Elűztük a Telet!

Immár többéves hagyományt folytatva; ebben az évben is elindult a DOMB-futás. S a hagyományoknak megfelelően az elnevezés találó volt: Tél-űző. A reggeli szakadó hóesés gyönyörű látvány volt- főleg a természetben a Domb lábánál. A hőmérséklet is kellemes volt a korábbi hideg napok után. A közel 50 induló mosolyogva, kipirult arccal rótta a havas métereket.
Az abszolút sorrend:
1: Polyák Csaba
2: Olajos István
3: Hegedűs János
1: Juhász Ágnes
2: Román Vanda
3: Háriné Staskó Anita

Az ígért meglepetés: Svéger László futótársunk most ünnepli 60. születésnapját. Ebből az alkalomból a Bécs-Budapest versenybéli csapattársai támogatásával lefutotta az életkorát km-ben (6x10km)! Erre a jó barátai is elkísérték.
A verseny végén mindenki megkapta -a szokásos befutócsomag mellett- Cseh Pékség süteményét, s kóstolhatta a Fornetti készítményeit is! Jól esett a meleg tea ebben az időben. A verseny végére a havazás elállt: elűztük a Telet!(?)
A végén többen örülhettek: van aki a Bowling Centerbe; s van a ki a Malom moziba látogathat el a támogatók jóvoltából! /s nemcsak ellátogathat, de ingyen szórakozhat is!/

Képek a Képtárban » - - - - Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Futás és jótékonyság a Benkó-dombnál

A huszadik "Szeszélyes" Domb-futáson kivételesen "tiszteletkört" is futott a mezőny egy mozgássérült, tolószékben ülő hétéves kisfiú vezetésével.
Aki ott volt a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban április 3-án, maga is láthatta, milyen szívszorító látni egy édesanya küzdelmét magatehetetlen, betegen született gyermeke felépüléséért. Kitettünk magunkért, köszönet mindannyiótoknak!
Ugyancsak köszönet az Iustitia-szervezőknek és Varga Tibor egyesületi elnöknek, akik első szóra (pontosabban első levélváltásra) a nemes ügy mellé álltak. Eredményes volt az első jótékonysági akció. A lajosmizsei Kolcsár Zsoltika külföldi gyógykezelésére közel harmincezer forintot, félezer palackot és több kilogramm kupakot nyújtottak át a versenyszervezők a beteg kisfiú édesanyjának. Mónika köszöni az adakozók önzetlen segítségét. Mint elmesélte, Zsoltika értelmes, jó humorú gyermek, érti, ami körülötte

zajlik. Egyelőre nem tud kommunikálni, anyukája szerint nagy élmény volt számára a közös futás, hisz végig mosolygott.
Több iskola, óvoda is bekapcsolódott már a kupak-gyűjtésbe, egyebek mellett a kecskeméti Zrínyi-iskola, a lajosmizsei oktatási intézmények, de dabasi, kerekegyházi iskolások is segítenek. Lajosmizsén hagyomány, hogy a település adományaiból rendeznek augusztus 20-i tűzijátékot. Idén nem lesz fényparádé, Zsoltikának szánják az arra gyűlt összeget.
A külföldön végzendő őssejtbeültetéstől várhatóan felépülhet a gyermek. Egy kezelés költsége 4,5 millió forint, az első után kiderül, mennyire hatékony, érdemes-e folytatni. Egyelőre nem egész félmillió forint gyűlt össze... Varga Tibi megígérte: a következő futóversenyen is lesz adománygyűjtés. Júniusig mindenkit kérek: ne dobja lelkiismeret nélkül szemétbe a műanyag-palackokat, kupakokat.

Öt palack = 5 forint, egy kg kupak = 40 forint, ami ezúttal szó szerint életet menthet. Na jó, életminőséget javíthat, de ez is van akkora tét.
Jó volt látni, hogy megmozdult a kis csapat. Tibi elhozta családja egy évnyi palack-termését, Enikő, Attila, Csaba és még sokan mások segítettek palackot számolni, Zoli, Béla kicipelni mindent a kocsihoz.
Bélának külön köszönet a Tesco-fuvarért. Bizonyítottátok: érző szíveket rejt a futómezetek! Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!
Lelki szemeim előtt pedig látni vélem, amint jövő áprilisban már saját lábán "vezet fel" minket Zsoltika! - Zsuzsi -

Képek a Képtárban » - - - - Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

"Hajrá, apa!", "Gyerünk, anya!"

- kiabálták a gyerekek az 5,2 kilométeres táv rajtjának első méterein az indulóknak, a júniusi Domb-futáson. Nem véletlenül, hisz előtte nekik szurkoltak a felnőttek, míg ők szaporáztak a vízműdomb körül.
Megint meleg volt, itt-ott víztócsa és sár akadályozta a gyors haladást, de ez senkit sem zavart, a rajthoz állók becsülettel megfutatták a vállalt távot.
Ismét köszönet illeti mindazokat, akik hoztak Pet-palackot és műanyagkupakot a lajosmizsei Kolcsár Zsoltika gyógykezelésének támogatására hirdetett akcióra.
A felvezető kör sem maradt el, a kisfiú végig nevetgélte a domb-kört, ami az ő nyelvén azt jelenti: "Köszi, jól vagyok, tetszik, amit csináltok!"
Kétszer annyi flakon gyűlt, mint ez első alkalommal, Mónikával, Zsoltika anyukájával alig győztük a kupakmentesítést-tömörítést.

Köszönjük mindenkinek a segítséget, cipekedést, zsák-fuvarozást a gyűjtőhelyre (a teljesség igénye nélkül: Ági, Enikő, Tibi, Anita és fiai, Robi, Zoli, Csabi, és akiknek a nevére nem emlékszik a krónikás....).
Jó hír, hogy a Zsoltika bankszámláján lévő összeg túllépte a bűvös félmillió forintot, és Lajosmizsén ismét foci-kupát szerveznek, aminek bevételét neki szánják.
Rossz hír, hogy a család kenyérkeresője (a kisfiú nagymamája) autóbalesetet szenvedett, jelenleg is gyógykezelés alatt áll. Autójuk, amivel a fővárosba szállította a családi gazdaságban megtermett zöldséget, totálkáros lett. A gond nem jár egyedül, íme, igaz a közhely. De mi, segítők is sokan vagyunk.
Ugyancsak új információ, hogy a Hírös Futár cég után egy jakabszállási műanyagüzem is felvállalta, hogy segít a Kolcsár családnak. Átveszi tőlük az összegyűjtött műanyagholmit, sőt, saját kölségén szállítja telephelyére.

Néhányan kételkednek abban, hogy érdemes-e 1000 -1500 palackkal, kupakkal veszkődni, hisz ellenértékük épp csak az üzemanyag árát fedezi a Lajosmizse-Kecskemét közötti autózásnak.
Úgy vélem, a hírverés már hatalmas segítség, mindemellett arra neveljük gyermekeinket, hogy legyenek érzékenyek mások valós problémái iránt, nem beszélve arról, hogy - láttátok mekkora adag - műaanyagtól mentesítettük környezetünket!
Nem kérdés, hogy megérte. Számítunk rátok augusztusban, valamint a jótékonysági akciót záró, szeptemberi Hírős Félmaraton alkalmával is.

- Zsuzsi -Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

A szokásosnál kevesebben

álltunk rajthoz a kecskeméti Perzselő-futáson, augusztus 7-én, szombaton.
Akik ott voltak belehúztak, az abszolút győztes, Varga Roland, 17:15-ös idővel abszolválta az 5,2 km-es tókört. Ez új pályacsúcs, gratulálunk.
A nők közül Román Vanda (21:54) bizonyult a leggyorsabbnak.
A párás, nedves levegő sokakat elriasztott a futástól, a verseny hangulatra azonban így sem lehetett panasz.
Gyerek is kevesebb sprintelt, a kisebbeknél is össze kellett vonni néhány korcsoportot.

Sikeresen folytatódik az egyesület jótékonysági akciója, az őssejtbeültetésre váró lajosmizsei Kolcsár Zsoltika és édesanyja, Kolcsár Mónika átvehette az eddig összegyűlt pénzadományokat.
A hétéves, tolószékes kisfiú egy aranyérmet is kapott a verseny szervezőitől.

- Zsuzsi -Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Hírhedtté vált a félmaraton!

A domb futás versenysorozat elmúlt 3 évében mindig jóban voltunk az égiekkel. Több, mint 20 versenyt bonyolítottunk le anélkül, hogy az időjárás akadályozott volna bennünket, vagy a résztvevőket. Ez a verseny kissé másról szólt.....
Szombaton is aggódva kémleltük az égboltot, s délutánra elfogadható lett az idő. Eső elállt, szél nem fújt. Óvatosságból mégis a biztosabb helyszínt választottuk a versenyközpontnak. Már-már ideális körülmények között építettük fel a sátrakat, jelöltük ki az útvonalakat. Mészáros Zoli és Molnár Misi még az utakon levő pocsolyákat is lecsapolta, hogy másnap minél jobb legyen a talaj....

Azonban az égiek nem fogadtak kegyeikbe /jövőre vudu-harcosokat bérelünk fel légelhárítónak/, már este, a sötétség leple alatt el kezdett esni az eső.
Reggel is szomorú látvány fogadott bennünket: bár a sátrak jól bírták a strapát, de mindenfelé víz-víz. A kellemes útvonal sártengerré vált, nemcsak egymással, de a saras talajjal, vizes fűvel is meg kellett küzdeni. Ennek ellenére több, mint 200 lelkes, mindenre elszánt futó vágott neki valamelyik távnak.
Az eső néha már percekre alábbhagyott, de "hűségesen" végigkísérte a versenyt. Sajnos néhány program a rossz idő miatt elmaradt /ezt jövőre mindenképp pótolni szeretnénk/, hangulat így is nagyon jó volt. Öröm volt nézni a sok-sok kipirult arcot, akik jókedvűen futottak be a célba; de a legjobb,hogy mindenki sérülés nélkül megúszta a dagonyát.

Támogatóink jóvoltából (Freudenberg Kft, Kecskemét MJV, OTP Bank, Powertuning /Andol Kft./, Bowling Center Kft., ) bőséges befutó csomagot osztottunk, és süti/szőlő kóstolóra (Fornetti Kft, Cseh Pékség, Vitamin Porta, Tóth Ambrus ) is volt lehetőség.
A legkitartóbbak tombolasorsoláson is részt vettek, ahol -végén- mindenki nyert! Ezért külön köszönet az ajándékokat felajánlók( Bowling Center Kft, Malom mozi, Computer-Budai Kft, Kéttemplom köz Kávézó) részére.
Az már szót sem érdemel, hogy elpakolás során végig szakadt az eső....
Köszönet az önkéntes segítőknek! S sorozat zárásaként december 4-én Hógolyó-futás! /ennyi eső mellett talán tényleg lehet majd hógolyó-csatát is vívni/

- Tibi -Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam ante dui, molestie vitae euismod et, eleifend a eros. Quisque feugiat eleifend luctus.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011