltüntette. Az esővel nem tudtunk mit kezdeni. Talán épp a reggeli bőséges csapadék ijesztette el az embereket attól, hogy elhagyják a jó meleg szobát...
     9 óra körül az eső elállt, így a hőmérséklet teljesen ideális volt a futáshoz. A pálya nyomvonala azonban inkább a "brutál-futás"-hoz hasonlított. Így is közel 50-n vágtak neki valamely távnak és hogy valóban teljesítették a távot, arról a ruhájuk árulkodott. Itt lett volna a lehetőség egy mosópornak megmutatni mit is tud...
     Az ovisok kissé bátortalanok voltak. Sebaj! Az április futáson már biztos elhozzák a Nagyit, s ezzel dupla ajándékhoz juthatnak.
     A 3,5 km-s táv indulói is kisebb létszámmal vettek részt. Talán nem értesültek a Domb-futás ez évi ÚJDONSÁGÁRÓL: Óriás lépésekkel az egészség érdekében. Ennek keretében bárki, kötöttségek nélkül teljesítheti a 3,5 km-s távot kocogva, sétálva.

Akiknek a legtöbb lépés összejön; külön díjazni fogjuk!
     A 7 km-s táv indulói elszántan vágtak neki a távnak, s alig 26 perc múlva már a célba érkezőket köszönthettük:

Abszolut eredmények:


1.   T. Nagy Magdolna   37:35         Galamb Csaba   26:14
2.   Sallai Tímea            37:36          Szabó Milán      26:29
3.   Minda Andrea         39:40          Vajda Zoltán     28:40

     A végén mindenki örömmel fogyasztotta a Cseh Pékség pogácsáját, a kalória pótló csokit, müzlit. A fázósabbak a forró teával melegedhettek.

      Reméljük legközelebb másokat is vendégül láthatunk!
     Ne feledjétek:
     - Nagyi-futás: ovis versenyzők a nagyszülővel teljesítik a távot;
     - Óriás-lépés: versenyen kívül kocogva-sétálva teljesítő a 3,5 km-s kör.

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

     Immár hagyományosan, a verseny elnevezése tükrözi az időjárást: amíg a hét első felében napsütésben is volt részünk, addig szombat reggel felhők gyülekeztek a Domb felett.
     A hőmérséklet -futó szemszögből- ideálisnak volt mondható és a látási viszonyok is kiválóak voltak. Az eredményhirdetés végére már egy-két esőcsepp is megjelent, no de ne szaladjunk ennyire előre ! A KÖD SZSC és a IUSTITIA egyesület által szervezett verseny ugyan kisebb technikai /áramvételi/ problémával indult, de szerencsére ebből a futók keveset észleltek.
     A fő, hogy a rajt időpontjára még a célkapu is állt! A futók - mintha maguk is érezték volna az esemény súlyát- folyamatosan érkeztek és a nevezést nem hagyták az utolsó pillanatra. Köszönet érte! A várakozás perceit a gyerekek külön sátorban rajzolással, színezéssel, játékkal tölthették. A futók kényelmét szolgálta a -most első alkalommal állított- külön öltöző sátor, illetve ruhatár. Reméljük, hogy ezek is segítik a

bizonytalanokat abban, hogy a következő alkalommal már velünk együtt fussanak.
     A csatlakozásnak jó példája volt a Nagyi-futás. Több ovis hallgatott a hívó szóra és a Nagyijával állt rajthoz. Öröm volt nézni a sok vidám arcot! A legfiatalabb induló az alig 22 hónapos Molnár Nóra volt.
     Másik kezdeményezésünk az "Óriáslépés": nevezési díj nélkül, a saját egészség megőrzése végett egy kellemes kocogás a futók között. Ezt az ELSŐ lépést 5 hölgy tette meg. Gratulálunk nekik! Minél több ilyen lépést tesznek, annál esélyesebbek az év végi egyedi ajándékra (sajnos a férfiak most mással voltak elfoglalva).
     A 7 km-s táv a szokásoknak megfelelően 10 órakor rajtolt. Már az első kör végére kialakult a végső sorrend. Szabó Milán Zsolt végig vezetve nyerte a versenyt. A nők közül legjobb időt Bácsmegi Boglárka érte el. Összesen több mint 150 futó állt rajthoz valamely távon. Jöttek versenyzők Győrből /!/Tolnáról, Albertirsáról és Martfűről is (a rendszeres résztvevő Lajosmizse, Nyárlőrinc, Kiskunfélegyháza, Izsák és Kecskemét mellett).


     A legtapasztaltabb futó Jeszenszky József volt, aki párjával Kálmos Évával vett részt a versenyen.

Abszolut eredmények:


1.   Bácsmegi Boglárka               30:32         Szabó Milán           24:14
2.   Háryné Staskó Anita            31:12          Galamb Csaba      25:24
3.   Molnár Éva                           33:11          Molnár Mihály       26:17

     A célban mindenki bőséges frissítővel pótolhatta a felhasznált kalóriákat: izotóniás ital, ásványvíz (BUSZESZ Zrt.) pogácsa (FORNETTI Kft.), müzli szelet és alma.

      A húsvéti nyuszi nagyon fürge volt felénk: csoki-alakban minden futóhoz eljutott egy és akinek ez nem volt elég, az még limonádét is kaphatott. Mire az eső megérkezett, már mindenki hazafelé tartott az ebédre gondolva. De senki se felejse el: június 7-én jön a Verőfényes domb-futáááás!! Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

     Ismét jó kapcsolatot ápoltunk az égiekkel.... A futam nevéhez méltóan verőfényessen sütött a Nap. Sőt, a hőfokszabályzót talán túl magasra csavarták odafönt.
     Már a reggeli készülődésnél is látszott, hogy jó meleg lesz. Ennek kivédésére a rajt-célkapu után frissítési és mosdási lehetőséget alakítottunk ki. Nagy szükség volt rá.
     A versenyközpont a hagyományoknak megfelelően került felépítésre, s a gyerekek is megtalálhatták az enyhet adó sátorban a kedvüknek való játékot. Újdonságként került bevezetésre az önálló ruhatár és -külön férfi/női öltöző; valamint a futóidő kijelzés és a hangosítás.
     A futamokat most is az óvodások kezdték. Öröm volt látni, hogy egyre aktívabbak: a korábbiaknál is többen hozták el nagyszüleiket egy kis közös kocogásra. Az ovisok több, mint fele ilyen kísérővel futott! A legfiatalabb induló: Molnár Nóra 2012. júniusi születésű, aki önállóan teljesítette a távot! A meleg ellenére mindenki szívesen fogyasztotta kalóriapótlóként a csokit és az ásványvizet. Nem is szólva a limonádéról!

Ugyanis a nagy melegre tekintettel folyamatosan készült a hideg limonádé... mondani sem kell, hogy ennek volt legnagyobb sikere...no meg a hűtött almának, melyet a Nedelkovics Market biztosított.
     Minden óvodás becsülettel teljesítette a távot, senkit sem az anyukája vagy apukája hozott a célba! Teljesen megérdemelték az emlékérmet!
     Utánuk az iskolások következtek. Nekik szerencséjük volt: a táv során a Dombot kellett körbefutni- végig árnyékban! ebben a melegben azért ez se kis feladat volt!
     A felnőttek 7 km-s távja igen nagy kihívás volt; a közel 30 fokos melegben, sok helyen tűző napon, a futók egymást inspirálva nagyon kitettek magukért! A férfiaknak kevés volt a két kör, hogy eldöntsék, ma ki a jobb. A Pontosidő Kft. által biztosított óra semmilyen különbséget nem mutatott (Legközelebbre talán célfotót is kellene beszereznünk?). Döntetlenre hozták a meccset a fiúk, amit a versenybíróság is jóváhagyott!. Minden nehézség ellenére jóval 4 percen belüli kilométereket futottak!

Abszolut eredmények:

1.   Bácsmegi Boglárka               32:11         Galamb Csaba           27:15
                                                                     Fekete Zoltán            27:15
2.   Háryné Staskó Anita            33:33          Bránya Roland           28:22
3.   T. Nagy Magdolna                36:44          Hegedűs János          29:00

     Az egészséges életmód felé most is többen megtették az első lépéseket: 16 fő gondolta úgy, hogy erre legjobb alkalom a "Verőfényes". Persze nem feledkeztünk meg azokról sem akinek ez más a 2. vagy 3. lépés volt (ez így összesen már 10 km...).
     A versenyen több, mint 150-n indultak, s mindenki célba ért. Jó lecke volt mindazoknak, akik teljesítőképességük határát feszegették- a meleg nem játék! Szerencsére a szokásos "futóbetegségek" kevés személyt érintettek,

de délutánra már ők is mosolyogva -s tanulságot eltéve- emlékeztek vissza a történtekre.
     A legtapasztaltabb résztvevő immár nem először Varga Albert volt Nagykőrösről. Gratulálunk neki!
     A Domb-futás híre egyre messzebb eljut: a korábban már bejáratott helyek (Tiszaalpár, Fülöpháza,Nagykőrös, Albertirsa stb.) mellett Szeged, Sándorfalva, Ceglédbercel, Bátaszék, Nyergesújfalu is fölkerült a térképünkre.
     Találkozzunk 28-án a bugaci Karikás Csárdánál! -      Dr. Varga Tibor

Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Igazán perzselt!
     Már reggel is vakítóan tűzött a nap, a hőmérő higanyszála gyorsan emelkedett. Egy másik rendezvény miatt a "Perzselő" versenyközpontja nem a megszokott helyen került felállításra. Ennek ellenére minden futó megtalált bennünket. Sőt! A nyári uborkaszezon nálunk nem látszott!
     Öröm volt nézni a sok-sok vidám, ismerős arcot. A Domb-futás résztvevői egy nagy családot alkotnak, szinte mindenki ismer mindenkit. S a család egyre bővül....
     Az útvonal eltért a szokásostól, de ezt sokan nem is bánták. Bár a táv egy kicsit több lett /7.5 km/, de köröknek köszönhetően többször biztathatta a népes közönség is a résztvevőket.
     A versenyzők ismét számos településről érkeztek: a már szokásos Szeged, Győr, Nyárlőrinc, Cegléd, Albertirsa mellett most először Felgyő is képviseltette magát.


     A szokásoknak megfelelően először az ovi-futam rajtolt. A csatorna két partján futva,a szülők is jól láthatták a csemetéjüket. 3 induló még a Nagyit is magával hozta -meg is lett a jutalma!
     Az iskolások már a teljes csatornát körbefutva közel 1 km-t teljesítettek.
     Pontosan 10 órakor elhangzott a "Rajt!", s hosszú sorokban kígyózott az indulók népes mezőnye. Az útvonal változatos volt: egy kis kör, meg egy nagy kör s így együtt duplázva!
     A versenyzők mellett nem feledkezhetünk meg azokról akik most tették meg az első (esetleg második) "óriáslépés"-t az egészségük megőrzése felé: a verseny hangulatát átérezve, de versenyen kívül (ingyenesen, idő-eredmény kényszer nélkül) közel 20-n vágtak neki a 3.7 km-s távnak. Kiemelendő Varga Andrea, aki már 3. óriáslépésnél tart!

     A versenyen több mint 150 induló volt, s a nagy ("perzselő") meleg ellenére csupán 3 személy adta fel a versenyt. A legifjabb induló Horváth Ármin volt aki 2011. 10. 21-én született. A legtapasztaltabb futó ismét az örökifjú Tabajdi József volt.

Abszolut eredmények:

1.   Fucin Szilvia                            32:57           Galamb Csaba           26:10
2.   Háryné Staskó Anita               37:11          Szalóki Róbertr           27:43
3.   Koleszárikné Németh Beáta    37:22          Vári Kálmán               28:43

     A befutást követően mindenki jóízűen pótolta a felhasznált kalóriákat /illetve csak egy részét, hiszen a formára vigyázni kell!/: Cseh Pékség pogácsáját,

a Duna Italkereskedő KFT. ásványvizét, illetve a készített limonádét, a Fornetti kis süteményeit! Köszönet a verseny megrendezéséért a Hírös Sport Kft-nek a Tiszta Formák Alapítványnak, a lebonyolításért a sok-sok önzetlen segítőnek!
     A rendezvény végén azzal a tudattal indultak útnak a résztvevők, hogy szeptember végén újra találkozunk- a HÍRÖS FÉLMARATONON.
- Dr. Varga Tibor -
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »


Folyékony hógolyó!

     Az időjárás kissé megtréfált mindenkit: a "kemény hógolyó-csatára" számítók csalódtak az időjárásban, de nem a domb-futásban. Ugyanis a hőmérő higanyszála jóval fagypont felett volt és bár az égi áldás megérkezett, halmazállapota elmaradt a várttól. Már éjszaka is kerekes szánnal járt a Mikulás. A reggeli órákban is vigasztalanul hullott az eső.
     A versenyközpont az Egészségügyi Szakközépiskolában volt, nevezni 9 órától lehetett. Az időjárás számos futót távol tartott az eseménytől, csak a legbátrabbak, legkitartóbbak vállalkoztak a kijelölt táv teljesítésre. Pedig mi jól felkészültünk: már a verseny előtt meleg, citromos teával , s Mikulástól kapott szaloncukorral vártuk az indulókat.

     A versenyt, mint mindig a legkisebbek nyitották: az ovisok ebben a cudar időben is mosolygós arccal vágtak neki a távnak! A legfiatalabb induló pedig a verseny napján nem volt 2,5 éves (Bodor Balázs)! Utánuk következtek az iskolások, majd a 3,5 és 7 km-s táv versenyzői.
     A verseny egyik hagyományos sarkköve itt kisebb csorbát szenvedett: a pontosságból -a versenytársak sportszerű döntése alapján- engedtünk. Már épp a képzeletbeli rajtpisztoly dördült volna, mikor "befutott" egy versenyző Kunszentmiklósról. A résztvevők izgatottan /hiszen szakadó esőben várni nem a legjobb dolog../, de türelemmel megvárták, míg a futótársuk elkészül a ruházatával. Néhány perces csúszással elindult a mezőny.
     A verseny valamely távját több, mint 70 fő választotta. S a majdnem elkéső futó "meghálálta" a többiek türelmét: Domján Ferenc elsőként haladt át a képzeletbeli célvonalon.
     Hamarosan érkeztek a többiek is; kipirulva, s a terep nyomait magukon viselve...

Abszolut eredmények:

1.   Bácsmegi Boglárka           33:33           Domján Ferenc           27:57
2.   Kelő Sára                         35:21           Fekete Zoltán             28:07
3.   Geráné Tapasztó Ágnes    35:41           Pénzváltó István         28:49

     A rendezvényre számos településről érkeztek:Kecskemét mellett Martfű,Jakabszállás, Tolna, Kerekegyháza, Albertirsa, Kiskunhalas, Budapest, Szeged, Helvécia, Tiszakécske, Lajosmizse...
     Külön ki kell emelni, hogy ebben az évben versenyen kívül, csupán a verseny hangulatában is lehetett teljesíteni a távot. Az Óriáslépésnek nevezett futamot Varga Andrea 5. alkalommal teljesítette! 33 induló közül Ö volt aki legtöbb lépést tett az egészségéért. Elmondása szerint az utolsó futam sikerült a legjobban. A rendszeresség mellett az sem mellékes, hogy Győrből érkezett hozzánk (200 km)!


     A verseny legtapasztaltabb indulója most is Tabajdi Józsi bácsi volt.
     A verseny után mindenki jóízűen fogyasztotta a Fornetti pogácsáit, Nedelmarket Kft. almáit, és a Mikulás ajándékait. Reméljük, hogy a jövő évben még többen kezdenek el kocogni/futni a a Hírös Város Szabadidőközpontjában: februárban máris jön a "Tél-űző"-futás!
     Köszönet a további támogatóknak is: NEA, Hírös Sport Kft. Cseh Pékség, Tiszta Formák Alapítvány, K.O. Autósiskola, Dunaitalker Kft.

Az eredmények letölthetőek ITT »            A pontverseny végeredménye ITT »
Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011