Perzselö domb-futás 2009

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut tempor quam. Phasellus eleifend imperdiet mi vel rhoncus. In adipiscing, tortor ac dictum convallis, nunc nisi auctor quam, eu rhoncus ante massa sed dui. Nullam lacinia lacus vitae ligula dapibus non fringilla sapien pulvinar. Maecenas vel adipiscing libero. Donec vitae lectus metus, nec sollicitudin arcu. Sed fringilla luctus lectus, ut vestibulum sapien rhoncus at. Donec adipiscing ante in risus iaculis accumsan. Duis aliquam est sit amet mi accumsan vehicula. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam ante dui, molestie vitae euismod et, eleifend a eros. Quisque feugiat eleifend luctus.


Képek a Képtárban »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Kellemes idő várt azokra akik a Szabadidőközpontban megrendezett futóversenyre igyekeztek.
A hagyományos Hírös-félmaraton további versenyszámmal bővült: a korábbi nagy érdeklődésre figyelemmel a legkisebbek részére Csiga-futamot szerveztek (300m).
A legfiatalabb induló mindössze 2,5 éves volt. Valamennyien lelkesen s jókedvűen értek célba; mindenki teljesítményét oklevél igazolja.
A következő futam az alsó tagozatosok Domb-köre (830m) volt. Az indulók -az ovisokhoz hasonlóan- nagy elánnal "rohanták" körbe a Vízmű-dombot. 11 órakor rajtolt a Hírös-félmaraton. Ez 3 hírös-kört jelentett; akik kevésbé felkészültek, vagy kissé bátortalanabbak voltak, ők 1 (7km) vagy 2 kört (14km) teljesíthettek.
A legidősebb induló Bozó Pál volt; aki 1939-ben született.
A célban bőséges befutócsomag várta a kissé elfáradt, kitikkadt futókat.

Az erdményhirdetések előtt a támogatók segítségével tombola-sorsolásra került sor; ahol rengeteg futással kapcsolatos dolog (ivóflakon, fejpánt, telefontartó, zokni stb.) találta meg boldog, új tulajdonosát.
Köszönet a támogatóknak! BÁCSVÍZ ZRT.; KECSKEMÉT MJV ÖNKORMÁNYZATA; FORNETTI KFT.; BOWLING-CENTER KFT; VITAMIN PORTA; Bánki-Varjú Szilvia.
A program végeztével mindenki örömmel és megelégedéssel távozott, sokan büszkén viselve a jól megérdemelt érmet.

Képek a BAON-on »

Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

Gratulálunk minden célba érkezőnek!

A IUSTITIA Egyesület és a Boróka Egyesület szervezésében került sor az AVE-Hírös félmaraton megrendezésére.
Ezzel a versennyel kívánták a szervezők ismét életre hívni a 90-es években nagy sikerrel megrendezett őszi félmaratoni versenyt. Bár néhány év kimaradt, az indulók számát tekintve látható- a futók nem felejtették el e verseny hangulatát. Izgatott előkészületek után ma délelőtt ismét eldördült a startpisztoly.
Az időjárás kegyes volt: kellemes, már-már meleg időben vághattak neki a versenyzők a különböző távoknak. Először a legkisebbek futották körbe a dombot. A szép számú gyereksereg lelkesen indult a távnak; akik közül a legjobbaknak 3,5 perc sem kellett a 830m teljesítéséhez.
A legnagyobb érdeklődés a 11 órakor induló 10 és 21 km táv rajtját kísérte. A közönség biztatása mellett a Szabadidő-központban megtett kör után a verseny a Nyíri úton folytatódott.
A 10km-es verseny résztvevői 5km-nél visszafordultak, s megtették ugyanazt a távot visszafelé is. A félmaratonisták útja a kövesút után hangulatos, fák lombjával árnyékolt földúton folytatódott. A 10.5 km-nél levő fordító után már mindenki ismerte az utat visszafelé.
Ezalatt a Szabadidő-központban útjára indultak a rövidebb távot váasztók is: 2,6km és 5,2 km. Ők a park területén, fás-ligetes környezetben, csatornán át, horgásztó mellett teljesítettek egy, illetve két kört. Bár e mezőny kisebb volt, hangulatacseppet sem volt lehangoló- mindenki vidáman, örömmel futotta/kocogta végig a távot.
Közben a 10 km-s táv győztese megérkezett a célba 37 percen belüli idővel. Ezután már folyamatosan érkeztek a futók, s mindenkinek jól esett a frissítő a célban.
A félmaraton első versenyzőjének alig több, mint 75 percre volt szüksége a a célbaéréshez. A versenyt követő eredményhirdetés során a díjakat Balogh Tibor az AVE Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója (és gyermeke) adta át a dobogóra lépőknek.
A versenyt támogatta: Bowling Center; VitaminPorta; FormaZona; Hírös Bádogos Centrum; Kecskeméti Sport Kht.; Híröspark Kft.
Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, s jövőre már a versenynaptárban bejelöli: a budapesti maraton előtt egy héttel kecskeméten mérem fel a felkészültségemet! Mi igyekszünk, hogy jövőre még jobb versenyfeltételek mellett hasonlóan jó hangulatú versenyen találkozhassunk! Ehhez szükséges a TI segítségetek is; várjuk észrevételeteiteket, kritikátokat: AMI TETSZETT; MONDJÁTOK EL MÁSOKNAK, AMI NEM; SÚGJÁTOK MEG NEKÜNK!
Végül, de nem utolsósorban: akit érdekel egy kisebb, családias hangulatú verseny; várjuk december 1. napján ugyanott: Hógolyó-futás! (Hogy lesz-e hó; azt mindenki személyesen leellenőrizheti-ha részt vesz a versenyen.
Kellemes pihenést kíván IUSTITIA Egyesület


Az eredmények letölthetőek ITT »

Kezdőoldal »

„HÍRÖSSÉ” LETT A FÉLMARATON!

Vasárnap délelőtt szép számmal gyülekeztek a Domb lábánál a futók. Az indián nyár megmutatta igazi arcát, s kellemes, jó időben került sor a Boróka Egyesület és IUSTITIA Egyesület által második alkalommal megrendezett őszi futóversenyre.
Először a legapróbbak vágtak neki a 830m-s távnak. Jó hangulatban, mosolygós /s főleg kipirult/ arccal érkezett mindenki célba.
Következett a kocogók távja /2,6 km/, melyen a Bohém Ragtime Band zenekar tagjai is elindultak! Bár hangszert nem vittek magukkal, azért enélkül is kimelegedtek mire célba értek. 11 órakor rajtoltak a legelszántabbak: ki-ki vérmérséklete –no meg felkészültsége- alapján indulhatott 7, 14 és 21 km-en.
A Szabadidő-központ területén kijelölt útvonalról mindenki elragadtatva beszélt! A tó partján a park árnyas fái alatt vezetett az út, s a néhány kanyar pedig élvezetessé tette a versenyt. A pálya több szakaszán is láthatták egymást a versenyzők, amely gyorsabb futásra ösztönözte őket.
Így esett meg, hogy a legjobbaknak 1 óra 20 perc sem kellett a félmaraton teljesítéséhez:
Nőknél 1: Biacsi Ilona; 2: Schusterova Ingrid; 3: Kádár Kitti;
Férfiaknál 1: Szalóki Róbert; 2: Rostás Pál; 3: Vörös Róbert.
Összesen több, mint 250-n érkeztek célba a verseny valamely távján. A résztvevők pozitívan értékelték a pálya talaját és az útvonalat is; a számos betonon teljesített km után kifejezetten jól esett egy „mezei” jellegű verseny.
A kedvező fogadtatást látva bíznak a szervezők abban, hogy jövőre még többen látogatnak el a versenyre.


Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011