Elűztük a telet!
     Az év második hónapjának első szombat délelőttjén történt e jeles esemény. A IUSTITIA Egyesület immár hét éve rendezi a Domb-futásokat a résztvevők teljes megelégedésére.
     A versenysorozat első állomása a "Tél-űző" volt. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a hőmérő higanyszála 5 C-fok fölé kúszott. No nem is hó, hanem eső hullott az indulók nyakába. Azonban ez sem vette el a kedvét több, mint 70 futónak.
     A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a saját 300 méteres távjuknak. Ezt követte az iskolások Domb-köre, ami már 830 méter volt.
     Végül a 10 órakor rajtolt a legnépesebb mezőny 7 kilométeren. A talaj csúszós, vizes volt (milyen lehetne a föld szakadó esőben?), ez óvatosabb versenyzésre intette a résztvevőket. Most a pályacsúcs nem forgott veszélyben, mint ahogy Galamb Csabi "hagyományos" első helye sem.


Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita   34:17         Galamb Csaba   25:49
2.   Bácsmegi Boglárka     35:28          Vajda Zoltán     28:48
3.   Bodor Ibolya               35:31         Mádi Szabolcs   29:48


     Szerencsére senki sem sérült meg (csupán lázas cipő-keresésbe fogott egy futótársunk...:-)
     A futás kortalan; ezt igazolja ,hogy Legfiatalabb induló: Varga Ádám volt, aki 2006. 12. 24-én született; míg legidősebb: mindenki Tabajdi Józsi bácsija aki 1941. október 2-án látta meg a napvilágot...

      A célba érkezést követően a közeli Egészségügyi Szakközépiskola aulájában lehetett elfogyasztani a Fornetti sajtos rúdját, a Cseh Pékség lekváros, diós süteményét, vagy az Életmag Gyógyszövetség által felkínált (természetes körülmények között termesztett növényekből álló) zöldség-salátákat. Valamennyi résztvevő kapott naptárat, rajtszám-tartót és futónaplót, melybe nemcsak az edzéseredményeket, de de a versenyek időpontját is beírhatják.
     A domb-futásról már mindenki tudja: MINDEN MÁSODIK HÓNAP ELSŐ SZOMBAT délelőtt 10 óra.
     Szóval: várunk mindenkit április 6-án! S ekkor már reméljük a "Nagyi-futás"-on is több nagymamát, nagypapát köszönthetünk; aki segít a kis unokájának dupla /esetleg: tripla!/ ajándékot begyűjteni!


     Aki pedig csak a jó hangulatért, a friss levegőért akar csatlakozni; megteheti a Nyuszi-futáson. itt nevezési díj sincs, limit idő sincs: csak önfeledt kocogás! Akinek kedve van, még húsvéti jelmezbe is bújhat!
- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Szeszélyeskedtünk egy kicsit!
     Nevéhez méltó volt a Domb-futás második állomása. Bár mindenki már a tavaszt várja, azért a heti hidegfront nem múlt el nyomtalanul: az előző napi esőzés kisebb óvatosságra intette a versenyzőket. A szervezők is szeszélyesek voltak, a versenyközpontot az egészségügyi iskolában alakították ki. Ott sokkal jobban lehetett pl. versenyre felkészülésként színezni. Az ovisok szeszélye a "fordított" pálya volt: a korábbi iránnyal szemben indultak a legkisebbek. Sajnos a "dupla-ajándék" elmaradt a részükre; a mulasztásból okulva többen ígérték, hogy a következő versenyre elhozzák a Nagyit is! Úgy legyen, mi vállaljuk az ajándékot akkor is!
     A verseny további része már a hagyományoknak megfelelően zajlott, sokan már "vakon" is tudnák teljesíteni a távot. Az útvonal a megszokott (3,5 és 7 km), csupán az eső nyomai nehezítették a teljesítést. De az égiek megkíméltek bennünket: egy csepp sem hullott a verseny alatt! (mostanában már ez is nagy eredmény).

     A családias hangulat továbbra is megmaradt; közel százan vágtak neki valamelyik távnak.

Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita   32:54         Vajda Zoltán       27:05
2.   Pászti Edit                   33:33         Fekete Zoltán     27:14
3.   Bácsmegi Boglárka      34:29         Molnár Mihály      27:43


     Az év végi eredményhirdetéshez a Domb-futás állomásain lehet a szükséges pontokat begyűjteni. Van aki már 12 pontnál jár....
     A legfiatalabb versenyző Révész Máté volt aki 2008-ban született, míg a legidősebb Lele László dr. 56 évvel korábban látta meg a napvilágot...

      A célba érkezést követően a közeli Egészségügyi Szakközépiskola aulájában lehetett elfogyasztani a Fornetti sajtos rúdját, a Cseh Pékség süteményét. Továbbra is aki akart, kapott naptárat, rajtszám-tartót és futónaplót, melybe nemcsak az edzéseredményeket, de a versenyek időpontját is beírhatják.
     A Domb-futásról már mindenki tudja: MINDEN MÁSODIK HÓNAP ELSŐ SZOMBAT délelőtt 10 óra.
     Szóval: várunk mindenkit június 1-én! S ekkor már reméljük a "Nagyi-futás"-on is több nagymamát, nagypapát köszönthetünk; aki segít a kis unokájának dupla /esetleg: tripla!/ ajándékot begyűjteni!
     Aki pedig csak a jó hangulatért, a friss levegőért akar csatlakozni; megteheti a Nap -futáson. itt nevezési díj sincs, limit idő sincs: csak önfeledt kocogás!


          Aki meg nem akar 2 hónapot várni; keressen bennünket az április 27-i Nagy Sportágválasztón! Ott is szolgálunk érdekességgel....

- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Időjósunk megmondta: Verőfényes lesz a Domb-futás!
     Így is lett! Bár előző nap a város másik részében csúnya jégeső, vihar tombolt, a verseny napján kisütött a nap. A leggyorsabbak nemcsak a rajtnál, de még a célban is verőfényes napsütésben részesültek. De ne szaladjunk ennyire előre.
     A már jól ismert "minden második hónap első szombat délelőtt 10 óra" júniusban már az első napon megvalósult. Az előzetes időjárás nem sok jóval biztatott, de a szervezők bíztak a Domb-futás "erejében" és nem is csalatkoztak. Előző napi esőzés után vizes szakaszok és tócsák nehezítették az útvonalat. ennek ellenére több, mint 100-n vágtak neki valamelyik távnak".
     Először az ovisok 300 m-t teljesítettek. Öröm volt látni a sok-sok kipirult arcot, vidám tekintetet. A verseny után jóízűen fogyasztották a FORNETTI-sütiket, és Cseh Pékség-pogácsákat. No meg a csoki, müzli és Veritas-ásványvíz is segített a kalóriapótlásban.

     Az általános iskolások mezőnye is sokkal népesebb volt. Talán őis rájöttek, hogy a Domb-futás nem a kötelező tesi óra...
     A 7km-s táv mezőnyében a sok Domb-futó mellett számos új arcot is köszönthettünk. Reméljük ők is beszállnak a pontversenybe, egyre többször viszontlátjuk őket.

Abszolut eredmények:


1.   Bácsmegi Boglárka         31:03         Galamb Csaba       26:17
2.   Háryné Staskó Anita      31:26         Jéga-Szabó Zsolt   26:22
3.   Bodor Ibolya                  33:36         Molnár Mihály         26:33

     Bár eső ellen is állt sátor, szerencsére nem volt rá szükség. Reméljük az augusztusi "Perzselő" már nevéhez valóban méltó lesz! Ránk férne már egy kis meleg!
Ezt megelőzően mindenkit várunk a június 22-i Futó-homok félmaratonon Bugacon! Ott már majd csak süti a homok a talpunkat...


Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Nagyon perzselt a Nap a domb körül!
     A versenyt megelőző héten szinte elviselhetetlen volt a hőség, de bíztunk az égiekben. A rekkenő hőség nem csökkent, így a meleg a kicsiket és a nagyokat egyaránt nehéz feladat elé állította. Tíz órakor már hétágra sütött a nap és a szél sem hűsítette az atlétákat. Persze azok jártak jól, akik könnyű futóruhába öltöztek.
     Legelsőnek a legapróbbak vághattak neki az óvodások 300 méteres távjának, majd a szép számú, lelkes alsó tagozatosok, pedig a Domb körül futhattak. A legfiatalabb induló Bodor Dorka (2011. 02. 28) volt, a legidősebb pedig Tabajdi Józsi bácsi. A verseny után jött a jól megérdemelt kalóriapótlás a csoki, a müzli és a Veritas-ásványvíz.
     A felnőttek mezőnye a hagyományoknak megfelelően rajtolt. A nagy meleg nem riasztotta és a kecskeméti repülőnap nem csábította el a futókat, több mint százan teljesítették a távot. A pályán a legkevesebb időt Galamb Csaba töltötte.

Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita         33:18         Galamb Csaba               24:36
2.   Bodor Ibolya                     34:01         Polyák Csaba                 25:11
3.   Tóth Katalin Dr.                 35:24         Szabó Milán Zsolt          26:04
     A verseny végén mindenki a szokásos befutó csomag mellett megkóstolhatta a Cseh Pékség pogácsáját és a Fornetti készítményeit is. Aki nem tudott eljönni, az se csüggedjen, gyertek a Hírös félmaratonra szeptember 29-én!


Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »         Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Szent Mihály napján is sokan futottunk!
     Szent Mihály napján lezajlott a Hírös Város térségének legnagyobb futóversenye a Hírös-félmaraton. Az előzetes nevezések szép számú résztvevőt jeleztek.
     Már szombaton benépesítették a területet az önkéntesek, akik ingyenes /!/ munkájukkal felépítették a versenyközpontot, kiépítették az útvonalat. Az eredményt mindenki láthatta, aki kijött a Szabadidőközpontba. Ekkor még napsütésé volt a főszerep.
     Az időjárás úgy gondolta, hogy a futóknak fog kedvezni a verseny napján: a nap elbújt és hűvösebbre fordult az idő. Ennek több futó kifejezetten örült, míg az érdeklődők, szurkolók kevésbé. Lényeg, hogy eső nélkül zajlott a verseny, a szokásos tavak körül, ligetes területen. 9 órakor indult a helyszíni nevezés, amely fél óra elteltével már magas fordulaton pörgött. Bár akadtak kisebb hibák /elnézést az érintettektől/, végül közel félezer futó állt rajthoz a verseny valamelyik távján.

     Először az ovis-futás (300m) indult, ahol vidám betét volt a Nagyi-futás: az a kis futó aki a nagyszülőjével futott, dupla csokiban részesült! Az alsósok 1 km-e már azt jelentette, hogy a kiserdőt kellett körbefutni. A nagy-nagy izgalom miatt a rajtvonal "egyre előre lopakodott". Jó volt látni a futam végén célba érkező örömteli arcokat. A legfiatalabb versenyző Szelei Gerda volt, aki decemberben lesz két éves! A kisebbek közel 130 fős létszámát a szervezők szerint az időjárás fellegei korlátozták.

Bajnokaink:
300 méter

   1.   Pulcsár Lili                  Koleszárik Bence
   2.   Szegedi Noémi           Hajdű Erik
   3.   Szednák Flóra            Szűcs Szilárd


1000 méter I. korcsoport

   1.   Hegyi Boglárka                 Trungel Nagy Kolos
   2.   Papp Laura                      Trungel Nagy Zalán
   3.   Kerekes Luca                   Mészáros Simon

1000 méter II. korcsoport

   1.   Patyi Lili                            Bognár Ádám
   2.   Csontos Fanni                  Mészáros Márk Mózes
   3.   Asztalos Hella                   Kiss Czakó Máté

     11 órakor indultak a felnőtt távok. Azaz indultak volna, mivel a jelentkezők nagy száma folytán néhány perces csúszás alakult ki. A futók az ország számos pontjáról érkeztek: Érd, Szentendre, Péteri, Hajdúböszörmény, Tiszasziget, Szentes, Budapest, Békéscsaba, Pinnye (Soprontól 17 km-re van), Szeged, Szekszárd, Martfű, Nagyoroszi, Farmos, Tápióbicske, Szabadka (!), Ócsa, Szada, Szarvas.
     A legidősebb induló Dr. Bálint Ernő volt, aki novemberben lesz 79 éves!
     A rajtbeli késedelmet többen a pályán "behozták". Az elmúlt évi tömegjelenetből tanulva, szakaszosan, távonként történt az indítás. Így már a gyorsabb futók jobban tudtak haladni. A rajtok élményét Hedrich Zoltán futóklub-társunk a levegőből örökítette meg. A befutást követően jóízűen fogyasztották a bőséges csomagot, melyet az idén először a Sárgakocsi-vendéglő tésztapartyja színesített. A fáradalmakat pedig a Fürdő igénybevételével (uszoda, termál, élményfürdő) lehetett kipihenni.

Abszolut eredmények:    7 km:

   1.   Bognár Anna                       29:17          Szabó Milán Zsolt       25:58
   2.   Fucin Szilvia                        29:50          Holló-Szabó Martin     26:33
   3.   Bácsmegi Boglárka             31:46          Szoboszlay Tamás      27:26

14 km:

   1.   Janositz Gréta                    58:02          Szöllősi Renátó          52:21
   2.   Bognár Csilla                   1:03:05          Bogdány Kenéz         53:29
   3.   Steinmetz Szilvia             1:08:14           Major Gábor             54:05

21 km:

   1.   Csatári Mónika Melitta     1:31:27          Halmi Balázs           1:12:51
   2.   Bor Katalin Diána             1:35:41          Badar Gergő           1:14:38
   3.   Nagy Gyöngyi                  1:37:37          Polyák Csaba          1:15:18


     A rendezvény társprogramja az Egészségnap volt, ahol vérnyomás- és vércukor mérés mellett közös bemelegítés, tornázás, nyújtás zajlott. No meg egészséges ételek kipróbálása a környék termelőitől.
     A sok önkéntes önzetlen segítsége mellett köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak is: Fornetti Kft. K.O. Autósiskola. Cseh Pékség Kft., OTP Bank, Fókusz Takarékszövetkezet, Kecskeméti Rendőrkapitányság, Kecskeméti Fürdő.

Az eredmények letölthetőek ITT »            Az OKLEVELEK letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »                               Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Nagyon fújt a szél a domb körül!
     A munkanap és a zord időjárás sem riasztotta el azt a közel száz futót, akik szombaton délután rajthoz álltak az év utolsó domb-futásán. A rövid hétvége és a viharos erejű szél sem szegte kedvét a 300 m távot teljesítő óvodásoknak és a 830 m távot teljesítő kisiskolásoknak sem.

Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita    31:17         Galamb Csaba               24:46
2.   Pászti Edit                    32:22         Szabó Milán Zsolt          25:50
3.   Bodor Ibolya                 33:18         Nagy Sándor                26:38

     A célba érést követően az Egészségügyi Szakközépiskolában berendezett versenyközpontban meleg tea és egy kis kalóriapótlás várta a résztvevőket.
     Ezzel véget ért a 2013. évi versenysorozat. Az ünnepélyes zárásra


2014. januárjában kerül sor, ahol az éves összesített eredmény alapján kerülnek kiosztásra a megérdemelt díjak. No meg eszünk-iszunk egy jót és utána bowlingozunk.
     Köszönet mindenkinek,nem utolsó sorban az egész évben aktív segítőknek:
Horváth Zsuzsi, Dr. Gémes Andrea, Markóné Babják Andrea, Dr. Farkas László, Takács Dániel, Asztalos István, Hársch Ferenc, Mészáros Zoltán,
Bariné Polyák Andrea, Nagy Alexandra, Sipos, Miklós, Hedrich Zoltán,
Mészáros Zoltán M/X
,(remélem nem maradt ki senki).


Az eredmények letölthetőek ITT »
Képek a Képtárban »         Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011