Elűztük a telet!


Bár ti még nem érzékelitek, mi elűztük a telet. Gyönyörű látványt nyújtott a fehérbe öltözött Domb, a tó és a fák. A részvevők jókedvűen, de kissé dideregve gyülekeztek a rajtnál.
A 30 cm-s hóban és -10 fokos hidegben 25 elszánt futó vágott neki a havas tájnak..
A legfiatalabb induló 6 éves volt. A leggyorsabb futó, Galamb Csaba 29 percen belül megtette a 7 km-s távot (28:40). Igazán szép teljesítmény ebben a zord időben!
A többiek is kipirult arccal, s néhányan deres homlokkal/szakállal érkeztek célba. .
A célba érést követően az Egészségügyi Szakközépiskolában berendezett versenyközpontban meleg tea és pogácsa, péksütemény várta a résztvevőket.A versennyel elindult a 2012-s pontvadászat, melnyek következő állomása az április 7-én megrendezésre kerülő Szeszélyes-futás lesz.
Reméljük, annyira azért nem lesz kiszámíthatatlanan, hogy ismét hóban fussunk. De mi már igazoltuk: bennünket még ez sem riaszt!
/-Zsuzsi-/


Mókus beszámolója:

Minél inkább havazik, annál inkább hull a hó,…

de ez sem zavarta szombaton a IUSTITIA Egyesület hagyományos Domb-futássorozatának első állomásán rajthoz álló bátor futókat.
Szombat reggelre megérkezett az időjósok által beharangozott tél, szakadt a hó, s jeges szél süvített, de ez sem tántorította el a Télűző-futam résztvevőit.
A Benkő Dombnál először a legkisebbek, majd a felnőttek álltak a rajthoz.
A hideg idő senki kedvét sem szegte, hiszen elsőnek Galamb Csaba (28:40), másodiknak Szalóki Róbert (29:22) és harmadiknak Vajda Zoltán (29:34) érkeztek célba rendkívül jó időeredménnyel.


A versenyközpontban az elfáradt és átfázott futókat a szervezők meleg teával és friss pogácsával várták.Az eredmények letölthetőek ITT »


Képek a Képtárban »


Képek a BAON-on »


Kezdőoldal »

Igazán szeszélyes...

Az áprilisi domb-futás méltó volt elnevezésére: éjjel még az eső esett, majd szombat reggel már a napszemüveg sem volt úri huncutság. A verseny rajtjára /10 óra/ azonban ismét felhős lett az ég.
Szerencsére csupán a hőfokot húzta le ideálisra az időjárás. Kellemes hangulatban közel 150-n álltak rajthoz a Szeszélyesen.
Először az ovisok vágtak neki a távnak, majd az alsóbb évfolyamok.
A felnőttek mezőnye közel 100 indulót jelentett!
A legfiatalabb induló: Hauge Dóra, Kiss Boglárka és Balogh Marci volt (2009-ben születtek).
A legtapasztaltabb futónk Tabajdi Józsi bácsi volt.

A legjobbak:

1.   Háryné Staskó Anita   32:15         Galamb Csaba   23:57
2.   Gombás Idikó              34:49         Vajda Zoltán     25:37
3.   Tóth Katalin Dr.           34:55         Mádi Szabolcs   25:49


A futók szervezésének győztese Cséplő Zoltán, aki 7 új futót hozott magával a versenyre. Köszönet jár érte (és természetesen a kedvezmény)!
Bár az eredményhirdetést a húsvéti nyuszi lassította, végül minden a helyére került.
A türelmes várakozást nagymértékben elősegítették a Cseh Pékség finom pogácsái és az ÉLETMAG Szövetség által készített szendvicsek! Mindenkinek nagyon ízlett, hiszen kemencében sült kenyérre igazi /!/ tejből készült körözött került, melyet friss zöldhagyma díszített. Mindez pedig 100%-s gyümölcslével volt leöblíthető. Nagyon köszönjük!

Reméljük június 2-án még többen húznak ha nem is nyúlcipőt, de sportszandit legalább! Gyűjtsétek a pontokat az összesített győzelemhez, gyertek a Verőfényesre!
Önkéntes segítőim voltak: Mészárosné Gilicze Katalin /ahogy mindenki ismeri: Mókus/, Cseh-Szakál Lívia, Barna Andrea, Gémes Andrea, Asztalos István, Sipos Miklós, Mészáros Zoltán, Farkas László, Keresnyei Imre, Zadravecz Györgyné, Hársch Ferenc és Szabó Sándor. Köszönöm a munkátokat!
- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Igazán családi futás volt.

     Bár az időjósok esős, szeles időt prognosztizáltak, azaz vészjósló fellegeket képzeltek a fejünk fölé szombat délelőttre: nem lesz napsütés. Mi nem hittünk neki: a IUSTITIA EGYESÜLET -a szokásoknak megfelelően- megrendezte a Verőfényest!
     S láss csodát! Még a nap sárga korongja is láthatóvá vált az égen. Kell ennél több a megbízhatóságunkról? /no jó: az igaz, hogy előző napra nagy esőt rendeltünk. de csak azért hogy ne poroljon az útvonal!/
     Tehát megrendeztük a családi futást. Családi, mert egyre több gyerek-szülő párost látunk részt venni a versenyen. Sőt akad olyan család ahol már mindkét szülő fut- hogy ki kit csábított el, az rejtély.
     A hagyományos rendezés menetébe új színfolt jelent meg: az ÉLETMAG Gyógyszövetség jóvoltából egészséges /értsd: környékbeli gazdák tiszta termékeiből készült/ szendvicsek és gyümölcsjoghurt várta a befutókat.

     No de ne szaladjunk ennyire előre /bár futásról van szó/. Kezdésként a Gyógyszövetség által megismerkedhettünk a doing-technikával. Majd Bagi Bélától, a Kecskeméti Fogyasztó- és Vidékvédő Egyesület Elnökétől megtudhattuk, hogy mire figyeljünk a piacon történő vásárlás során. Csupa hasznos információ!
     Új ismeretekkel felvértezve indult útjára az óvodások csoportja; maratoni 300 métert teljesítettek. A teljesítmény elismeréséül minden ovis érmet és oklevelet kapott.
     A szokásos Domb-kör is egyre több indulót vonz. A gyerekek kipirult , mosolygós arca a legjobb ellenszer számos betegség ellen.
     A felnőttek 7 km-s távja hagyományosan 10 órakor rajtolt. Számos más program, illetve országos futóverseny miatt ma ugyan kisebb volt a mezőny, de így is közel százan vágtak neki a távnak! Ismét Galamb Csaba töltötte a pályán a legkevesebb időt...


A legjobbak:

1.   Juhász Ágnes              31:40         Galamb Csaba   26:54
2.   Háryné Staskó Anita    32:05         Mádi Szabolcs   27:12
3.   Márta Andrea               32:38         Bálint Zoltán     27:28


     Az eredményhirdetés során sorsoltuk ki a támogatóink ajándékait: Szuperinfó-pólók, Bowling-utalványok, Kéttemplom-köz Kávézó-utalványok, Malom mozijegyek találtak gazdára.
     Mindenkinek kellemes szórakozást kívánunk!
     A kalóriapótlás a Fornetti pogácsájával és a Cseh Pékség sütijeivel vált teljessé.
Aki éhesen ment haza, vessen magára...

     De ne csüggedjen senki! Két hónap múlva ismét domb-futás! Már elküldtük az igényünket: PERZSELŐ-en szép időt rendeltünk...
     Aki nem tud addig várni, jöjjön június 23-án Bugacpusztaházára velünk. A Futó-homok garantált...
- Dr. Varga Tibor -


Képek a Képtárban »              Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »

Több mint 350 futó!

     Szép idő, lelkes futók, kellemes útvonal... kell ennél több? a VI .Hírös-félmaraton sok-sok ember számára emlékezetes maradt. Már az előző nap is jó hangulatban telt; mikor a Hírös Futóklub néhány tagja és aktív segítők megépítették a versenyközpontot, kijelölték a pályát. A szervezők ezt megelőzően komoly tárgyalást folytattak az égiekkel: ennek eredményeként öntözte egy kiadós zápor a Szabadidőközpontot. Jótékony hatása még a versenyen is érvényesült...
     Vasárnap /szeptember 30-án/ reggel izgalommal vártuk, hogy milyen munkát végeztünk: az osztályozás a TI dolgotok. Már a nevezés kezdetét megelőzően felcsendült a zene a máskor oly csendes területen. A "hívó szó" elért sokaknak a fülébe, fél 10 után megindult a futók áradata. A várakozás perceit a triálosok mutatványai és a Wing Tsun művészeinek bemutatója színesítette. A bátrabbak ki is próbálhatták az eszközöket. No persze csak a futás után!

      A tömeg közben nőttön nőt.... A bemutatók mellett az egészség volt a központban. A fő téma a mozgás /futás/ volt, de az életmód és állapot is fontos az életünkben. ennek jegyében az Ölelő Kéz Alapítvány segítségével, valamint az Életmag Gyógyszövetség jóvoltából a kíváncsiak megismerhették állapotukat- több szemszögből is! Az étkezés terén pedig a Magyar Családellátó termékeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
     A rajt időpontjáig korábban soha nem látott létszám alakult ki. A nevezés az utolsó pillanatokig zajlott, sőt volt, aki lemaradt.. Reméljük jövőben időben indul el!
     Először az ovisok vágtak neki a távnak. Mivel most máshol volt a Rajt, ezért végig jól láthatóak voltak a jövő reménységei. Nagy-nagy öröm volt látni a sok kipirult arcot, mosolygós gyerekfejet. Külön öröm /s köszönet érte!/, hogy jónéhány szülő elkísérte gyermekét az úton. A közös futás feledhetetlen élménnyel gazdagította őket.
     Miután mindenki célba ért; indultak az alsósok a "kilométeres-maratonra". Itt már kevesebb szülő vállalkozott a kísérő szerepére /vajon miért? :-) /, de a gyermekek


létszáma is meghaladta 70 főt!
     A táv teljesítése után következett a nagy verseny: 7, 14 és 21km-s táv rajtja. Azaz következett volna... Ugyanis az indulók létszáma minden képzeletet felülmúlt, s így kicsit tovább tartott a regisztráció. Több, mint 350 futó választott bennünket ezen a délelőttön! Szegedtől Budapestig; Karcagtól Csengeléig, Jászberénytől Bajáig érkeztek versenyzők. A Domb-futásokon pontos a kezdés, itt most kis csúszással (ami más versenyeken helyből előfordul) indult a mezőny. A futók több percen (!) keresztül futottak át a rajtkapun!
     A Szabadidőközpont zöld területén egyenletes, de nem betonos talajon zajlott a verseny. A hőmérséklet közel ideális volt. A 7.032 méteres kör féltávjának környékén /is/ volt frissítő pont. A fák, a tó kellemes látványában az élboly nem igazán gyönyörködött; a félmaraton abszolút első helyezettje, a címvédő, Várbíró Attila 75 perc alatt ért célba!

     A befutó csomagok osztogatásával párhuzamosan a futó-palánták eredményhirdetésével megkezdődött az érmek és kupák kiosztása. A díjakat Havas Csaba a Hírös Sport Kft, képviselője és Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város Alpolgármestere adta át. Többen örülhettek a tombola nyereménynek is.
     A nehéz körülmények között is jó versenyt sikerült szervezni és ez nagy mértékben köszönhető azon cégeknek akik fantáziát láttak ebben az eseményben:

FORNETTI Kft, OTP Bank Nyrt., Cseh Pékség, Veritas Gold, Kecskeméti Fürdő, Hírös Sport Kft., K.O. Autósiskola, Gorter Kft., Bácsvíz Zrt.

Köszönet érte!

Lenhardt Lívia

     Aki élménnyekkel gazdagodott nálunk /akár pozitív, akár negatív/, ossza meg velünk is (iusegy@gmail.com), azért, hogy jövőre még jobb versenyt rendezhessünk.
     A véleményt megfogalmazók között ingyenes indulási jogot sorsolunk ki.
     Jövőre, veletek, ugyanitt!
     - Dr. Varga Tibor -


Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »És   n e m z e t k ö z i   vééééé  lett...

     Emlékezetes marad a futóknak december első vasárnapja. Először is a munkanap áthelyezések miatt nem a hónap elsőszombatján, hanem vasárnap rendeztük a Domb-futást. Bár kissé kevesebben jöttek el, bízunk benne, hogy jövőre még többen csatlakoznak a sorozathoz.
     Másrészt IGAZÁN nemzetközi mezőny jött össze! Korábban is voltak már német és angol versenyzőink, de most ez a kör újabb országokkal bővült: Madara Rigából (Lettország), Teodor Bukarestből (Románia), Ryan Colmubia (USA!) és Mustafa Isztambulból (Törökország) érkezett! Egy másik rendezvény kapcsán kerültek Kecskemétre, s mivel hallottak a versenyről (!): úgy gondolták elindulnak! Jól tették, köszönet érte! (reméljük honfitársaink erőt merítenek az ő lelkesedésükből, s jövőre velünk kocognak...) Persze közelebbről is érkeztek futók: Csongrád, Szarvas, Budapest, Kiskunfélegyháza képviselői is megjelentek.

      Az időjárás kissé megtréfált bennünket; sajnos hógolyót nem dobálhattunk a Hógolyó domb-futáson. Igaz, reggel a csapadék megérkezett, de cseppfolyós formában és talán 5 percre váltott át havazásra...
     Talán a felhők, talán a rövid hétvége okozta, hogy az ovisok kisebb létszámban indultak. De mindent feledtetett a kipirult, mosolygós arcuk! Örömmel, lelkesen; ámde teljesen kifáradva érkeztek a célba. Jól jött utána a frissítő.
     A domb-futások /egyik/ erénye a pontosság: 10:00-kor a főszervező "Rajt!" kiáltására vágott neki a mezőny a 3,5 és 7 km-s távoknak. Az útvonal kissé sáros és csúszós volt az eső, illetve a lehullott falevelek miatt, de szerencsére senki sem sérült meg. A rövidebb távot választotta a nemzetközi mezőny is.
     A hagyomány más szempontból is megszakadt; a rendszeres győztes Galamb Csaba "csak" 2. helyen futott be. A győztes Mádi Szabolcs lett, megelőzve a 3. Vajda Zoltánt is.


     A nőknél elsőre Juhász Ágnes futott át a képzeletbeli célvonalon, mögötte Háryné Staskó Anita (másodikként) és Márta Andrea (harmadikként) érkezett.
     A versenyközpont helyszínét az Egészségügyi Szakközépiskola biztosította, köszönet érte! Így kellemes, meleg környezetben fogyaszthatta el mindenki a kalóriapótlást: Veritas Gold ásványvizet ; Watt-italt, Fornetti-péksütit, Cseh Pékség-pogácsát. No meg itt hagyta kicsiny mását a télapó is...
     Akinek ez nem volt elég, vagy megfelelő az ÉLETMAG Gyógyszövetség egészséges étkeivel is megismerkedhetett. Volt itt hársfa- és bodzatea mézzel és anélkül sült tök, sütőtök-ital, mi szem-szájnak ingere. KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGÜKET!
     De még ez sem minden! Horváth Zsuzsanna révén felfrissülhettek a talpak, Kovács József által meg egész szervezetünk megújulhatott. Némely dobogósunk a megérdemelt díját ilyen "kényeztetéssel" egészítette ki.

Velük hamarosan a Futóklub-est sorozatban is találkozhattok!
     Végül, de nem utolsósorban; akik önzetlen segítsége nélkül a verseny elmaradt volna:
Mészárosné Gilicze Katalin (Mókus), Dr. Gémes Andrea, Markóné Babják Andrea, Barna Andrea, Keresnyei-Récsei Luca; Dr. Farkas László, Keresnyei Imre, Takács Dániel, Asztalos István, Hársch Ferenc, Mészáros Zoltán.
KÖSZÖNJÜK LELKESEDÉSÜK, TÁMOGATÁSUK!
Ezzel véget ért a 2012. évi versenysorozat. Az ünnepélyes zárásra 2013. januárjában kerül sor, ahol az éves, összesített eredmény alapján osztjuk aki a díjakat. No meg eszünk-iszunk egy jót, s utána bowlingozunk ,táncolunk...
Itt a vége, fuss el véle!
Dr. Varga Tibor

Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »
Képek a BAON-on »

Kezdőoldal »© Csiga61, 2011